Härlig gårdag

Kl 06
🌤
18°C

Det verkar bli en bra dag idag med med sol och underbart väder. Jag har sattit igång värmemattorna kl 06 så jag hinner kanske bada innan jag far och jobbar, kollade inte tempen på vattnet men det är nog runt en 26 nu redan. Igår hade vi 29, det skulle behövas ett par dagar till av detta för att hinna upp till över 30 igen. Men tyvärr så har de ju lovat skit väder till imorgon fast då skulle det bli bättre under helgen igen. Det ska tydligen små skvätta även idag enligt klart lite av och till. Sen enligt klart.se så blir prognosen fram över lite sol, lite moln någon dag över 20 grader men dennna värme var nog slut med gårdagens topp. Usch sen börjar vi gå mot höst……

Hade en underbar dag igår, först Zumba Kids på stranden, det var mitt sista för detta år. Christa ville att jag skulle göra lite extra. Nå det var en en hel del förra veckan, Larrys op, Kalle dog, tankar om mamma, jobbet, zumbor osv. Så jag har inte hann inte tänka alls som jag skrev igår. Men 5 minuter innan jag skulle åka så hittade jag Danne gamla Kapten Jack Sparrow hatt och då kom tankarna i rullning, leta fram mina stövlar med pirat vikning och frans. En stor glasflaska som jag satte vatten och grön karamell färg i, bälte i midjan och en stooor pirat kniv! Monologen kom i huvudet när jag körde ner. Jag hade en kompis som vandrar här nere nånstans, jag gick och letade efter honom…. japp där var han. Jag går och byter om, kommer tillbaka som Kaptenen på strömmande Älven (men det glömde jag nog säga :D) Nå jag berättade för barnen att jag träffat en kompis som gav mig det här och så visar jag den gröna flaskan, ser ni honom och han vill bjuda er på det, drick inte det sa jag. Man får så lust att börja sjunga med mörk röst och en massa konstiga ord jag inte vet vad de betyder ens. Jag gick runt i publiken för att se om någon av dom har mörk röst och de hade det, jag låtsades bli jätte rädd. Sen sjöng vi Sjörövarsången från Pippi Långstrump!


Jocke med Kniven blev Kapten på den strömmande älven.

Sedan dansade jag i den stassen resten av passet, mina fötter kändes som överkokt spagetti i de skorna, svetten bara rann. Men roligt var det ❤

Sen kom finaste Alicia hem till mig, hon har oxå zumbat med fammo varenda gång i sommar tror jag. Vi badade i poolen, var och käkade glass på stan, hon var med till lokalen och hjälpte mig med att tvätta mina sticks. Sen förde jag henne efter ett par timmar till Mathilda.

Sen hade vi middag jag Rellu, Marcus och Rollo med barn på Kukkolaforsen. Vi hade tänkt äta på River, Rellu har ju jobbat där så hon ville ha lite nostalgi men det var fullbokat. Så då valde vi Kukkola och det var verkligen en hit! Super bra mat, deras högrevsburgare var kanon. Marcus tog en renskavspizza som oxå tydligen var jätte god. Johanna såg till att vi hade bra vid bordet, Elin serverade och ställde upp och fotade oss. De hade nån lustig kupa som var över en maträtt så vi ville se vad det var, Johanna kom till oss och visade vad som dolde sig där under, en tartarbiff med senap gjord på Pesulas gård, tror Johanna sa att det inte odlas senapsplantor eller vad de nu heter så högt upp någon annanstans i världen. Häftigt va, gå in och kolla in deras sida Pesulas lantbruk Jag är ju en fegis så jag smakar ju inte sånt jag är osäker på, världens mest kinkiga när det kommer till mat. Men de andra tyckte det var jätte gott, Johanna kom nämligen ut med en till oss, Rollos son älskade det. Vi hade super trevligt, prat om livet, planering, zumba, vad gör vi och var är alla när det kommer till det, mycket skratt, det var jätte trevligt.

Jo jag skrattade för mig själv, när jag kör ner till Kukkola så ser jag ett bekant skägg, Tonis såg inte Nina alls först, hon stod bredvid och vinkade….. haha tänkte jag nog var jag kanske lite stressad när jag körde in. Hemma var det att ta en prommis med Larry, ge han sin ranson mat. Jag var tvungen att hänga tvätten som var i maskin först för hundarnas filtar behövde tvättas. Det har ju kommit sårvätska ur såret och Larry har ju käkt det lite här och där. Så det var tvungna att hamna i tvätt så jag får ta ut dom på tork när jag kom hem från Kukkola. Så det blev lite stress men jag körde ner 17.55, vi hade bord kl 18!

Ja jag glömde nog bort att berätta men när jag kom hem från mitt pass i tisdag så lät den som om Ellen fes! Hon satt i buren, ja sa jag hon ska värpa ett ägg, hon har gjort det några gånger tidigare. Vi försökte snabbt komma på hur vi ska rädda ägget för det far ju i golvet och går sönder men man kan inte bara kasta in något i en gojbur. De är misstänksamma och hon kanske hade slutat att klämma ut det tänkte jag. Men det fick en spricka på ena sidan bara. Det finns ju inget i dom men det är ju lite kul ändå.

Sen när jag väl landade hemma igen så var det poolen som gällde. Alicia fick nästan rätt i sitt tippande av temperatur, det var 29 i poolen kl 20 så det var bara att glida ner och slappna av en stund, så skööönt. Bara guppar runt i tysthet ❤

Nä nu lite hårfix, lite facebook och sen ut i solen medan den är där…. de hotar ju med någon regnskvätt, hinner kanske bada innan jobbet oxå.

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: