Sköna söndag

Kl 07.45
☀️ 10°C

Stiger upp, sovit lääänge enligt mig. Jag har sovit sååå bra de här sista två nätterna!

Helgen har gått till att göra sånt som jag tänkte göra men inte orkat ta tag i. Lite i sänder, ingen racer takt på mig direkt, inte som jag brukar. Men jag har fått det gjort iallafall. Idag känner jag mig mer redo för att ta tag i jobbet oxå.

Igår firade vi mamma. Hon fyllde ju 86 år. Mååååånga grattis hälsningar på facebook till henne. Vi samlades vi 14 med tårta och fika. Fast vi blev inte så många som vi brukar, Dennis var i Boden, Jonte och Nätte har varit sjuka under veckan, Rasmus är jätte sjuk, Petra och Janne med familj kom heller inte för Theo är jätte sjuk. men 10 stycken blev vi 🙂

Vi hade tänkt låna Pörtet men de hittade inte nyckeln dit. Så vi fick låna ett konferens rum istället. Det funkade oxå. Mamma var pigg och med hela tiden. Hon var lite tyst tänkte jag så jag frågade vad hon tänker på? Jag fikar och lyssnar på vad ni pratar om 🙂 Hon lyssnade och små skrattade åt alla fylle historier som kom upp. Det har varit fest på fredag och en, inte någon av oss spårade ur lite grann. Så pratat startade där sen gled vi vidare i sånt vi minns 🙂

Mamma hade en ”minneslåda” som kom fram när vi började tömma i Neisten, vi tittade heller inte i den då men där fanns minnen ända från 30 talet och framåt. Mycket var mommos minnen, vykort, brev, morsdagshälsningar från mamma som hon skrivit som liten flicka. Ett stod jag är ju liten nu men när jag blir stor ska jag hjälpa dig. Många beskrev den kärlek hon kände för sin mamma, inte undra på att hon än idag inte vill tro att hon inte finns Hon pratar ofta om mormor och funderar om mamma vet var hon bor nu och ibland säger hon, undrar vad mamma hade tyckt om det här. Morfar hade oxå kort förstås men det kanske inte var lika vanligt då att skriva känslomässigt till en pappa. Det var foton, grattis kort, lite andra saker som minnestallrikar, receptböcker, skrivna recept, mammas anteckningar, deras bröllops telegram, mormor och morfars vigselbevis ❤

Första fotot var från en träff i Temmilahti, det andra fotot är mammas klass 2 1945. Det sista fotot sa mamma vem hon trodde det var, Mia Green har fotat det men det hade varit roligt att veta säkert och att fotot varit i bättre skick.

Vi hade en jätte rolig eftermiddag ihop med mamma. Hon vet ännu precis vem alla är, hon kommer ihåg detaljer runt fotot. Hon kom nästan ihåg alla på sitt klassfoto. Så härligt. Det är så underbart att kunna ta vara på dessa stunder ihop med mamma medans hon ännu kan vara med, berätta, säga förklara. Vem var vem och hur är de släkt eller varför känner hon dom. Jag ska börja skriva tror jag när vi går igenom sånt som minnen ur lådan.

Rasmus är ännu jätte sjuk. Jag var och handlade lite åt honom igen igår. Han är så fin min son. Det ska bli skönt att få hem honom ändå. Fast det är nog kortvarigt, har man bort borta ett tag så blir det nog konstigt att flytta hem igen. Bara han får ett jobb så flyttar han nog igen 🙂

Jag har ju börjat förbereda för hans flytt hem, jag har flyttat mina grejer från lillrummet till vardagsrummet, Dannes dator är flyttad ner, jag behöver ju lite plats för mina jag har ju firman och alla grejer till det tar lite plats. Kommer som jag skrev igår sakna min utsikt från fönstret men men en dag är jag där igen. Rasmus behöver hela rummet där nere och vi har en jätte bra plan för hur det ska vara, tror det blir bra.

Vårat race om var vi sover är numer över. När man kommer upp i vår ålder så är det inte lika noga att sova ihop 🙂 Danne har ont i axlarna och har mellan varven svårt att sova, stiger upp fram och tillbaka, upp och käka osv. Sen har han sin ADHD som gör att han ofta går och sover typ mitt i natten, joxar i sitt rum som är vägg i vägg där vi sover plus att han SNARKAR när han väl somnat. Jag har ju svårt att sova och är jävligt lättväckt, kan vakna av att han fiser 🙂 Så när han snarkar kan inte jag somna. Och om jag somnat vågar han knappt stiga upp eftersom han vet att jag vaknar av minsta ljud och somnar inte om. Och sover han och snarkar så vill jag inte knuffa i honom när jag vet hur svårt han har att sova. Så det är alltid någon av oss som tillslut går upp och sover på soffan. Men nu blev jag less eftersom det är jag som sovit på soffan den sista tiden. Så nu bar vi upp min säng i helgen och möblerade om lite i vardags rummet, Inte optimalt men jag trivs där, jag har tvn och ALLA kanaler 🙂 Där nere jo där har vi oxå tv men ingen box fast den har chormcast så man kan kasta till den och därigenom få tillgång till dem…. men jag är ju lite bekväm så det tycker jag är tjorvigt 🙂 Men på det här viset får vi båda en lugnare sömn.

Idag blir det lite öva zumba kids, imorgon jobbar jag, pass på kvällen. Så jag måste hitta en låt till morgondagens pass och det samma till tisdagspasset. men där vet jag redan, jag MÅSTE ha en ny cooldown. Men dom gör jag ju ofta själv nu så det blir bara att hitta en låt som passar.

Ja ja nu ni på facebook som vanligt, sen fixa frillan och så lite zumba kids. Gud vad underbara att orken börjar komma tillbaka. Kanske jag får bort spaet oxå idag, Danne har tömt det och rengjort så nu har de väl torkat så det är bara att fälla ihop och sätta in det. Värme mattorna är ännu på taket, de måste ner och sköljas ur. Men annars är det klart. Ja lite bära ner i källaren som sanden från pumpen, alla pump delarna och rengöringsmedel, klorgrejsijox och så.

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: