Lite djur kvar

Kl 08.00
☁️ 19°C

Herregud, en utav gymtjejerna, Nina frågade mig igår, hon hade läst om Ellen. Ni som alltid haft så mycket djur, hur mycket har du nu? Är det bara katterna och Roffe? Jo nästan så, vi har två sköldpaddor som är äldre än stenåldern och spindeln och den mår inte så bra den heller, i ett av ömsen så fastnade skinnet på ett bakben och det tog ett bra tag innan det lossnade, vi försökte fukta upp men då blev skinnet bara tyngre och man kan ju inte dra i det heller. Men det lossnade och den blir som bättre och bättre. Den äter och dricker bra men den är aggressiv, så man kan inte hålla i den. Så får se hur länge den lever. Usch vilket tråkigt liv de har egentligen. Det tar vi aldrig mer heller en spindel.

Sen är det Bamse, Savannahs katt som inte mår bra. Det är en ångestladdad katt, den slappnar egentligen bara av med Savannah. Vi har försökt att ge den lugnande som vi fick av veterinären, det funkade inte. Vi har nu fermoner eller vad det nu heter i väggen och hittade ett nytt märke av det med ett nytt verkningsområde och faktiskt så har han blivit liiite lugnare. Men nu går han runt och gapar, springer ut och in, pinkar på kläder och kuddar. Han gör så ibland, det kan komma som lite ljusrött när han pinkar. Vi har varit till veterinären med honom två gånger för detta och har han inga bakterier, det är hans ångest som gör det enligt dom. Det går över efter ett tag. Vi hade metacam hemma så han har fått det nu i några dagar så han ska bli lugnare och det funkar faktiskt bättre då. Han kan slappna av. Men jag vet inte om det är nyttigt heller att ge honom hur länge som helst. Ringde veterinär igår och försökte få en tid, pratade med både Kalix och Töre med det finns inga tider. Kalix ska ringa upp mig vid första avbokningen de får.

Danne är kanon sjuk, han har inte covid, han är testad men förkyld som fan, ont i halsen och hostar. Han har inte testat feber, han känner sig inte febrig men trött son bara den. Han har sovit hela gårdagen.

Jag var och hjälpte Rasmus igår, det finns en katt som strövar vid renhållningens garage. Han sa att den hade ungar. Han hade sett tre stycken. Han var jätte rädd att de blir påkörda, han ringde till mig och sa
-mamma jag behöver hjälp!!! Jag hann tänka, vad fan har nu hänt? Då berättade han om katten och ungarna han var jätte rädd att de ska bli påkörda av nån av de stora bilarna där. Han har ett stort djurhjärta min son. Det är mest troligt en vildkatt eller en katt som varit ute länge. Men tänk om man skulle få ungarna iallafall…. den stora katten kanske klarar sig om man inte får fast den. De kan ju bli garage katten 🙂 Men jag var och köpte mat, ett stort paket på 40 portioner blöt mat och sen torrfoder, lämnade skålar och annat dit. Vi satte ut en bur med dyna och en handduk, klädde in den i flera lager presenning, satte stenar på den så vinden inte sliter upp presenningen men tror han får sätta på nätt tyngre, de håller nog inte de stenar vi satt. Tiggde till mig en trasig skiva markisolering som jag delade i tre delar och satte under buren så det inte blir blött och sen från sidorna som exra skydd. Buren står mellan en vägg och containrar så den är rätt skyddad ändå. Jag sa åt Rasmus att kolla den lite då och då och se om de går dit. Och gör det inte de på två veckor att ta bort den. Maten kan han ju ta hem om de inte äter den. Risken att lägga ut mat är ju att den drar till sig råttor.

Ja ja nu kommer Bejan 🙂

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: