Sov… äntligen

Kl 07.00
☔️ 9°C

I natt osv jag, äntligen, sov bra, lite små oroligt, vet att jag vaknat till och så där. Finn har puffat till mig några gånger och velat komma och sova med matte en stund. Då måste jag lägga mig på rygg och 7 kg nudist lägger sig på mig med ändan under min haka, så ska det vara, jag har ju t shirt och han vill känna hud och det hittar han ju på halsen. Så ligger han en stund och sen glider han ner och rumpan hamnar bredvid mig och så ligger han rakt över mig istället 🙂 Men så får det vara, det är ju min älskade Finn ❤ Steg upp först kl 07 helt otroligt för min del, klockan ringde 06.30 men stängde av och drog mig en stund till.

Ledig idag, så sköööönt. Synd att vädret inte är det bästa men de har lovat att det ska sluta regna, molnigt hela dagen men inget mer regn. Just nu är det uppehåll. Vilken tur att jag tog in dynorna från den lilla altanen igår, de hade varit dyngsur annars. De tål lite lätt regn och det är bara att lite damma av det men sånt här regn hade de inte tålt.

Prepparen i mig gör sig mer redo. Vi har varit och gjort nya pass igår. Det tar ju 7-9 veckor innan vi får dom men då är det gjorda iallafall!

Vi skulle och göra nya körkort och det är lite krångel när man inte har nått att identifiera sig med. Jag och Danne har ju varit lite slarviga och våra körkort hann gå ut. Det gick inte att IDa sig med tex bank id + det gamla körkortet…. jag menar de ser ju att det är jag! Det vore ju en variant tycker man när de tar fotot på plats (av transportstyrelsens folk) Nä gud vilka problem det blev!! Då fick vi fota oss i Torneå, skicka in manuellt till Transportstyrelsen. Ja det var väl inget det kan man ju göra men krånglet kommer när man ska hämta ut det och man inte har ett giltigt ID! Jag fick beställa en fullmakt, den gick inte att skriva ut på webben??! Sen ska den skickas in till Transportstyrelsen som sen skickar ut ett beviljande på mail, så det behöver man inte vänta att kommer på brev iallafall. Nå igår skulle vi ju fota till pass och det går inte med gammal körkort det heller. Så Rasmus fick skriva under för oss alla och det var ju inte bara en underskrift, han har giltigt körkort iallafall. Men det blev en massa extra jobb! Så det där gör vi inte om att inte ha ett giltigt körkort/legg!!! Ja ja men nu är även det gjort.

Idag åker Rasmus och Danne till Umeå, Rasmus har ju köpt sin veteranare, en 65 as Mercedes Benz 190c. Så idag flyttar den från Umeå till Haparanda. Spännande och få se den live.

Nu blir det för hans del att börja fräscha upp den. Men han har så bråttom. Om jag skulle få honom att förstå att det är bättre med ”fula” original delar än att man ersätter med vad som helst och inte gör det ordentligt, det är inte snyggt om man haffsat dit något. Som nu har någon sprayat stötfångarna med silverfärg garanterat för att det varit rostigt. Men det ser ju så fuuuult ut, det spricker ju upp, då hade det varit bättre med att se rosten tycker jag. Jag hoppas han begriper vad han köpt!

Så nu tänkte jag kolla igenom passet, skriva ett nytt 1a block, sen gå ut med Roffe en stund. Det är bara 2 anmälda just nu på passet men jag tänkte att jag kör ändå. Ann-Sofi skulle komma om hon hinner, de hade nått på jobbet tror jag. Men hinner jag idag så tar jag det nya blocket, det var skit roligt, lätt att få in så det tror jag jag ska försöka med.

Men nu facebook och sen frillan 🙂

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: