Dag 4 och mamma

Kl 07.30
🌥 -20°C

Men fyyy tusan så snor kallt, minus 20 när jag klev upp!!!! Usch men det är ju rätt typiskt den här tiden på året, kalla nätter men varmt på dagen. Varmt ska vi väl inte skryta med men varmare 🙂

Mitt mående idag är back to basic i princip, lite lätt rinnsnuva från den ena näsborren men det är väl allt. När jag vaknade igår så riktigt kände jag att nå nu är detta över, jag kände mig frisk. Det kom ännu nån hostattack igår men det var väl typ 5 stycken. Idag har jag ännu inte hostat alls, bara den här ena näsborren som lite rinner, den andra är frisk 🙂 Ingen huvdvärk eller sjukdomskänsla i kroppen alls.

Lämnade pcr test igår och idag ringde läkaren, Jari Havela, han är så rolig. Nå hej säger han, har du tittat på provsvaret? Nä sa jag jag har ju inte hunnit med med det men jag antar att det var positivt. Jadå säger han, du samlar på dig virus du, förra gången var det RS. Ja berättade att jag testat redan positivt på hemtest i fredag att min karl var positiv på pcr på torsdag. Ja sa han då får jag räkna 5 dagar frm det så imorgon om jag inte har symtom så räknas jag som frisk. Men är lite lätt rinnighet från ena näsborren ett symtom? Och ja just det även om det är det så ska jag ju inte smitta….. det är konstigt det där.

Så här står det på FMH….. så jag är väl frisk 🙂

Om du testats positiv för covid-19

Om testet visar att du har covid-19 ska du stanna hemma minst fem dagar efter att du fick de första symtomen. De två sista dygnen ska du känna dig bra och inte ha feber. Du ska följa de förhållningsregler du fått från hälso- och sjukvården.

Du kan betrakta dig som frisk och gå tillbaka till arbetet, skolan eller annan verksamhet om du känner dig bra efter denna tid, även om du har kvar vissa symtom som till exempel snuva, hosta, eller lukt- och smakbortfall.

Nu till lillla mamma. Jag blir så ledsen när jag ser henne. Hon flyttade ju hit den 8 januari. Då vi kom till Pello den dagen så märkte jag i hennes ögon att hon såg tröttare ut men var fortfarande med i matchen. Hon ringde inte lika mycket då som hon brukade göra under hösten. Hon hann ju bara vara här lite över en vecka så slog covid på hennes avdelning, det blev undvik besök, vi var bara några svängar där. Man såg att hon tappade mer och mer. Nu under besöksförbudet, de är ju isolerade på sina rum så har det farit helt nästan. Hon kan inte ringa mer, hon fattar inte att trycka svara på telefonen, hon blir tröttare och tröttare. Som tur är så bor hon på bottenplan och man kommer ända fram till hennes fönster så vi har pratat med henne via vädringsluckan, så vi har kunnat se henne ändå. Men hon har så tråkigt sa hon. Nu hoppas jag bara att detta släpper snart så vi kan åtminstone hämta ut henne en stund, gå på prommis, i affärer törs vi väl inte dra henne ännu. Men runt stan i rullstolen. Hoppas att hon kommer upp igen så hon hinner uppleva Haparanda innan hon är inne i dimman helt igen. Undrar om de tagit urinvägsprover på henne? Måste kolla med syrrorna om de vet.

Det är så tråkigt att se att hon gått tillbaka igen. Inte nu till det hon var för ett år sen men på väg ditåt. Med flytten räknade jag med en tillbaka gång innan hon blir van det nya. Men så hade vi ju otur att coron slog mot den avdelningen oxå. Lilla fina mamma, vi ville ju så hinna umgås med dig ordentligt ❤

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: