Covid, dag 2

Kl 08.00
☁️ -10°C

Igår var jag hostig hela dagen, hostade och hostade, inga långdragna hostningar men en eller två var 15 minut typ, fan vad jobbigt!!! Det började ju under gårdagens natt och fortsatte sen hela dagen igår. Ingen feber och jag var inte snorig, liiite mot kvällen så annars mådde jag bra förutom hostan. Jag har fått sova denna natt iallafall. Igår morse stod det, Varför finns ingen sömndata på klockan, idag stod Nightky recharge på bra. Men då har jag inte hostat alls. Hittade nå gamla mucoangin, de ska ju vara smärtstillande vid halsont, tänkte att de kanske lugnar ner hostan lite, tog en sån och sen hittade jag Nipaxon, de är ju hostdämpande vid rethosta, så jag kastade i mig en sån oxå. Och det verkar ha funkat.

Idag vaknar jag med nästäppa, segt, i ena näsborren! Men känner mig mycket bättre än igår. Nog för att jag mådde bra igår oxå förutom hostan men jag känner mig liksom lite bättre idag. Danne sov till 12.30 igår, sen steg han upp, fikade och la sig på soffan och drog på till 14.30 men efter det var det som att det vänt för honom. Han var ut och skottade snö, sopade av våra bilar osv. Han joxade ner i sitt rum där med nått, han håller på med nått projekt igen. Men vi båda har förvrängd smak upplevelse, eller allt smakar blaskigare. Jag gjorde bacon inrullad fläskfilé med vitlök, ganska mycket vitlök och vi kände inte alls smaken av kryddor, det var som om det var okryddat, jag kände lukten men inte smaken. Idag känner jag smaken av kaffet iallafall, Det har en liten annorlunda smak tror jag.

Savannah är frisk, hon hade ju sin dag 7 igår så hon drog ut. Hon har varit symtomfri i två dagar så nu orkade hon inte sitta inne längre. Hon rullade ner epan och drog iväg. Rasmus hade inte corona, han var trött och hade kanon ont i huvudet i två dagar men ingen corona. Så nu börjar vi väl vara klar med detta. Jag är ännu sjukskriven under nästa vecka. Danne får väl börja jobba till helgen. Sen kan man ju dras mes eftersläntar till symtom som hosta, förkylning men man ska väl inte smitta efter 7 dagar hörde jag nånstans. Det går ju så många bud i hur det ska vara så man är alldelens kollrig!

Kollade upp de nya på FHM och nu är det bara 5 dagar!
Så här står det

Om testet visar att du har covid-19 ska du stanna hemma minst fem dagar efter att du fick de första symtomen. De två sista dygnen ska du känna dig bra och inte ha feber. Du ska följa de förhållningsregler du fått från hälso- och sjukvården.
Du kan betrakta dig som frisk och gå tillbaka till arbetet, skolan eller annan verksamhet även om du har kvar vissa symtom som till exempel snuva, hosta, eller lukt- och smakbortfall.
Om du har tagit ett test som visar att du har covid-19, men inte har symtom, räknas de fem dagarna som du ska stanna hemma från den dag testet togs.

Måste kolla hur länge jag kan vara borta…. måste snacka med Lena.

Men vad gjorde jag annars? Nå jag hann en hel del igår när det kommer till zumba fronten. Började ju renskriva Gold och jag är nästan klar med det. Eller fan vad jag ljuger, jag är halvvägs. Men fortsätter nu på morgonen, ska åtminstone skriva 5 till då har jag bara 3 kvar! Och de tar jag under dagen. Det är ju det att detta är inte stans roligaste göra att skriva…. men ett måste för mig. Jag har en 65-70 korrar varje vecka med kidsen så huvudet är rätt proppfullt 🙂

Ännu en dag i karantänens tecken…. vad ska jag hitta på? Tvätta, jo det håller jag på med, städa lite, japp det kan jag oxå göra. Jag har borstat Bamse ordentligt i fredags, Finn har fått sin allmänna rengöring av öron, kloklipp och avtorkad med servetter. De blir ju som lite oljiga naken katter. Men jag måste säga att jag tycker inte Finn är så oljig mot vad jag sett att de kan olja av sig. Men när jag känner att hals och huvud känns smutsigt så tar jag hela katten. Tänk om jag skulle få Danne att hålla Ellen nu så vi kan klippa hennes klor….. men det är ett evigt slagsmål! Därför drar man sig. Jo jag tror det får bli dagens projekt det! Vem är Ellen då för er som inte vet, jo vår blågula ara med en näbb som biter av fingrar och det är inte lätt när hon bråkar. Danne har svets handskar, vi lindar in henne i en handduk och ändå lyckas hon bita ibland!

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: