Regnet det bara öser ner

Regnet det bara öser ner,
och jag blir så blöt om både skor och strumpor…..

Skit oxå, det bara regnar och regnar, det fullkomligt öste ner igår kväll. Idag verkar det fortsätta. Kollade vädret två veckor framåt, regn, molnigt på dagarna, sol på kvällen…. lutar åt att stora poolen blir inne i år!

Ingen fattar nog hur beroende min kropp, mitt sinne, mitt mående är av vädret! Jag blir så jävla deprimerad av sånt här väder, jag älskar ju solen, jag behöver inte ha 40 grader varmt men en 25-30 är super fint, 22-23 duger oxå bra. Nä det här duger inte, det är bara att flytta, får börja kolla i första hand på att ta mig söderut. Så fort Savannah och Rasmus är lite större, det är inte många år kvar så flyttar dom. Jag har ju tidigare tänkt på Gotland, men Öland kanske? Fördelen med Öland är ju att de har bron, det blir ju genast lättare att ta sig fram och tillbaka. Jag vet inte varför jag har tyckt att ja Gotland där vill jag bo, jag har aldrig ens varit där. Jobba där de år man har kvar och sen flytta till varmare länder. Men tänk OM jag gillar vädret där så kanske jag kan bli kvar i Sverige. Jag menar jag behöver inte ha sol hela året men bara att inte den förbannade vintern inte är så lång!

Visst vädret kan vara skit var man än bor… men hos oss är det en så kort period av sommar, det är inte frågan om många veckor, sen är hösten här. Inte för det jag gillar hösten, den är så fin med alla färger, luften är klar och ren, det är mysigt när det blir mörk och man kan tända levande ljus. Och då gör det mig inget att det regnar, det hör till hösten och fördelen med regn är ju att det INTE är SNÖ!!!! Men nu kommer det stora MEN sen kommer vår lååååååånga vinter, jag hatar ju vinter! Vi kan ha snö från slutet på oktober till i slutet på April, det är 6 månader, fatta ett halv år av snö! Nå nu tack vara klimatförändringar så får vi oftast snö i december, den som sen stannar…..

Jag fattar inte idag att jag inte for söderut när jag var ung. Men det var så, jag hade kille och jag fick jobb direkt som 18 åring på gamla Aspängen och i det yrket är jag än. Pojkarna föddes, den första när jag var 23, då kändes det som om nej det är rätt bra att bo i Haparanda med små barn. Sen när de var 11 och 12 så kom Rasmus och Savannah, så på det spåret är jag än. Det är bra att bo i Haparanda när man har barn. Men jag vet inte det jag, när man ser hur Haparanda utvecklats med mycket knark och dåligt styre i kommunen så vet jag inte om det är så bra.

Vi har haft bransch möte med kommunal i veckan. De ville veta hur vi mår på arbetsplatserna, vad som händer, vad vi tycker. Och jag vet inte det ja, vad kan de egentligen göra, det verkar inte vara så mycket. Det som är problemet idag är schemat, det finns ingen återhämtning i det. Och vad kan de hjälpa oss med, det är arbetsgivaren som äger schemat, politiker vill heller inte se hur vi har det på jobbet, de vill inte förstå. De ser bara hur de ska tjäna pengar, de ser inte att vi oxå vill ha ett liv! De vill inte se att de är ansvariga för att folk flyr vården, att folk blir sjuka, att sjuktalet ökar, att folk går i väggen, de vill inte ta i det.

Ja ja sista arbetsdagen idag iallafall…. sen har jag 4 veckor semester!!!! Men jag oroar mig redan för hur fan jag ska orka tillbaka efter den ledigheten, sen ska man jobba i 56 veckor innan nästa gång det är dags att vara ledig!

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: