Rasmus student mottagning

Jag steg upp redan vid 06.30 så jag skulle hinna få i mig kaffe och göra mitt. Vädret var soligt och fint 21 grader varmt men det blåste utav bara faaan! Det är sällan det blåser rakt in på vår altan men det gjorde det naturligtvis nu. Jaha vad gör vi? Danne hade en idé, vi drar till IKEA och köper segelduk. Pga pandemin så hade vi 3 sittningar, 2 timmar vardera med 30 minuter mellan så jag skulle hinna städa undan och duka nytt. Planerat var ju engångstallrikar så att jag skulle slippa diska men se det blåste ju så det gick inte. Inga bordsdekorationer gick heller, allt hade ju flugit runt! Planeringen med 3 bord gick ju inte heller, vi har ju stor altan så meningen var att dela upp alla på 3 bord i de större gängen men det gick ju oxå bort!

Strax innan 10 började ruljangsen! Iväg till IKEA in och ut på 7 minuter. Sen till Tina och hämta upp smörgåstårtor och gräddtårtor, hem, tömma kylen och in med gräddtårtorna så de inte svettas i värmen, smörgåstårtorna åkte ner i matkällaren på kylklabbar fick de stå på golvet, där är ju kallare. Sen börja med altanen, ställa om möbler, planera hur ska vi sitta, upp med segelduken…… faaaan skriker Danne, vi har ju tagit fel, det här är de 3 kantiga!!!!! Hellvete sa jag åk och byt, nä säger Danne, det tar ju en jävla tid, jag köper nya så lämnar vi in de andra imorgon. Han drog iväg och jag fixade möblerna under tiden. Han for tio över 11 tror jag, klockan 12 hade han fått upp allt, jag hörde hur han svor och gapade faaaan sluta blåsa!!!!! och när jag kikade ut stod han invirad mellan varven i tyget med utsträckta armar och försökte reda ut tyget, sen hör man hellvete jag höll på att ramla, då stod han på en stege och försökte fästa dem i bjälkarna vi vill inte spika i nya bjälkarna direkt så han försökte hitta andra lösningar. Japp då satt dom och klockan var inte ens 12, för att hålla allt utsträckt så hade han en planka nertill, knöt segelduken i den och stora betong klossar framför, plankan satte han fast med tvingar och blåsten hölls ute!

Klockan 12 anlände första gänget, Dannes sida, farmor Marianne, farfar Hasse och Bettan och snyggsyrrorna Nathalie och Vivvi ❤ Rasmus var jätte glad över att de kom. Haparanda visade sig från sin bästa sida när de var här. Det hade öst ner i Råneå sa de och i Töre stod regnet som spön i backen. Vi hade sol och 21 grader varmt.

Sittning 1– Dannes sida

Vi hade jätte trevligt, det är så roligt att träffa dom, de är skit roliga man får skratta så det är inte klokt. En härligt släkt i Böleborna ❤

Sittning 2– Första halvan av min släkt. Regnet kom!

De enda som inte är släkt är Minna och Pontus med de umgås vi med ändå, vi har träffats genom hela pandemin och sen är de nästan som släkt, vi har hängt ihop i över 30 år ❤ Rasmus var lite små trött här, han kom hem 03,30 natten innan, de har ju haft partyn hela veckan. Men tålmodigt satt han och umgicks med oss alla 😀 En härlig stund återigen med mitt gäng. Nette är ju gravid så nästa tillställning så har jag ett barnbarn till ❤

Sittning 3– Pian och hennes barn och barnbarn

Roligt att se Saga och Theo oxå, det är inte allt för ofta de är med nuförtiden. Man får ju inte med sina ungar längre när man åker nånstans…. inte för att någon ens hälsat på så mycket nånstans under denna pandemi. Emil och hans tjej var med, det tycket Rasmus var roligt förstås. Han och Emil har ju varit så mycket tillsammans, de har varit mer som bröder när de var små, slogs gjorde de oxå som bara den 🙂 Conny och hans barn var den enda som inte var med, han är ju i riskgruppen och har bara fått en spruta så han ville inte ta risken. Ja inte Jussa heller, han mådde inte bra. Men roligt hade vi med många skratt som vanligt.

Sittning 4– Min sittning 🙂

Klockan 20 hade jag städat undan allt, diskat och satt och lyssnade på regnet och tystnaden, filtar på benen, kaffet på bordet. Kavajen har gjort sitt för denna gång. Den har hållits någorlunda ren under alla tre tillfällen den burits under denna vecka. Bal dagen bars den med vit skjorta och limegrön slips för att matcha Tildas klänning. På själva utsläppet, avslutningen och på mottagningen med svart skjorta och röds slips, så snyggt. Dagen gick över förväntan bra, 8 timmar av firande, vädret ställde till det, blåsten och regnet gjorde att engångs tallrikarna och mycket av dekorationerna måste skippas. Tårtor och smörgåstårtor som gjort av Tina på Tinas restaurang, fick med beröm godkänt och vi har ordentliga smörgåstårte kännare i vår släkt! Linda är ju suverän själv på dom och har gjort på beställning hon med. Gräddtårtorna var suveräna de med. Jag kände hur trött mina ben och fötter var då jag äntligen satte mig ner, över 14000 steg visade klockan…. det flesta mellan köket, allt mellan köket och altanen! Rasmus slet av sig kavajen när sista gästen stängde dörren, nu ska jag gå och vila!!!! Danne däckade på soffan, Savannah hade dragit ut. Det var bara jag, Roffe och regnet.

Nattis ringde Danne senare på kvällen, Hasse kom på att Savannah oxå gått ut skolan, hon har ju gått ut 9an så hon blev oxå ihåg kommen, vad snällt ❤ Hon blev jätte glad. VA!! Säger hon när jag ringde, vad snällt ❤ Så jag hoppas hon skickade ett tack till dom.

Tack alla berörda för idag, ni gjorde Rasmus dag till ett super minne, detta torts en rådande pandemi! Detta är ju en av milstolparna i livet, ni har alla varit en del av den. Var han vänder sina skor återstår att se. Han är just nu rätt skoltrött en del planer finns men nu tänker han detta år hanka sig fram på små jobb där han får. Han har lagt ut sina krokar lite här och lite där. Han har haft tuffa år och behöver få pusta ut! Jag tackar er alla från Rasmus, jag vet att han är mycket tacksam och glad för att just ni var med igår. Ni är alla underbara, starka och fina stöttepelare för en ungdom som ska ut i livet. Tack än en gång för allt, ni är alla super viktiga våra liv ❤

Be safe out thereKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: