Uppretad

Först får vi höra om att vi ev ska ändra schema typ till Hälsoschema!!??? Jag är med i en grupp som har över 6000 medlemmar, ännu fler som tycker och tänker indirekt men är inte med i gruppen. INGEN är nöjd med det, det ska demonstreras osv i södra sverige mot detta nu. Och ändå tänker Haparanda anta det, varför, något som man vet redan på förhand inte är omtyckt. Man grundar sig på forskning som säger att det är en bra modell. Denna forskning tittar på hur arbetet är, vad som är bra så att man ska kunna jobba. Den tittar inte alls på hur din fritid blir, hur din tid med familjen blir!!! Det finns forskning som tyder på motsatsen till vad deras säger. Sen får vi höra igår att vi ska ha 3 perioder semester!!! Varför då??? Vad sa vi när de tog 3-3? Jo vi sa att det kommer inte blir bättre, det kommer bli sämre, det kommer att kosta mer! Hur är det nu? Vi hade under 3-3 ett sjuktal på lite över 2%, nu är det över 8%! Vi hade inga problem med att få vikarier, vad sa vi, det kommer bli vikariebrist och där är vi nu! Vi gjorde själva 6000 timmar som vi hade i skuld till arbetsgivaren varje år. Vi behövde inte så många vikarier! Vi hade på vår gruppbostad 2-3 som laborerade runt alla våra tjänster under sommaren, resten av timmarna gjorde vi själva, det var ju vår skuldtid. Personalen var i det stora nöjd, var är vi nu? Alla är missnöjda med hur det blivit, det blir sämre och sämre. Nu försöker politikerna hämta in den budget vi sa kommer att haverera om det gör detta. Och vad har den gjort, gapet ökar! Och gör det inte det så varför gör de som de gör då? För att jävlas. De hade en stor nöjdhet i sin personal, de fanns ett förtroende, det finns det inte mer. Om man trivs med det man gör så gör man ju det där lilla extra. Det finns inte längre alls. Man går dit, gör sitt jobb och går hem. Ingen orkar ens protestera längre för vi har fått lära oss att de ändå inte lyssnar! i är underställda inte medarbetare! Vi har inget att säga till om längre!

Sen uppretad 2! Skolan. Jag vet inte hur många gånger jag dragit detta om hur Savannah fungerar, om hur hennes adhd fungerar. Vad man måste tänka på, när det blir kaos och varför. Jag känner att jag i stort sett en gång i veckan pratar med någon ur personal gruppen! Nu kom nästa grej, så nu ringde jag upp Jonas Rhenmark och pratade eller jag pekade med hela handen! Han skulle återkoppla till mig… får se då. Annars går jag dit idag! Nä nu måste jag fixa frillan, kolla fb och få ner pulsen 🙂

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: