Blä molnigt

Idag var det inte lika fint väder, igår var det strålande sol och 8 grader när jag steg upp. Idag moln, grått och tråkigt, graderna står på 4! Ja ja men vi får trösta oss med att det är snart över detta. Älven är på väg om inte flotten redan gått. Så någon bild på facebook igår  och då var flotten i rörelse och det var rätt öppet.

Min bild på hur snön smälter…. ja det får bli sista idag, det är ju onsdag. Förr bilden var ju från söndag.

Så visst far det snabbt nu. Snart kan jag gå ut och göra i ordning mina gravar där mina älskade katter är, ja och Rasmus ödla och råttan Irina. Det där med Irina var ju så tragiskt, Savannah var ju bara två år och råkade hålla för hårt. Ni kan läsa om det här, det står i min gamla blogg, Sorg i Huset det går inte att länka till ett speciellt inlägg, ni måste bläddra ner till 13 Augusti. Här har vi begravningen ❤

Irina

Men medan jag sökte datumet för när det hände så hittade jag fina bilder på ungarna, tänk vad det gått fort och aldrig mer får jag tillbaka den tiden, det var en härlig tid ❤

Rasmus är väl en 4 år där och Savannah 9 månader. På bild 3 är de lite äldre, Rasmus är kanske 6 och Savannah 3. På den sista bilden är hon och Exo min fina underbara Exo. Han kom till oss när han var lite över året. Vild som tusan men snällheten själv. Och från det har såg Savannah så följde han henne troget. Minns när vi kom hem med honom. Savannah stod på gräsmattan och X såg henne, han rusade rakt fram och tvärnitade framför henne och gav henne världens slick rakt över ansiktet. Hon var ju inte gammal då lite över året bara. Men efter den dagen travade han bakom henne, var hon var så var även X ❤ Guuud vad jag saknar rottisar, det är en underbar hundras. Lugn, stabil och trygg att äga.

Haparanda figurerade i Aftonbladet idag, ang vår gränsstängning förstås. Jag lider nu inte så mycket av det, jag handlade inte så ofta i torneå men visst händer det minst en gång i veckan att man tänker att jag ska åka över och köpa det eller det. Det finns ju lite fler affärer där än vad vi har. Det känns onekligen jätte konstigt, vi har ju alltid kunnat åka över hur vi vill. Jag tycker synd om alla de som har familj på den andra sidan av gränsen och kan inte träffa dem. Nu har de ju försvårat ännu mer, tidigare var det bara ett staket, nu är det två med ett mellanrum på två meter. Jag pratade med en tjej på träning igår, hon har sina barn och barnbarn på finska sidan. Hon fick tårar i ögonen när hon berättade om hur det går till. De står där på varsin sida av stängslen och pratar med varann. Och en av barnbarnen hade frågat mommo får jag krama dig och att tvingas säga nej, det kan du inte. De lider verkligen de som har sina familjer på den andra sidan av gränsen. I Aftonbladet

Sen en annan sak som man skrivit om lite här och där i hela världen är vad denna karantän gjort för miljön. I Venedig så simmar manter mellan husen, det marina livet syns! Vatten är inte så skitigt längre. I Indien så ser man nått berg man inte sett på över 20 år för att luften är mindre förorenad, det är ju mindre bilar och mindre flyg, pingviner som traskar runt inne i städerna. Helt otroligt vad människan förstör egentligen! Detta var oxå i Aftonbladet idag.

Fortsätter min bana med att föra logg över min dag, funkar fint och blir roligare hela tiden. Får se då hur länge det håller, måste nog skicka över den på nätet så jag kan logga när jag börjar 07, annars faller det där.

Nu in och göra zumba inlägget och sedan fixa frilla. Idag är det ingen träning men jag ska ut och promenixa hundar istället. Jag tänkte jag börjar med Larry, han ser så deppad ut, den stackarn. Tar med nya blocket i lurarna så jag får lyssna på musiken medan jag går 🙂

Be safe out there

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: