Spridningen i full gång

Läste igår på Aftonbladet, hmmm tror jag det var, man läser ju om corona överallt, det kan ha varit på svt nyheter oxå. Nå det stod ändå att spridningen nu är i full gång även här uppe, så nu gäller det att börja vara försiktig! På tal om Svt Nyheter så är det en super bra site, fick tips av Conny, där är inga artiklar låsta och de håller sig uppdaterade, så behöver ni veta något gå in där, då kan man sluta irritera sig över låsta artiklar på NSD och Kuriren! På tal om det så uttryckte jag min irritation över just corona artiklarna på facebook. Jag förstår att tidningar oxå måste överleva och jag förstår att de vill ha betalt av sina läsare och NEJ 49 kr i månaden är inte dyrt! Jag prenumerar på Happisbladet, papperstidningen, jag snålar inte och tar webversionen och jag prenumererar på Aftonbladets plus artiklar och jag läser NSD på jobbet! Så jag är inte i behov av att ha fler prenumerationer. Men just artiklar om corona borde vara gratis! Det är ju superviktig info så jag blev irriterad som fan över det. Jag hade läst nånstans att just de artiklarna skulle vara gratis men jag hittade då inga gratis hur jag än sökte. Det fanns fler som sökt men hittade inte. Så jag fick en giftig kommentar av Stefan H, han kan verkligen dissa folk när han är på det humöret! Jag har läst flera riktigt elaka kommentarer från hans sida till folk genom åren. Det är flera som reagerat över hur han kan skriva. Han sätter sig gärna över alla andra när han är på det humöret!

På tal om corona. Jag såg denna film, en far och dotter som tillverkar visir. Den var ju rätt bra faktiskt, tror dom är bättre än munskydd faktiskt. Munskydd skyddar ju inte dig som är frisk däremot skyddar det mot dom som är sjuk från att inte spridda det vidare när de hostar, nyser. Så med ”visir” så får man ju inte droppsmitta på sig heller. Kolla vad enkelt, de gjort, du behöver skumgummi, overheadfilm, häftkuddar, resårband och häftklammer, Skyddsvisir

Konstigt det här när gränsen är stängd. Vi handlar ju inte så mycket i Torneå men Tamppis och Motonet är affärer som vi brukar vara på. Så idag tänkte jag att jag ska fara över på Motonet en sväng men just ja det går ju inte gränsen är stängd! Nå vi får se, det tar möte idag hur de ska göra, den är stängd ännu två veckor till Men det lär ju bli längre i och med att smittspridningen nu är igång.

Plus grader idag igen, härligt väder men idag blåser det! Ingen sol heller, så vi får hoppas att det lugnar ner sig och solen tittar fram. Vi behöver lite vår över allt under denna dystra tid.

Ledig idag, skönt, jag är ledig tom två dagar. Jag är så trött så det kan jag behöva, sen jobbar jag hela helgen igen. Detta helg jobbande är inget roligt. Eller det är väl inte så farligt på så vis men turerna är så långa, 12 timmar båda dagarna, skulle vi har kortare skift så skulle det gå an faktiskt tom med varannan helg.

För min lilla gumma går det lite bättre nu igen, hon är längre dagar i skolan. Hon kämpar på och ser det som ett nederlag när hon måste komma hem. Men jag har sagt till henne att se det positivt. Du går dit, varje minut du är där är ett plus, vi kommer att gå ur det här som segrare. Men jag förstår att det är svårt att se det så när allt känns svart.

Be safe out there

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: