Året som varit

Mitt 2019, ja det gick i en rasande fart, jag tycker inte jag riktigt hann med där. Jag sålde min lilla fina gula bil, till Rellu, jag köpte ju min gröna cab. Alla Savannahs kompisar tycker jag har så häftiga bilar och undrar var jag hittar dom. Jag tänkte faktiskt detsamma, undrar hur det kommer sig, men jag är ju lite udda så då måste man ha en udda bil.

wp-1577784933185387894396075752518.jpg

Vi fick ta bort både Shakira, Gudrun och Iza under 2019, Shakira först på våren, hon började ju kissa in efter att Ozzy togs bort, det var var och varannan dag i soffan, i sängar, ja lite här och där, kläder som låg på golvet osv. Vet veterinären sa att det kan bli så, de blir så stressade och oroliga när flocken ändras och Ozzy var ju hennes trygghet. Min fina stora Ozzy, han var allas trygghet ❤  Gudrun blev 19 år och togs bort efter midsommar. Hon hade nog cancer, hon hade en stor knöl på den ena sidan som gjorde att hon inte kunde sova på sidan, hon låg alltid på mage med en tass under magen för att inte ligga på knölen.

wp-15777861637067924398419194440790.jpg

Hennes njurar tog oxå helt slut, vi kämpade med special mat, medicinering in i det sista men sen fanns inget mer att göra, vi var tvunga att låta henne gå. Iza den lilla kisskattan blev 10 år, hon har pinkat på golven de sista 6-7 åren! Vi provade allt, tillslut kom vi på att hon gillar inte kattsand, hon pinkar i tidningar, så vi hade tre lådor, en med kattsand och två med tidningspapper men ändå så fort det blev kallt ute så började hon pinka och detta år var inget undantag. Sommaren gick bra men när det började bli kallt, regnigt och sämre väder så började kisspölarna dyka upp. Hon kissade inte i möbler, jo om hon blev instängd, så Savannahs soffa har råkat ut för det ett par gånger. Men jag hade redan sagt under våren att börjar hon kissa igen till hösten då får hon kila vidare. Så när Dennis skulle ta bort sina katter så tog jag Bamse till mig och Iza fick somna in.

Vi fick köpa tillbaka en av våra valpar från den sista kullen, Zelda eller Zäta som hon hette här. Det gick inte så bra i den första familjen och kille som sedan köpte henne fick oxå lite problem med hans gamla hund så jag beslöt att vi tar hem henne igen. Så får hon bo här och lugna ner sig, sen hittar jag ett bra hem till henne. Meningen var att hon skulle stannat fram till sommaren men det där perfekta hemmet dök upp tidigare än väntat. Petra tog henne, det kändes super bra. Hon vet vad hon ger sig in i, hon har en från den första kullen, så deras aktivitetsnivå var välkänd för Petra och Janne. Vi gjorde en mjuk inskolning, det fick ta tid men efter 2 veckor var hon redo att flytta. Och det går super hos dom. Visst har hon fått jobba och jobba otroligt mycket, de har rykt ihop, de är smart hundar så det har inte varit lätt alltid att bromsa deras framfart. Men hon har gjort ett super jobb, inte bara hon utan även Janne och hela familjen, och det är nu, de kommer att bli belönad. De har två hundar som avgudar dem, de här hundarna älskar sin familj, båda raserna som är i är så, de är vakt hundar, de är modiga och framåt. Nu när Zelda oxå blir två år till sommaren så blir det bara bättre och bättre.

Rasmus fick sin Epa! Tror vi köpte den i februari i år. Sen har Danne jobbat med den, byggt en ny klätt hyllan som sitter bakom sätet, fixat med högtalare, lysen, dragit om kablar och jag vet inte allt, inget Danne gör blir halvdant, det är bra gjort. Men det tog ju sin tid, vi jobbar ju en hel del oxå. Men när det var dags för besiktning så lyckades besiktningsmannen efter många om få i fler växlar, han riktigt slet i dom sa Danne. Så det blev en regg besikting, jaha ja då blev det att köpa elspärr för ingen ville bygga om lådan och det hade blivit likadyrt om inte dyrare än att sätta i en elspärr. Elspärren är ju betydligt bättre för bilen oxå. Så Ninas Toni satte i den åt oss och byggde om efter allt konstens regler och vi fick gienom den i besiktningen….. fast jag lovar det kändes ett tag som om vi kör ner den för cement kajen!

wp-15777851774313149878170065739695.jpg

Dennis och Mathilda separerade, det var ju tråkigt, aldrig roligt när någon går isär. Men ibland kanske det är det bästa för båda parter. Men när det finns barn så tycker man ju alltid synd om dem. Men de har gjort det bra tycker jag. Så det har varit mycket Alicia under året, jag ställer upp som barnvakt så fort han behöver och jag bara kan. Det är inte nu så mkt mer än när han ska träna eller om han har jour och måste rycka ut. Han ber inte så ofta annars.

Året med zumban har varit super roligt, det har varit masterclasser, utbildniningar, gick B2 och gjorde om B1 med Rellu det har varit masterclasser, vi har haft en gala och jag har dansat på scen med Claudio Gutu!!! Han är en otrolig person, inte bara dansare. Vi har fått flera nya insgtruktörer i Haparanda under året, Nina O och Carina K. Päivi har börjat hålla sina egna klasser och Nina har oxå blivit instruktör och hon hade sin debut igår. Vi har jag och Nina hyrt egen lokal, meningen var att vi skulle hyra i B hallen men så fick vi erbjudande i december att få hyra på gamla Ica!! Helt fenomelnat! Så i mars flyttar vi in där. Vi flyttade med Zumba Gold från Aspen hyllan till A hallen…. det var nu inte ett bra byte alls. Vi delar A hallen med bordtennisen och vi stör varann otroligt mycket och det resulterade i att jag tappade deltagare. De sjönk redan efter första gången där. Men Beruz, han som tränar bordtennis gänget frågade mig om vi kan byta, så i december startar vi i B hallen i väntan på vrå egen lokal. Så inom zumban har det blivit en hel del förändringar

Sommaren var underbar, inga valpar detta år. Det var inte så varmt men vi hann både sola och bada. Poolen åkte upp och det hann bli 32 grader som mest i den med. Jag badade så fort jag kunde men det hann inte bli lika många gånger som året innan.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag och Nina var som vanligt med som Conour de Sharme damer under Classiv Motor Meet, sommarens bästa händelse. Roligt hade vi, en ny stass som vanligt.

A6

Rasmus graderade även upp sig från grönt bälte till blått. Så bra jobbat av honom att trotts att skolan är otroligt tuff ännu orka med träningen ❤

A7

Hösten fortsatte på i samma takt som året gjort. Jag fick en hjärtinfarkt i slutet på Oktober, hamnade på lassa med ballongspräning i hela köret. Folk har frågat om jag var rädd när det hände, nej det var jag inte. Jag kände att detta kommer att gå bra, jag litar på läkarna. Det gick oxå super bra. Redan samma kväll efter att jag gjort ballongspräningen så kände jag att faaaan vad bra jag mår, nu märker jag ju skillnaden det är när man faktiskt kan andas! Så en vecka efer så stod jag på scen igen, på vår Diabetesgala, men jag körde bara de två sista en pre colldown och och cooldown. Men efter 4 veckor började jag med zumba Gold och en vecka efter det körde jag min första fitness klass och i mitten av december sparkade jag igång med Strong by zumba. Jag har gjort konditionstesterna och fått grönt ljus 🙂 Men jag märker ju att den inre stressen tar otroligt och det ser jag på datat över min hjärtbelastning oxå. Jag har otroligt fina vänner som jag märker är rädd om mig, ända från Meiri i Gällivare ner till dom här i Haparanda och det är ju inte illa när jag här både akutsjuksköterskor och MASEN som vänner och zumbande såna ❤ Och nej jag är inte rädd att leva och tänker inte bli det heller, jag tänker leva som jag alltid gjort men givetvis med ett öra inåt på hur min kropp mår ❤

Jag fyllde ju år oxå mitt i allt under hösten och Danne har gjort en så otroligt fin ljusstake till mig. Mätaren som är där står på 54, det var ju det jag fyllde. Han är så fin min gubbe, kreativ, finurlig och omtänksam v3

Till jul gjorde han denna vackra ljusstake ❤

wp-15777906980904477738411790590006.jpg

Rasmus tatuerade sig i november, hans första tatuering, Savannah piercade tungan, hennes 2a piercing, hon har ju en hängandes under näsan oxå. Fast på dessa bilder hade hon inte i näsgrejen.

December har varit en bra månad, jag har kunnat starta upp med mina zumbor igen, jag och Nina har fått vår egen lokal, vi har haft materclasser både med Päivi och med Nina. Jonathan och jag har pratat med varann, julen förflöt fint och idag är det alltså nyårsafton. Pia, Jussa och Dennis kommer hit och vi ska käka ihop. Så det blir nog jätte trevligt ❤

Gårdagens zumba med Nina, gick kanon, hon är ju en van instruktör även om zumba instruktör nu är helt nytt för henne, men man märker att honn är van, hon har tagit till sig cueingen direkt och försöker hinna med precuing, så bra jobbat! Det var nu inte många där, vi blev 10 stycken tror jag men det var ju en vardag, många jobbade och sen så här mitt i julen, det blir inte många som kommer. Men vi var otroligt nöjd över de 10 som var där och hängde med på Ninas debut och vår debut som House of Joy ❤

Så det var mitt år, ett bra år, mycket jobb på alla plan, men det har varit värt precs varenda minut jag fått lägga mer på zumba, på mitt jobb, på det personliga planet, på familjen, man ska aldrig sluta hoppas och tro ❤

Tack för 2019 alla ni som varit med och delat det med mig, nu ser vi fram mot ett starkt och bra 2020 ❤

 

Gott Nytt År ❤

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Nina
  Dec 31, 2019 @ 17:23:42

  Tacksam att jag fått vara med om allt möjligt med dig ❤️ My soul Sister 🙏
  Tänk vad mycket händelser som ryms i ett år 😍 både gott och ont… Men så är livet ❤️
  Mot nya mål och utmaningar 👏 Jag är taggad som tusan 👊
  Gott nytt år bästaste kompanjon ❤️

  Svara

  • Anna
   Jan 01, 2020 @ 12:57:34

   Eller hur Nina, jag är oxå sjukt taggad på att få sparka igång!!!! Det ska bli så himla roligt, får se var vi sitter nästa år i detta ❤

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: