Så trött

Gud så trött jag blev på eftermiddagen på jobbet igår. Jag somnade sittandes vid 18 tiden en stund!! Ja nå sov och sov man hör allt och sover inte riktigt men man flyter iväg nånstans i en annan sfär 🙂

Vi är alla mer eller mindre trötta just nu, det här med vårt schema har tagit hårt på gruppen, vi vet egentligen inget, vi får ingen riktigt info, vi hör rykten här och där, en del gruppisar har hört si andra så. Alla ska göra ett schema men sen finns politiker som undrar varför gör ni det, det finns ju en som ska göra det. Enhetschefen säger räkna in 37 timmar i veckan/anställd och andra säger varför har hon sagt så det ska inte vara så då blir det ju ingen besparing, det ska timmar till vikariepoolen. Vi själva tänker att varför engagera sig överhuvudtaget när de ändå inte kommer att godkännas! Vi skulle gjort en täckning på hur vi behöver folket och sen lämnat in den till deras schema strateg eller vad nu människan har för befattning. Nå nu har vi gjort en risk och konsekvens analys själva, fast att det är ett arbetsgivaransvar, vi har gjort en täthet och vi kommer att komma in med ett schema, allt har vi gjort och fast att vi inte skulle behövt göra det. Men det är ju inte så roligt att arbetsgivaren står och gapar om att vi är oengagerade, vi vill inte vara delaktiga i vårt schema, vi vill inte vara med och påverka. Det är bara snack för att få oss att göra det så de slipper. Det skulle varit en stor apparat för en utomstående! Men snacket funkade på varenda gruppbostad! Ingen visste egentligen vad de hade att jobba med, vi kan inget om arbetstidslagar, eller regler om ensamarbete osv, ingen av oss har någon utbildning i schema läggande. Det finns ju massor man egentligen ska hänsyn till, fritid, hur du påverkas av arbetet, vilken anställning du har. Ja jag kan nu inte de riktiga termerna för det jag vill säga men helt klart är vi okunniga i det.

Sen är det inte bara på oss själva. vår familj och vår fritid vi tänker. Vi tänker även på våra boende och brukare. Om denna vikariepool kommer till av våra egna timmar så hur ska det bli för dom? Hur ska de kunna ta emot all ny personal som plötsligt börjar drälla runt i verksamheterna? De vet inte hur jobbet görs, vad man säger och inte säger, hur man borstar tänderna på Kalle eller Maja på ett säkert sätt utan att riskera att bli biten, eller vad de tycker om och inte tycker om, vad de med deras kroppsspråk säger för många saknar tal. Helt plötsligt kommer det att komma in betydligt mer ny personal på arbetsställena, tidigare tog vi ju själva timmar för våra kollegor. Det är skillnad att skola in en vikarie då och då istället för en drös i månaden! Sen är det ju inte så sagt att just de du skolat in kommer nästa gång, det kan ju bli helt andra. Tänk hur det kommer att påverka de som är fast, vilket enormt ansvar de kommer att få ta. Tänk hur mycket missuppfattningar det kommer att bli, tänk hur många utbrott vi kommer att få, mycket skador på personal, hur kommer våra brukare att må, hur kommer det att yttra sig för dom? Fatta hur detta sliter på en arbetsgrupp, det är två månader kvar och vi vet inget än! Det finns överhuvudtaget ingen glädje kvar. Men de kanske inte vet heller, ingen verkar veta något i Haparanda. Det har vi ju många bevis på, man gör stans tabbar och sen vet ingen något, alla skyller på alla eller jag jobbade inte här då, har någon kunskap i vad de tar beslut i överhuvudtaget? Inte undra på att vi är en kommun i kris!

Jag hann ta ut mina två koreosar till nästa vecka, lyssnade igenom dem mellan matlagning, blöjbyten och prat igår, hann lite komma in i koreografin med. De blir nog roliga tror jag. Kiden hann jag inte alls med, när ska jag hinna med det???? Jag måste hinna bli klar… men det är så mycket som stökar nu så får se hur jag hinner med dom. Egentligen är det bara att få koreon nedskriven, när jag väl har gjort det så har jag lyssnat igenom låtarna så pass många gånger så att jag börjar ha lite minne av koreon, men tiden när hinner jag?

Be safe out there

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: