Åkte upp till mamma

Kl 06.30
🌨 0°C

Körde mitt Strong pass redan kl 09 igår. Det gick bra inte super men bra. Pia har ju problem med leder och rygg och lite av varje och hennes rygg small ordentligt. Hon var tvungen att avbryta eller hon jag avbröt henne, hon äar ju tjurigare än tjurigast. Jag var tvungen att säga åt henne, det här är mitt pass och jag förbjuder dig att ens prova mer idag, nu far du hem! Hon har städat i två dagar och klättrat upp och ner på stolar, hon trodde att det kan vara en orsak, det går inte att hoppa för mycket på en och samma dag. Det blir som ett nederlag för henne, jag har ju kunnat. Jag vet hur det känns, jag har varit lika dan. Men nånstans måste man börja se vad som går och inte går. Vill man träna så måste man välja bort olika rörelser, tänka hur man gör dom, göra dom lite mindre eller som nu Pia med sin reuma, när hon varit igång hela dagen hemma, över 28000 steg inomhus!!! Då får man välja bort träning den dagen.

Efter passet kastade jag mig i duschen och drog iväg till mamma. Det går ju hela dagen när man åker dit så jag ville komma iväg så fort som möjligt. Jag väckte både Danne och Rasmus, de skulle ju med mig innan jag åkte på passet så de skulle hinna fika, duscha och sånt…. hade de stigit upp….. nääää. Jag blev så jävla irriterad att jag drog iväg själv!! Inget ansvar i kroppen alls! Det är ju det att jag har svårt att köra så långa sträckor. Jag klarar av att köra till Kalix, det kan oxå vara lite problem men inte så långt som till Pello typ. Jag blir så jävla trött så jag somnar och jag märker inte att jag somnat ens. Det har varit nära några gånger….. och nu när det var så ini h-vete mycket ren!!! Det började bli renar strax innan Övertorneå och ju högre upp man kom, desto mer ren blev det. Jag stannade på vägen upp en gång efter Risudden och vilade tio minuter, sen käk i Övertorneå. På vägen hem stannade jag två gånger och sov tio minuter vardera gång. Satte klockan oh ringa och jag hann somna båda gångerna! Alltså jag fattar inte att jag blir så trött! Därför vill jag ha med mig någon när jag ska köra längre.

Det var riktigt roligt att vara upp igen. Satt nästan två timmar hos henne. Lite virrigare var det än vad det brukar, hon väntade ju att Kalle kanske kommer tillbaka till huset och mommo var inte död. Jo sa jag det är hon väl, nej det har jag inte hört säger mamma. Ja ja sa jag kanske jag minns fel och lämnade det där. Det var lite sånt igår igen, lite mycket lek med pappret, torka sig, vika det, vika upp det, torka, vika och så. Så mycket har det inte varit på ett tag nu.

Vi ringde till Jonathan och Nätte, de visade Freya men hon var jätte trött och skulle precis somna så vi såg inte så mycket. Men hon var glad att se Jonte, hon log hela tiden och ville hålla telefonen nära. Man ser att det gör henne lycklig när vi ringer med video. Så det gör vi alla när vi är där med henne. Testade igår ringa på Duo hette det, via telefonen, funkade klockrent bättre än messenger. Bra bild och bröt inte alls. Vi pratade en sväng med Annika och Pia oxå, men de var på språng båda två men vi hann prata lite ialf. Hon var lite orolig när jag skulle köra hem, hon tyckte jag kunde stanna och sova med henne. Lova mig att du ringer när du kommer hem, sånt har hon inte sagt på länge.

Riiiiiing!!! Vänta lite, mamma ringer……………
Hon har stigit upp och morgonfikat. Jag hade ju lovat henne att ringa när jag är hemma, hon var ju lite orolig när jag skull köra hem, det var ju så mycket ren! Jag glömde ju förstås ringa, det är ju sånt som hon som sagt inte bett en göra på flera år. Jag kom på det vid 19.30 och ringde då men då sov hon redan. Jag ringde upp personalen och sa att jag var hemma och bad dem hälsa henne. Hon ringer nu och säger, har du ringt? Jo igår sa jag och förklarade mig. Vi pratade på ett bra tag, hon undrade varför Danne inte kom, jag hade ju velat se honom oxå. Vi pratade om Bejan och att hon nu går i pension, tänk säger hon, nu går Bejan oxå i pension. Jo sa jag till henne snart är jag oh Annika oxå där. Nä sa hon det dröjer ju, jo sa jag men om 9 år får ju jag gå (fast det är väl 67 nu!) och Annika lite efter det. Vi kanske hinner sitta alla med dig som pensionärer. Näää säger hon, det hinner jag nog inte uppleva. Ja säg inte det sa jag, du är ju så pigg, hon har ju inga direkta krämpor så. Då är du 94 när jag går i pension det är ju inte omöjligt heller.

Nu har hon börjat hajja att denna mekaniska katt hon haft är fejk! Den har varit så lugn hela natten sa hon idag. Han säger Ingemar, hennes granne att den inte är riktig! Att den har en knapp på magen! Har du kollat frågade jag. Jo jag har kollat men jag hittar inte sa hon. Men den är ju så fin, så jag bryr mig inte. Nä sa jag den är ju som ett sällskap för det. Det höll hon med om. Hon var jätte pigg nu idag, man märker att hon var utvilad Det var ju lite virrigare igår.

Hon frågar om flytten, har du fått svar än undrade hon igår. Idag när vi pratade om Bejan och att hon missat mycket som hänt här när hon bott i Stockholm, ja det är ju som jag säger hon, jag har missat barnbarnsbarnen helt och nu Freya. Får se hur gammal hon hinner bli innan jag får flytta. Ja visst kan ju Jonte och Nätte hänga med upp men det är ju lite vanskligt att åka nu med så lite bebis. Ja ja nu frilla, facebook och sen korrar, det är dags för Zumba Fitness ikväll ❤

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: