Underbar helg

Jag har haft semester hela helgen, hunnit med en hel del här hemma, bla gjort bokföringen! Jag har skrubbat lilla altanen tre gånger med linoljesåpa, rengjorts den och gnuggat upp den två gånger och efter de gångerna dragit en sträng olja på blöt altan, borstat in den och låtit det torka in, två gånger har jag bara som oljat in den efteråt med. Så nu är den jäkla såpad alltså. Klippt gräsmattan och städat upp på gården. Hade tänkt sätta upp spaet men kopplingarna till pumpen vet jag inte hur jag gör med, nog för att jag säkert fixar det när jag klurar på det men känner att jag inte orkar så det får Danne fixa. Man kan ju blåsa upp spaet med den och det vet jag inte hur man gör. Danne har ju hållit på med taket så jag ids inte avbryta honom där.

På tal om taket….. ja jag vet inte vad jag ska säga. Igår upptäckte han att ett hörn längst ut på altanen svängde liiite grann, typ 1 cm, då var han tvungen att skruva ner två balkar, över 20 jätte skruvar för att såga av denna ena balk 1 cm…. det tog ju hur mkt tid som helst. Jag sa åt honom att vet du upptäcker du mer såna saker så får du låta det vara, ingen ser om det skiljer 1 jävla centimeter nånstans! Den ska vara perfekt, den kommer inte att bli perfekt, träet drar ju sig lite oxå. Som när han hade sattit ihop hela stommen så upptäckte han efter någon dag att träet skruvat sig, nå då var det ner med allt, upp med det igen, skruva på en massa jäkla andra plankor som ska hålla stommen rak. sen springa runt och mäta hit och dit. Jag sa åt honom igår, du kommer inte att hinna, det finns massor att göra inomhus oxå, massor att fixa och du jobbar i veckan, vi ska ju ha en massa gäster här på lördag. Jag måste hinna städa altanen tvätta fönster och ställa i ordning det med. Det är ju en massa damm från när han borrat i murbruket, sågspån och annat skit överallt. Alla plankor måste ju bäras från altanen med, det måste ju upp bord och stolar där…. fan jag blir galen på honom, att få upp taket har tagit över 4 veckor! Jag vet ju hur han är…. så jälva omständig så det inte är klokt. Sen när jag surnar till och tycker att nu jävla får det räcka, en jävla centimeter som inte syns, som inte påverkar alls och det tar timmar att åtgärda, timmar som han inte har, det här är det sista han bygger. Han bygger inte mer så är det. Vi måste fixa bastun men då tar vi n snickare, så enkelt är det, Jag tänker inte vara utan bastu i ett år för att han ska mäta 700 gånger att allt är jävla på millimetern!

Balkvällen/natten gick väl rätt ok. Pontus hämtade Rasmus och de var och hämtade Tilda, sen åkte vi till Torndedalsskolans parkering och därifrån upp till statt. Sätter ut foton på allt när jag hinner, nu ska jag jobba strax så jag hinner inte få in dem. Sen efter middagen var de och åkte jänkare ett tag och sen vidare till Tilda där efterfesten var. Klockan 03 ringde Sara, Anna nu får du nog hämta hem Rasmus han börjar vara jätte full. Ja nå full var han men värre sjöslag har jag nog sett i mina dar. Nå han fick hoppa i sång, jag tog reda på kostymen, byxor och skjorta hamnade i tvätten och kavajen ut på vädring, det var nå små fläckar men dem kunde jag få bort med trasa. Nå niin nu fixa håret och sen iväg till jobbet.

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: