Älskar min klocka

Jag har ju en Polar Ignite, den är helt klart det bästa jag haft. Jag hade ju min infarkt i slutet av oktober förra året. Och jag har ju inte mått bra alls de sista månaderna. Jag gick in via datorn på min polar sida, där får du ju mycket mer info än från både klocka och mobil app. Börjar kolla och jämföra data med bloggen och ser exakt det som stressar, min värden i klockan sjunker genast när jag stressar i skallen! Men hur gör man då? Jag är ju en humör människa och jag tycker och blir förbannad, irriterad över saker ibland flera gånger om dagen men jag kanske ger utlopp för det jag irriterar mig över en gång varannan vecka! Ibland kan jag gå runt och vara förbannad på något flera veckor. Jag går och oroar mig ibland i månader. Nu när jag jämfört så ser jag exakt vad det varit som gjort att mitt hjärta reagerat. Som nu till exempel har jag jätte dålig Recharge statusar. Det är ANS (autonoma nervsystemet) statusen som inte är bra, jag kan inte koppla ner fast att jag sover. Min HRV har sjunkit jätte mycket under sömn och den borde inte göra det. Jag har bra sömnstatusar. Så där ser man, jag stressar fast att jag sover! Min hjärtfrekvensvariation är betydligt lägre än vad mitt snitt är under de senaste 28 dagarna enligt klockan.

Så här står det när jag googlar 🙂
I en normal, frisk kropp ska pulsvariabiliteten öka vid avslappnande aktiviteter, exempelvis meditation eller sömn, då det parasympatiska nervsystemet bör dominera. Å andra sidan minskar pulsvariabiliteten naturligt under stress, när en förhöjd aktivitet i det sympatiska systemet hjälper kroppen att svara på behovet. Därför är pulsvariabiliteten typiskt sett högre när hjärtat slår långsamt och lägre när hjärtat börjar slå snabbare, till exempel under stress eller vid fysisk aktivitet. Nivån hos pulsvariabiliteten varierar helt naturligt från dag till dag beroende på aktivitetsnivån och mängden av till exempel arbetsrelaterad stress, men om en person är kroniskt stressad eller överbelastad – fysiskt eller psykiskt – kan det naturliga samspelet mellan de två systemen störas. Kroppen kan då fastna i ett sympatiskt dominerat flykttillstånd med låg pulsvariabilitet och höga nivåer av stresshormoner även när personen vilar. Det här är mycket påfrestande för kroppen och kan leda till olika fysiska och psykiska hälsoproblem.

Går dagen på Western farm var super rolig. Alicia var jätte rädd för Scareface. Hon sökte honom och ropade men när det kom till duell emellan de två och han sa- Ja skjuter du mig så skjuter jag dig!! Nä säger hon jag ska inte skjuta 🙂 Hon var så söt. Lägger ut foton lite senare, jag har så mycket så jag får gå igenom dom först 🙂

Altanen är helt borta! Jag brukar ju gå igenom mina koreosar ute på altanen när det är fint väder så jag får nog vara på gräsmattan 🙂

Solen skiner så jag ska skynda mig ut och slå på poolvärmarna, sen blir det Strong i trädgården.

Be safe out there

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Trackback: Älskar min klocka — Annas place in space | Mon site officiel / My official website

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: