Äg din hjärna

Vilket jäkla bra uttryck i vad det än gäller, att gå ner i vikt, må bra, träna, dina tankar, ja allt, – Äg din hjärna!

Jag har gått upp i vikt, inte nu så mycket men jag skulle vilja gå ner en 5-6 kilo iallafall. Jag har gått upp tillräckligt för att inte må bra av det. Nå niin började för två dagar sedan med att tänka lite på vad jag stoppar i mig. Jag vet var mina stora bovar är. Det gäller bara att ta kontrollen och idag kom det, det gäller att Äga din hjärna! Ja och så blir det!

Det här är inte så farligt, det här kan jag äta, det gör inget om jag tar detta idag, jag kan ju vara nyttigare i morgon. Jo men när man tänker så flera gånger i veckan, då blir det inte såååå bra. Man har alltid ett försvar till varför man bör fuska lite. Ibland fuskar jag bara för att jag inte tänker. Jag är LAAAAT, det är ett stort problem, jag tycker inte om mat det är ett annat problem, kvarg, yogi och allt annat klet gillar jag inte heller, feta ost i mat, usch då! Grönsaker har jag lärt mig att äta så det går rätt bra. Men sen kommer problem nr 3, jag tycke inte om att laga mat! Jag har oftast rätt lite tid till det oxå, 3 kvällar i veckan har jag träning och om jag jobbat så slutar jag 16 eller 17, passen börjar 18.15 så då blir det nått snabbt och nått snabbt är aldrig bra. Jag jobbar jätte mycket vissa veckor 6 av 7 dagar så där finns heller inte så mycket tid att förbereda mat. Sen de veckor jag jobbar mindre så, vilket inte är så mycket mindre så har man ju en massa annat plus att man måste ju hinna ta igen sig nånstans. Jag jobbar varannan helg och då är passen 12 timmar så på helgerna finns inte heller så mycket tid. Så en egen modell är att försöka hitta!

Jag har kollat på Wellobe på Aftonbladet. De har jätte mycket artiklar där, ni vet kändis Mårten som varit med som tränare i Biggest looser är med där osv. Det var där jag hittade uttrycket Äg din egen hjärna. Jag blev jätte inspirerad av det. Så jag gick in och började läsa, titta på filmklipp osv, intressant. Ni kan läsa om Magadalena här –Äg din hjärna Det finns mycket annat där oxå så titta runt, kanske går ni med?

Jag började ju som sagt för två dagar sedan, jag är ju mkt för diagram, fylla i uppgifter, bygga upp saker i exel osv. Så det blev det nu, ett exel blad med uppgifter som datum, vikt, vad jag ätit under dagen, hur mkt vatten jag druckit, jag skriver i mina resultat från min klocka, jag har börjat logga i My fitness pal igen, Endomundo appen ska på när jag går ut och går, den ska oxå loggas, det har funkat förr så kanske det går denna gången med. Men skillnaden med denna gång är att nu Äger jag min egen hjärna 🙂

Jag hade tänkt gå och träna igår men det förr, jag har slappat med vår utmaning oxå. Men på Onsdag ska jag ta igen allt jag inte gjort, jag är ledig så då hinner jag under dagen. Nu jäklar ska det bli av det med. Hoppas detta nu håller, jag är utvilad nu, jag har varit sjukskriven förra veckan, jag mår bättre över lag. Så nu slår vi näven i bordet och borstar av jävulen på axeln!

Nä dags att dricka lite vatten och börja fixa barret men först lite zumba blogg!

Be safe out there

1 kommentar (+lägga till din?)

 1. Ethel
  Maj 04, 2020 @ 20:09:08

  Hejja på dig Anna, du fixar det, du har ju bestämt dig

  Jag har precis samma på gång, men jag loggar mitt ätande i en gratis app som jag hittade förra året. Där håller jag koll på antal kalorier per dag.

  Jag har också bestämt att det är jag som bestämmer, inte någon annan, så jag har bara mig själv att skylla på om jag inte fixa detta……….6 kilo har jag tänkt i första taget………jag tar det vecka för vecka

  Jag håller tummen för dig, du kommer fixa det för du har viljan och motivationen

  Kramis

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: