Kalix

Savannah ska till Kalix idag, vi har tid kl 10, de tar ca en timme, sen måste hon ju hinna äta oxå. Så vi är väl tillbaka tidigast efter 12, närmare 12.30. Hon slutar 13 så hon missar en hel dag från skolan. Det är så sjukt att Landstinget säger att det inte finns tillräckligt med patienter i Haparanda för att man ska kunna hålla en BUP öppen här. Det är ju inte sant, det finns hur mycket som helst men det är frågan om pengar bara. Men det blir på bekostnad av barnen, de missar i skolan och väljer man att inte åka till Kalix ja då missar de kanske hela livet så vad har man för val? Nu har vi turen att jobba skift jag och Danne så vi kan ofta få till träffarna men då sitter vi och planerar dem med Savannahs kontakt långt innan. Men tänk om vi båda hade haft måndag-fredag jobb. Då hade man ju måsta ta semester för att lösa detta. Det hade ju inte gått det heller. Eller som Savannahs första läkare sa till oss, men Savannah kan ju åka buss själv?? Hade han inte lyssnat på henne alls? Hon hade aldrig gjort det själv och rent ta sig till bussen och om bussen inte går till lassa i Kalix, hon känner inte Kalix, hur skulle hon veta var den stannar, hur tar jag mig till lassa, när går den hem, var går jag då? Det hade blivit kaos av det! Så när den meningen kom så bytte vi läkare, då förstod vi att han var inte intresserad av henne, han lyssnade inte ens på vad hon sa, varför är vi där, vad vi sa.

Läser Happisbladet och blir fundersam igen. Sjukvårdspartiets politiker, två av dem har försökt gräva fram siffror för hur det blivit sen de tog bort 3-3. De har pratar med chefer, försökt få siffrorna, men alla har lagt locket på. En del siffror har de fått men vad jag fattat så sjukskrivningarna har de inte fått om de inte fått dem nu. De försöker inte få det till att oj vad dumma ni nu har varit som tog bort detta älskade scheman, de försöker hitta fakta, hur ser det ut. Ja men då har cheferna och andra politiker vänt det till att de bedriver en häxjakt på dem tom kommunalrådet sa att så får det inte vara man måste väl tro på cheferna. Han kritiserade dem hårt. Men det är ju bara för att centern (han är centerpartist) och sossarna har varit drivande i frågan att ta bort 3-3 nu vänder de fokuset helt bara för att slippa stå med skägget i brevlådan, det blev inte så som de, hr-chefen och ekonomen sa, det blev som personalen sa! Det bevisar ju bara att ingen vill ta ansvar för vad de gjort, istället för att vinna de 7 miljoner de sa att de skulle göra har de förlorat 10 mille, 17 miljoner i felprognos? Vem ska svara på den frågan, hur gick det nu!

Nä nu fixa frillan, det är snart dags att fara!

Be safe out there

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: