Älven forstätter att stiga

Kl 05.15
☀️ 10°C

Solig dag igår men inte speciellt varmt ändå. Jag är i shorts och det var så man små frös lite i skuggan. Idag ska det bli varmare iallafall. Så kanske man kan vara ute med min brukare, grilla lite korv och så.

Var ner och kollade på vattennivån igår flera gånger och det bara stiger! De sa igår att kulmen ska vara nådd till tisdag eller onsdag, sen var det till i natt men de har flyttat fram den till nångång på dagen idag, så får se de hur det blir. Nu ska det regna i fjällen och solen gör att det smälter fort. Stora bron i Torneå, där kan du inte köra under med båt längre, det kan vara typ 1 meter kvar till att valven är vattenfyllda. Det var vatten under bron där man kör över till fastlandet, inte så mycket, det gick att köra man ändå. Umppi tunneli börjar vara hotat nu, stora scenen ser ut att vara en egen liten ö. Här i stan så är det snart helt vattenfyllt under broarna över till gamla tullområdet och Ikea. Det kom stora fiskar med vattenströmmarna och in på gångvägarna där. Så folk gick med plastpåsar och fångade fiskar. Alltså helt otroligt!

Jobb ännu idag men sen är jag ledig….. hela en dag! Börjar jobba igen på onsdag. Undrar vad jag då ska fördriva tiden med?

Vi premiär grillade med jobbet igår, de var så skönt och få sitta och äta ute. Vi njöt alla.

Nä nu ska jag göra lite länkar och uppdatera facebook. Strong Nation ikväll, förra veckan blev vi ju en hel drös faktiskt! Jätte roligt.

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: