Älven svämmar över

Kl 05.15
☀️ 8°C

Vilken kanon dag det ser ut att bli! Igår var det oxå sol men inte så varmt ändå. Det var så man små frös i skuggan i shortsen.

Vi tog fram allas utemöbler på jobbet igår, jag städade ut min brukares balkong innan jag satte dit möblerna, sköljde av och fixade. Det blev så mysigt.

Vi var ut och tittade efter älven igår, vi körde upp till Karungi och tillbaka. I Kukkolaforsen har vattennivån nått upp så att kvarnen, det far in genom fönstren och alla små broar runt där är översvämmade, det skulle gå att simma inne i kvarnen så högt är det! Älven svämmar över totalt och mer kommer det, de har sagt att det kommer att stiga ett par dagar till innan det börjar sjunka. Det är ju det att grundvattnet stiger så vi börjar ha små sjöar lite här och där. I rondellerna vid Coop har det bildats flera små sjöar nu. Röd varning gäller frm igår kväll från Ötå och ner. Så här mkt vatten har jag inte sett på många år tror jag.

Detta är alltså igår på dagen, vi var ut efter 22 igår jag och Danne och då hade det stigit ganska mycket på de timmarna. Ska köra förbi nu innan jag far till jobbet och se hur det ser ut nu.

Jobb som sagt idag igen, den är tuff denna vecka och ännu jobb imorgon kl 07. Idag försov jag mig, vaknade först kvart över 5 men det är nog med tid så jag hinner blogga och mata katterna.

Vi har beställt en portabel AC till Savannahs rum, det blir så jävla varmt där inne så man håller på att dö, det går inte att vara där på sommaren. Trotts att du har mörkläggnings rullgardin som utestänger allt parasoll på utsidan plus så hjälper det inte. Det sägs ju att sommaren kommer att bli varm och inga fläktar funkar i det rummet heller. Jo om det blåser rakt på en men det är ju inte heller bra. Sen kan man använda den på vintern till extra värmekälla. Så det ska vi oxå ha den till just i det rummet för där kan det bli lite små kallt. Hon har ju dörren stängd dit in hela tiden så luften cirkulerar inte. Savannah har bävat för sommaren, hon sov i källaren förra sommaren men nu bor ju Rasmus i det rummet. Men nu har vi löst det till henne ❤

Ja ja nu blir det att snabbt duscha av mig och dra på på mig lite kläder. Ska sätta fast håret först, har dragit in det värsta medans jag suttit här bakom skärmen.

Vilken härlig dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: