Kompisen blir 80 år :)

Kl 07.15
🌤 6°C

Härligt ute idag, tänkte jag ska på prommis med Roffe innan jobbet men först gå igenom onsdagens och torsdagens korrar. Hinner inte annars. Måste ta hem högtalaren på onsdag och ladda upp batteriet. På torsdag har jag förskolans dag, 3 förskolor att rusa runt. Klockan 08.15 kör jag första passet och sen rullar det på. Måste klippa till en bit tjockare underlägg så jag kan ställa under högtalaren för den blir kall om den står på marken och då brukar de börja strula, har inte testat denna ute ännu, kanske den tål det men chansar inte. Min soundboks tålde ju allt, kyla, värme, vatten, vind, snö.

Idag fyller en av mina kompisar 80 år, han bor på det boendet jag jobbar. När jag började som 18 åring på Dagcenter, deras dagliga sysselsättning, så jobbade han där. Jag var i den grupp ha var i. Sen följdes vår vägar åt. Jag fick sedan fast tjänst på en liten gruppbostad i Marielund, då bodde han där. Den skulle sedan stängas och vår gruppbostad här i stan öppnades, vi flyttade båda med där. Jag blev sedan hans kontaktperson på boendet. Så vi har kamperat ihop en tid han och jag 😍 Idag fyller han 80 år och vi ska ha en liten fest för honom idag men på lördag blir stora festen med mat, tårta och bjudning.

Passet igår gick kanon, helt plötsligt var vi 7 anmälda men en avanmälde. Så roligt när det är några med mig i lokalen oxå, 3 var på zoom.

Hör att Övertorneå får nya radio lokaler, de är så framåt i Ötå. De har fått jätte bra betyg av företagarna oxå. Men det är väl så att när man ser att samhället börjar dö ut så måste man göra ett uppryck, man måste se möjligheter och göra nått av dom, prata sig blå för sin idé, för sin kommun. Inte bara fortsätta i samma spår, man måste våga göra förändringar. Det känns som om Kalix och Ötå gör så, de förändrar. Haparanda verkar vänta på att det ska komma en stor guru som räddar oss. Ikea kunde inte det, jo vi har folk här och de drog med sig turister men det finns inget för dom som gör att de väljer att stanna här. När de handlat drar de vidare. Det verkar inte våra styrande i Happis fatta. Kolla in vår camping, den förfaller, det ser hemskt ut kring den. Nått utomhus bad får vi aldrig, de har diskuterat ett sen 70 talet men inget blir det av det. Ja ja så kan det vara….

Ja ja nu ska jag in på facebook en sväng, fixa frillan det är en hel del, har tvätta håret igår och då är det alltid mkt att göra…. puuuh. Men det är inte lika mkt sen Petra fixade det sist hon var här. De har lovat 15 grader varmt till fredag, vad skönt och jag är ledig ❤

Ha en fin dag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: