Långfredag

Kl 05.30
☀️ -2°C

Underbart väder, kommer att bli varmt idag. Det var ju varmt redan på morgonen. Jag ska jobba så det blir inte så mycket firande av något slag.

Långfredag- När jag var barn så var de flesta affärer stängda, om de varit öppna så stängde de tidigt. Vi barn fick inte leva om, vi skulle hedra Jesus och hans lidande på korset. Det var på fredag han korsfästes och dog. Jag kommer ihåg att man hade sååå tråkigt, mamma ville inte att vi skulle bli för livade hemma heller. Pappa som var ateist brydde sig inte, han gjorde vad han skulle den dagen. Jag minns att vi tittade en gammal svartvit film varje påsk om Jesus vandring genom gatorna dragandes på sitt kors upp till Golgata. Kommer ihåg en påsk, det måste varit i början av 7o talet, jag låg på mage framför tvn, då hade vi dragit in stora tvn till köket, tror vi repade i vardagsrummet, jag låg där lillrummet funnits (väggen var riven) och köket hade blivit större, mamma höll på att laga påskmiddagen och vi hade fått påskägg och låg på mage och tittade filmen. Vet inte varför det minnet just fastnat i mitt minne.

Bejan kom igår med Lina, hennes barnbarn. Vi planerade vad vi skulle laga för mat. Danne som ville förnya sig och göra något annat än den vitlöks kyckling jag brukar göra blev nedröstad!!! Neeeej vi ska inte ha nått annat, det är ju tradition att äta din kyckling på påsk. Savannah var oxå alldelens skräckslagen, VA ska vi inte äta den??? Klart vi ska. Så så får det bli, vi handlar idag efter att jag slutat jobba.

Min trotjänare min soundboks har lämnat mig igår, det kändes lite måste jag säga. Det har varit en bra högtalare, jag har varit nöjd. Den har gått klockrent i de år jag haft den. Jag köpte den 2018 tror jag, då var jag less på den första jag hade för batteriet i den var såååå dåligt, det höll inte ens ett helt pass trotts att jag köpt ett nytt och bytte typ 3/ år. Den hade sånt moppebatteri. Då blev prio, bra batteritid eftersom det var till alla mina grejer jag gjorde utanför lokaler. Och den har aldrig svikit mig. Åren fram till nu 2023 har den väl gått kanske 20-30 timmar/år. Nu har jag använt den ca 25 timmar fram till nu.

Den här jag köpt nu har inte lika bra batteritid, bytte ner mig från 40 timmar till 12, mauin tål inte väder och vind som soundboksen gör. Men den är smidigare och har ett fylligare ljud som jag skrev tidigare, jag kan koppla i mick direkt till den, men jag behöver ett bättre headset, kör ju ändå en hel del på zoom oxå. Nå en sak i taget. Den är nu skickad och anländer i Happis på fredag ❤ Så det blir till att låna högtalare nästa vecka.

Nu ska jag till jobbet, börjar klockan 09, lite städa i en lägenhet och sen börja fixa maten till morgondagens middag på jobbet. Lovat att göra den klar.

Japp, lite facebook, sen frillan och så jobbet.

Ha en fiiiin långfredag ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: