Happisbladet…

Kl 08.00
☁️ -6°C

Äntligen varmare, fan så kallt det varit i förrgår natt var det minus 25 vid 03 tiden!!!

Jobb idag, börjar kl 12. Jag var sjukskriven igår. Jag hade så jävla ont i ryggen, det började bli sakta bättre under dagen men jag kunde ändå inte böja mig och då kan jag ju inte hjälpa till vid av och påklädning tex, ibland måste vi kunna ta oss undan snabbt och det hade inte gått så bra. Så jag tog en dags sjukskrivning för att återhämta ryggen. Idag känns den betydligt bättre men fortfarande ond. Så inga snabba böjningar eller så, det blir att gå ner på knä rakt nerm nått annat funkar inte 🙂

Var till mamma en sväng, Annika och Tomas var oxå där, jag stannade en stund efter att de for. Hon var pigg fast hon hade inte varit upp ur sängen på hela dagen. Men hon ville inte det sa hon och då måste man ju få vara i sängen.

Jag läser Happisbladet och så vanligt blir jag sur. Hur verklighetsfrånvarande får man vara som högsta chef? Det är ju debatter om äldrevården hela tiden. Och nu till Hemstranden, de har dragit ner personal, jo vi provar en ny organisation. De ska lösgöra personal att ge de äldre mer tid. Men hur ska det gå till med neddragningar? Annika kom in en kväll för några veckor sedan, då slogs två tanter, ingen personal i närheten. hon fick gå fram och vråla IRTI till en av tanterna som drog en annan i håret. De får inte stiga upp alla till frullen, utan halva gänget stiger upp en dag till frulle, den andra gänget får stiga upp till lunch, sen byter man dag 2. Det sitter en och två ute i samlingslokalen…. tidigare på klippan var det en och två på rummen resten satt i matsalen. Att komma och hälsa på är totalt omöjligt ibland. Först får man stå där ute och trycka på en knapp, när de inte öppnar efter flera tryckningar så trycker man på alla knappar! Sen ska du in på avdelningen, då blir det nästa tryckande, dörren är låst och personalen kan ju vara inne i en lägenhet och byta på någon, då behövs ju två personal och då finns ingen som kan öppna. Nå när du väl blir insläppt så kommer du inte ut när du ska ut. Tänk om man har bråttom nångång. Jag lever ofta på minutrarna och har inte tid med att vänta. Men du kan bli ståendes vid dörren hur länge som helst innan du blir utsläppt för att de just kanske är inne i ett rum och byter på någon. Man blir så jävla irriterad. Hur har det tänkt att det ska vara bättre för personalen, att vara stressad med de gamla för att anhöriga står och vill in eller ut??? Alltså alla i beslutande position borde vara och jobba ett par veckor, inte gå bredvid en dag utan verkligen jobba så de ser var de beslutar i.

Jag säger bara 3-3, där gjorde de sitt största misstag någonsin! Idag tittar ungdomarna mycket på schemat, hur jobbar man. Som vårt, de yngre tycker det är fruktansvärt! När vi hade 3-3 kom många och jobbade pga schemat. Och då behövde vi inte lika mycket folk heller just för att vi hade våra skuldtimmar! Men nej, de som tog beslutet och tog bort det visste inte alla vad de beslutade i. Det har en av dom som satt där tom sagt, -Jag visste inte vad jag tog beslut i, jag gjorde som de andra. Vi fick inte träffa politikerna förrän efter beslutet var taget. Och man såg i ögonen på de som faktiskt fattade något att det började gå upp ett ljus då vi förklarat hur det fungerar. Tänk om vi fått ta det mötet före socialnämnden hade sitt, men de visste nog att de förlorar, det var därför det gjordes i alla hemlighet. Allt vi sa, hur det kommer att bli, att de miljoner de tror att de tjänar, det kommer inte att hända, de kommer att vara back. Sjukskrivningar som skjuter i höjden…. om de inte tror oss, gå tillbaka och titta på siffrorna. Kolla sjukskrivningar och vikarier bara….. är de plus de miljoner de trodde, nej tom det slog så klart fel! Sen har de tillsatt en vikariepool som inte funkar alls, där anställer de folk, nu söker de fler. Det här har vi gjort själva på ställena fram till 3-3 togs bort! Nu har man anställt flera som ska sköta det plus att man köpt in dyra program som ska sköta detta.

Ja ja tur att jag inte har så många år kvar, det bli bara värre och värre för varje år som går. De lär sig inte av sina misstag, de lär sig inte att lyssna på personalen. Nej de har siffror och studier som de går efter, undersökningar som är gjord utan en pappersvändare vars åsikter blir mer värt än de som jobbar på golvet. Nä för vi är ju inte lika högt utbildade som tjänstemännen, vi vet ju inte, vi förstår ju inte vårt eget bästa! Men säger dessa undersökningar tvärt om vad de tänkt sig så nämner man inte den undersökningen mer. Då sopar man den under mattan. En sån finns ang 3-3 och den gjordes 2016. Den pratar man inte om! Ja ja tur att man är på målsträckan nu!

Nä nu in på facebook, sen blir det jobbet och bakning. Vi har café imorgon 🙂

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: