Gått bra med Finnsan

Kl 04.45
🌑🌧 -1°C

Snöade lite i morse när jag steg upp, sovit som en stock. Vet inte när jag gick och la mig men när jag trodde klockan var typ 24 så var den 22 och då var jag redan i säng 😀 Men det är klart, jag hade knappt sovit natten innan. Nå jag tittar ju tv och så men jag somnade rätt fort tyckte jag. Återhämtningen var inte så bra men sömnen var bra enligt klockan. Men här om dagen hade jag nästan fullpott på båda!

Vi har fått ny mat åt katterna…. inte lyckat, ingen äter det. Vi skulle beställa mat åt dom men får då ett meddelande om att den mat vi haft tas inte in mer för att tillverkaren höjt priset så mycket på säckarna. Nå Danne tog något annat men ingen av katterna åt det. Jag får gå idag och köpa en liten säck av deras gamla mat och börja blanda ut. Hade vi vetat tidigare att deras mat inte tas in så hade vi ju beställt tidigare så att vi hade kunnat blanda. Nå zoo plus här i stan har kanske den inne men de är så jävla dyra!! Den mat som Roffe äter tex, när vi beställer den på zoo+ på nätet ger vi typ 200 kr/säck, han har ju små påsar, här i stan kostar samma säck 350 kr!!! Så det är inte fråga om nån ynka tia här och där, utan det handlar om en dubblering nästan. Men då har jag förstått att det inte är på alla varor, en del kan vara billigare oxå i stan.

Hade 5 nya tjejer igår från eritrea på zumban igår, så roligt. Dom är ju så roliga. De bjuder på sig själv, de skrattar och har roligt. Jag frågade efter passet om de haft roligt och det hade det. De skulle fortsätta allihop. Jätte roligt. Det är så här vi växer även om alla 5 inte kommer tillbaka så kommer säkert någon av dom. Passet gick jätte bra, Anna höll sig på mattan trotts att jag inte sovit nästan nått natten innan.

Finn har skött sig igår, inga attacker på Roffe, gallerdörren är öppen emellan dom. Och det är ännu Finn som inte vågar gå förbi, han skulle så gärna vilja gå in där och vila vid elementet men där är ju Roffe så han kommer inte dit… måste se vad jag kan göra om jag kan fixa så han kan värma sig vid nått annat element. Roffe litar inte på Finn, han vågar inte vara ute i huset som vanligt, ligga vid brasan. Nej han håller sig i toan. Nå valet att komma ut finns ju så. I natt hade vi Rasmus honkatta instängd med honom så den inte skulle vara och irritera och gapa under natten. Så alla djur har fått sova. Tycker bara synd om Roffe som sovit med mig sen han kom hit och nu kan han inte det. Inte för att han han skulle få ro just nu, han är för rädd, så det känns nog bäst just nu att sova bakom gallret. Men så småningom hoppas jag att han kan komma igen.

Gjorde ett inlägg på debatt Haparanda om Hemstranden, mammas nya boende. Det är jätte fint verkligen, hyran är 3 gånger så dyr som på förra stället, det tar vi. Nu får vi veta att de dragit ner personal, en på morgonen och en på dagen. Hälften av gänget på mammas avdelning får stiga upp på morgonen och den andra hälften stiger upp till lunch! Sen dag 2 vänder de så de som fått stiga upp på morgonen stiger upp till lunch. På kvällen måste de säkert oxå ha två start tider för läggning…. inte klokt egentligen! Det är neddraget folk på natten oxå. De är 5 på hela huset , 3 avdelningar är utan tillsyn, men de är ju låsta så de kommer inte ut. Nu är det så här vi betalar för det fina boendet. De gamla får betala med både service och 3 gånger dyrare hyror! Det blev lite diskussioner så det är ju bra.

Js ja nu ska jag på facebook en sväng, sen fixa lite frillan och så jobbet 🙂

Ha en fin dag alla vänner


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: