Sorg, kaos, fattar inget

Kl 04.30
🌑 -6°C

Jobbade igår hela kvällen så alltså inget pass. Mari ville byta pass idag så jag börjar 07 istället för 09.

Alltså fan, igår när vi skulle gå och sova, allt var som vanligt. Jag gick och la mig och Roffe vid fötterna och Finn bredvid mig. Sen hör vi hur Melinda, Rasmus ena katt skriker i källartrappan, den löper. Finn gillar inte den katten så han flyger upp och rusar mot trappan, han trodde säkert den var här på övreplan. Han kommer irriterad tillbaka när katten inte var här uppe men då har Roffe klivit upp och står vid mig och när Finn hoppar upp så hoppar han nästan på Roffe, jag vet inte om han inte såg eller vad det var men han blev så jälva förbannad och flög på Roffe, Roffe stackarn skriker, jag försöker mota Finn och slänga täcket över Roffe men han försöker skrikandes fly, Finn far efter honom med mord i skallen, jag flyger upp efter Finn, får tag i min jacka och slänger över Finn, tänker att jag stoppar honom. Danne kommer upp, det är ju ett jävla liv här uppe. Då har Finn slutat attackera och Roffe stackarn står och flåsar livrädd under bordet. Danne kastar in Finn på lilltoan så Roffe vågar fram, jag tar upp honom och kollar, jo sår men inget blod så det var inte lika hårt som sist. Stackars Roffe han är livrädd.

Vi resonerade med Danne hur vi gör under natten och kommer överens om att hålla dom skilda från varann så att Roffe får lugna ner sig. Jag tar Roffe med mig i sängen, Finn får stanna på toan men han gapar ju där, Roffe kan inte lugna ner sig när han gapar, hela hunden vibrerar. Nå jag bytte, jag tog ut Finn och satte in Rolf. Roffe gillar att vara på lilltoan, det är ju ett galler, ingen dörr så man ser och är med för det. Sen är det en tjock madrass och mycket gosiga filtar på den så man kan bädda ner sig. Han fick ett tuggben med sig dit. Men Finn sitter och stirrar på honom, Roffe morrar, sen börjar han närma sig, jag vet inte hans avsikter men man ser att han fortfarande är sur. Så jag tar vattensprutan och sprutar när han går för nära så han måste backa. DET gillar inte Finn. Jag hängde en filt för dörren tillslut så att Roffe skulle känna sig säker. Sen gick jag och la mig igen.

Naturligtvis hade jag svårt att somna, jag har funderat på vad fan som händer och varför, jag har gråtit jag kan inte tänka mig ett liv utan vare sig Finn eller Rolf. Dom är ju som mina bundsförvanter båda två, det är vi! Men jag tror att Melinda har en stor del i det hela. Hon löper ju så det är ett jävla gapande mellan varven på henne där nere så länge hon är där nere går det bra. Men nu smög hon upp i trappan och Finn gillar inte henne. Så nu är prio 1 att sterilisera henne. Men fram till det så är det säkerhetsåtgärder här hemma. Vi stänger in henne med Rasmus på nätterna, vi har ju haft dörren uppe för Lucifers skull, Lucifer kan vara ute men vi stänger in Melinda tills löpet är över. Sen får inte Roffe vara ensam med Finn så när ingen är hemma får han vara på dass. Tills vi ser hur detta går.

Finn är jätte sur på mig. I natt kom han inte alls i sängen med mig men jag tror han trodde att Roffe var där. Men ganska skönt att han höll sig borta, jag var rätt sur på honom. Nu har han inte alls kommit fram till mig. Jag har släppt ut Roffe från dasset när jag steg upp och allt är som vanligt bara att Roffe förstås är rädd för Finn. Finn i sin tur försöker umgås med Rolf, smyger och lägger sig bredvid men Roffe litar ju inte mer på det odjuret, så gick han tillbaka in på dass. Jag fattar inget, vad händer? Har Finn blivit schizo? Eller är det Melinda och hennes löp som väcker nått hos honom?

Ja ja vi får se år vilket håll detta går. Zumba pass idag, så kommer hem, byter om nästan i princip direkt och drar på pass. Men nu får jag lite mer tid i och med att jag bytte pass med Mari.

Jälva Finn, mitt hjärta slits itu, jag kan inte skiljas från någon av dom, jag vill inte det. Så här blir det att testa allt, jag ska beställa tid åt Finn och kolla att inget är fel med honom mer än att han är FEET! Han äter ju överallt, snor allas mat men han vågar när jag är hemma för jag går och tar bort honom och fyar. Så det vet han. När jag hör att han knaprar nånstans så behöver jag bara ropa.

Nu vill han komma till mig men törs inte gå förbi dörren till toan, dörren är ju öppen och Roffe som är rädd för Finn morrar när han närmar sig och då är det som om han inte törs gå förbi. Jag tror att Finn har dålig syn för han ser inget när det är för soligt ute såg vi i sommar, det verkar vara samma med mörker. Det är som att hans ögon har svårt att ställa om och igår hade jag precis släkt alla lampor. Kanske han inte såg, han kanske trodde att det var Melinda i min säng? Faaan jag vet inte, varför gör han så här??


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: