Jobbelijobb

Kl 6,30
☁️ -12°C

Men huga sommarstuga vad kallt det var igen. Fast denna vinter har vi väl blivit lite bortskämda med typ -2 till -5 grader nästan hela januari. Där i slutet var det en minus 14 och 15 grader. En gång efter det slog det till med minus 25. Så jag ska väl inte gnälla, snö mängden är inte heller den värsta direkt. Men februari kan vara en månad med snöstormar. Storm har vi haft men ingen snö.

Idag blir det café. Jag jobbar ihop med två ungar tjejer, de är 23 år så det är ungdomarna och tanten 😀 men det är roligt. Det är ju lite mer fart i dom. Allt har ännu inte blivit omöjligt, vi planerar vad vi ska hitta på, vi har planer fram till sommaren redan nu. Så vi har kul tillsammans, hahaaaa iallfall jag med dom 😀 Slutar först kl 20 ikväll så det blir raka spåret hem och sätta sig i soffan och kolla mello. I år har jag bestämt att jag ska försöka se alla deltävlingar, tror jag aldrig gjort det. Brukar se finalen så jag vet vilket bidrag som Sverige skickar men i år tänkte jag att jag ska se alla. Första gick inte så bra, jag somnade mitt i och vaknade i slutet 😀

Att blogga när man har en Finn är inte alltid det lättaste. Han kan ta sin plats han, sen vet han hur man fjäskar med matte för att inte åka ner från datorbordet 😀

Morgongos på glasögat, torka av sig där är bra, men matte tycker inte det är så gulligt 🙂

Finn har badat i torsdags, han börjar bli duktig. Jag behöver inte längre hålla i honom med ”våld” han slåss inte för sitt liv, så kändes det som. Han gillar inte att bada, men nu står han där lugnt och stilla så jag får tvätta av honom ordentligt. För att det ska gå fort har jag i några droppar yes diskmedel, det löser ju fett direkt och sen mitt hårschampo och ett par droppar olja. Nu sist så stod han så pass länge så klegget runt klorna blev lätt att få bort, vattnet är alltid lite grumligt efter att han badat. Sen var det dags för pedikyr, kloklipp med rens i huden bakom klorna. Vi avslutade det hela med rens av öron. Det är lite att göra med nakenkatter men det är roligt oxå. Jag badar inte honom så ofta, när jag känner att han är skitig blir det ett bad. Jag torkar av honom mellan varven med våtservetter oxå. Han gillar inte det heller men det är ju lite lindrigare än ett bad.

Var till mamma en sväng innan jobbet igår, hon är inte nöjd över sitt nya boende. När jag var dit i torsdags sa hon
-Äntligen kommer du, jag har väntat, jag trivs då inte alls här! Det sa hon igår med, näe jag vill bo i mitt gamla rum. Men jag sa att du ska se mamma, du kommer att trivas du har ju så fint här. Men nä det trodde hon inte. Jag var och tittade på bastun med personalen igår, frågade hur man ska boka den? Men de hade inte nån ordning på det än. Men som Brita sa, det kommer inte vara nån kö på den. Men vi tänkte att vi skulle boka den nästa helg och bada med mamma. Hon har inte badat bastu på över 5 år. Idag är det ju dags för inflyttningsfesten, jag jobbar så jag kan inte vara med men de andra ska dit.

Lite foton från mammas nya lägenhet på Hemstranden.

Ett litet pentry med skafferi, kylskåp och diskho. Nu fnns ingen bild på toan men den är med tvättmaskin och torktumlare. Kakfatet är ändå från Stationsgatan, det har hängt med henne och hon har nog alltid haft kakor i det. Den är skamfilad och ful men ett minne för oss alla ❤

Nå niin you know the drill, facebook och frillan 🙂

CU

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: