Att vakna med en sång

Kl 08.00
🌪 0°C

Storm vindar där ute, det har blåst som fan hela natten, det bara dånar under taket på altanen och där har vi våra utemöbler inslagna med presenningar, en presenning i för carporten, det låter överallt, det dånar i skorstensplåtarna, ett jäkla liv hela natten. Så sova, vad är det?? Finn har varit orolig, han gillar inte ljudet. Så han har kommit krypandes under mitt täcke och lagt sig på mig, inte stans skönaste ställning men vad gör man inte för djuren. Han är ju så söt min Finn, sen har jag haft Roffe vid benen, de två tävlar ju lite om min uppmärksamhet. Roffe ger sig för Finn, han är ju lite rädd för katter men sen när Finn drar då kommer han och pussar mig, stryker sig mot mig, svansen går som på en elvisp bara för att försäkra sig om att det är han och jag. När jag klappat och pratat en stund blir han nöjd och går och lägger sig vid mina fötter igen.

Vakande 08, eller egentligen första gången kl 05 men tänkte ooooo nej mig lurar ni inte, jag stiger inte upp. Vaknade sen halv 8 men bestämde mig för att ligga kvar till 08 och nästan på minuten 08 vaknade jag.

Fick en släng av mitt katastrof tänk här på morgonen men jag tror det är jordbävningen, jag är sjuk, jag är trött, det gör allt. Satt här bakom datorn och lyssnade samtidigt på radion, siffran för döda är nu äver 16000 med denna jordbävning, så jäkla tragiskt. Såg ni bilden på Aftonbladet där en pappa sitter och håller sin döda 15 åriga dotters hand, hon ligger under rasmassorna och bara handen sticker ut, alltså så fruktansvärt, det gör ont i hjärtat av bara tanken. Men då stiger Danne upp, han vakan ofta med en sång och hans sånger är inte riktigt överensstämmande med original texten på låten, det kan vara ”When I was a little pretty baby…. men Danne han sjunger typ When I was a little piity bidi sen är det nån jag haft som ringsignal som han oxå sjunger och naturligtvis helg galet i morse var det, ni vet Sommar sommar och sol, havet och vinden och doft av kaprifol, Danne la till doft av kaprifol under din kjol 😀 😀 jag höll på att spruta kaffet över skärmen när jag hörde det. Tur att jag har någon som muntrar upp en ibland 🙂

Alltså igår kväll, jag hade varit i bastun, jag var i morgonrock långa raggisar upp till knäna och turban runt håret, så ringer Rasmus. Kan du hämta mig från jobbet? Jodå sa jag jag kommer. Jag ids inte börja klä på mig, jag ska ju bara sitta i bilen. Men när jag kommer dit så frågar han om jag kan skjutsa hem Sissi oxå. Jodå sa jag det kan jag, kliver ur och förklarar
-Sissi nu är jag ju i morgonrock!
-Jo jag ser det säger hon, på nått vis kan jag se Petra hämta folk på det sättet oxå. Börjar skratta, ja sa jag, vi är ju släkt 😀

Ja ja nu ska jag in på facebook en sväng, sen fixa iordnng barret efter gårdagens tvätt. Sen lite korrar, utbildning som jag visserligen gått (hjärstartaren) har gjort den i början av 2020. Men det skadar inte att upprepa sig i det. Sen tänkte jag hinna till mamma en sväng, sätter på munskydd och går inte nära henne. Jag är ju redan bättre än igår.

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: