Börjar flytta

Kl 06.30
🌑 -22°C

Men fyyy hellvete vad kallt det är!!! Så här kallt har vi inte haft sen dagarna kring jul, man är ju inte van. Steg upp och jag tyckte det kändes lite kallt här uppe, kollar på tempen och det var bara 17 grader på över våningen. Så det var till att börja elda. Var ut och satte i motorvärmaren i Dannes bil så det bara är att sätta i kontakten i väggen här på bron. Måste ut och hämta in mer ved oxå, bara två klabbar kvar här inne. Redan imorgon har de lovat varmare och till måndag ska det väl vara plus grader! Finn kom oxå i natt och kröp in under mitt täcke. Han var på väg ut en sväng men sen backade han in igen. Han sover oftast med magen i elementet på lilltoan. Där har han en tjock madrass och en massa filtar på den och överst en riktigt lurvig en så han kan gosa ner sig om han vill.

Idag ska vi börja flytta mammas grejer från Klippan till Hemstranden. Det kommer att bli så fint. Pian har packat det mesta redan i lådor, så vi börjar bära idag. Sen imorgon tar vi resten och själva mamma ska flyttas på tisdag. Så helgen är full av göromål. Ska kolla hur många kidslåtar jag har, renskriva allt, ta ner musiken och sen börja med Gold korrarna.

Schemat till jobbet är klart, nu stämmer alla timmar, vad jag räknat iallafall. Vi jobbar 3 och sen ledig två, två lediga helger på raken och en 4 dagars ledighet på 6 veckor. Vi slutar med dag turer på alla ställen utom på 1, det blir den innan 4 ledigheten. Fast vill man kan man ju byta där men då får man ju den kvällen nån annanstans istället. Nackdelen med detta schema är att, vi jobbar 4 helger på raken, vi börjar med att jobba en hel helg, två halvor i mitten, alltså antingen lördag eller söndag och sen avslutar vi med en hel helg. Man kan säkert göra det bättre men min hjärna är för dum för det i och med att vi måste ha in minst 11 timmars vila mellan varje pass, det ska vara 222 timmar på 6 veckor och i och med att vi lägger upp det som vi gör så blir det längre pass naturligtvis. Jag har trixat och fixat med raster, kvarter här och kvarter där för att få timmarna att stämma. Alla rader är likadana, ingen är bättre eller sämre än den andra, vi jobbar heller inte helg med samma personer, det blir lite mer rörlighet vilket är bra tycker jag. Vi jobbar aldrig 4 dagar på raken, vi jobbar aldrig 7 av 8 dagar och inte 6 av 7 dagar heller. Vi är alltid ledig minst två mellan arbetspassen. Sen är jag ingen schema läggare….. nån som kan det skulle kanske få ihop det på ett bättre sätt. Men om det blir godtaget av gruppen och vi börjar gå på det, känns det då som att nej vi vill ha en förändring på nått sätt så kan vi ju lämna in det till tex en fd medarbetares tjej som är skit duktig så kanske hon kan få till det bättre. Hon är helt fenomenal på det. I gruppen har jag, Ida, Alicia och Monica sagt att vi testar, Danne och Marie har ännu inte sagt riktigt vad de tycker.

Ja ja aj nu blev det lite schema igen…. fan där gick en viktig timme! Jag har pressat schema idag så jag hinner det jag själv tänkt mig för mitt eget. Så nu drar vi in på facebook en snabbis och sen bara käka, hopp i kläderna och iväg till jobbet.

Simma lugnt

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Pia Innala
    Feb 05, 2023 @ 18:23:16

    lika kallt som när vi flyttade mamma från Pello till Happis. – 27 gr hade vi på lördag morron.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: