Så skönt, ännu en ledig dag

Kl 07.00
🌑 -3°C

Vaknade när Danne for till jobbet, drog mig några minuter och tänkte att jag somnar om en stund. Men icke då, jag är inte någon som ligger i sängen och drar mig. Nope när jag slagit upp mina gluggar så är det bara att stiga upp. Kanske är det det att huvudet börjar planera för fullt. Så här åter det i mitt huvud så fort jag vaknat….
Vad lät, vem är vaken? Är någon i köket lyssnar jag efter andningen, hur det låter då känner jag igen vem som är där eller hur de går, hostar… är det något annat ljud så börjar hjärnan att processa det
Får se, vad är det för dag? Ja just ja tisdag, toning dag, vad har jag att göra, en ny korre, gå igenom programmet, har vi några möten idag, något annat jag måste passa. Jag måste hinna dammsuga, kanske skura, när gör jag det? Dansuger innan jag far på pass sen skurar jag när jag kommer hem? Jo det låter bra. Annat? Nått att planera för, ja jag måste säkra upp med lokal fram till vårt event ifall jag inte får tag på en högtalare med headset till MCn…. min mick är inte sååå bra direkt! Vad ska jag göra åt det, måste jag beställa nytt, behöver ju kanske själv oxå…. men då måste jag ha mixerbord osv. Och det hinner jag inte rigga upp, det är för tajt med tid.

Igår när jag kom till C hallen var ju pingiskillarna där. Jag behöver ju få upp högtalare, ansluta datorn, koppla kablar osv, det tar lite tid. Jag smög upp högtalaren och datorstället, satte i någon kabel. Jag drog undan nå gardiner som hängde för speglarna, vi behöver ju speglarna…. jag förberedde allt jag kunde. När klockan var 17.56 sa jag att nu är det 4 minuter kvar innan jag ska vara online och jag skulle måsta få starta upp. Då börjar en av killarna skrika åt mig, vi har tid till 18.00, jo sa jag men jag börjar 18.00 och kan inte göra det om jag inte får rigga klart.- Just det gapar han du börjar inte förrän kl 18.00 och vi ska spela färdigt! Ja det är så sant, jag börjar först 18.00 men det kan jag ju inte göra om jag inte ens får 5 minuter att rigga. Då blir jag sen och då blir passet efter mig sen och de blir inte glada. Ska hon inte sluta 19.00 sa de sist men då hade jag inte kunnat börja när jag ska…. Men då sa de sen att de kan komma 19.10 så det löste sig där… Jag vet inte med det var inte trevligt att bli gapad åt av en fullvuxen man! Han verkar ha ”spelhumör” men det ska ju inte gå ut över andra, då kanske han måste ta tag i sitt problem. För jag antar att han hamnar i klameri lite här och där. Men det är klart då kanske man måste ha den instinkten att jag har inte alltid rätt och det verkar han inte ha! Han tyckte att kulturskolan kan söka en annan lokal…. ja men det finns ju inga. Det finns skolor sa han. Jo det finns men de är oxå upptagna kvällstid. Jag hade problem då jag sökte lokal för Gold, allt är upptaget. Vi har för lite lokaler för alla i Haparanda. Och badhuset rivs… var ska alla vara. Det är manssporterna som kommer att få tider, vi kvinnor måste flytta på oss. Dans och sånt är ju inte så viktigt! Det har jag redan varit med om, jag fick lämna för brottarna och fick betydligt sämre lokaler och mitt deltagarantal sjönk.

Ja ja nog om det, det löser sig nu tar vi nått annat som hur galet det kan bli när man inte riktigt behärskar det finska språket 🙂 Det har ju öppnat en ny affär i Torneå som heter Puuilo. Jag har haft så svårt att veta vad affären heter, Puulio, Puulo??? Så igår när vi åkte det så sa jag den heter ju Pooijlo (skriver som jag uttalar det) Nä säger Pian, den heter ju Puu ilo, trä glädje på svenska (affärsnamnet skrivs ihop Puuilo) Vi hölt på att skratta ihjäl oss. Inte undra på att folk inte vet var jag varit. Har fått frågan, var har du köpt det? ja men på nya affären Puuijlo. De har sett frågande ut och frågat var den är? Nå där bakom Tampis, ni vet den nya som öppnat. Men de har inte riktigt fattat vad jag menat och nu förstår jag ju varför 😀

Alltså jag kan irritera mig på Aftonbladets dååååliga reportrar. De intervjuar någon och så hör man hur det vill göra en nyhet till en riktigt katastrofnyhet. Som nu tex så har Ving haft flygplansstrul. Helt normal, ett plan gick sönder och de kunde inte sätta något nytt plan att hämta upp dom. Det kunde inte erbjuda övernattning heller någonstans eftersom det är högsäsong. Så de har fått vänta på flygplatsen. Hon blir lite tyst reportern av det raka svaret från Vings kommunikatör….. Ja men är det acceptabelt att låta småbarns familjer och äldre vänta så länge på en flygplats. Nä svarar hon men nu kunde vi inte ordna det. Och reportern riktigt söker efter något att hugga tänderna i men hon gick inte i fällan från Ving. Men sånt känns så dåligt. Vissa intervjuer fortsätter för att få den intervjuade att erkänna att jo vi är så dåliga och vi söndrade planet med flit typ bara för att Aftonbladet ska få en pang nyhet! Jag tyckert det är så pinsamt så jag stänger av!

Rasmus katt Lucifer är så rolig, han för leksaker i alla kattskålar. Han hör hur tyst jag än försöker vara när jag tar bort dom att va fan vad gjorde hon nu och så kommer han farande och tar reda på sina ”leksaker” eller vad han nu lagt dit. Undrar varför de gör så? Någon som har någon förklaring?

Ja ja nu har jag haft flera upphåll i detta bloggande. Först drog jag ner ner till C hallen för att kolla scendelarna, hur det blir och var de står. Vi passade på att styra om så jag får in lådan under trappan, då kan jag vara där och joxa med mitt innan passen. Plocka upp allt färdigt, hålla mig i det hörnet så jag bara har och dra allt på plats när pingisarna eller vem som nu är där före mig slutar. Japp det blir kanon det. Jag hant bara landa på röven hemma så ringde Pia och Tuula så jag drog iväg med dom på lunch, vi har skrattat så det inte va klokt 🙂

Planerar vår zumba helg för fullt med Monika och Rellu, det ska bli så kul ❤

Nä nu en ny korre sen in på facebook en sväng och så ska jag gå igenom kvällen program. Så här snygg är Balder eller Berit, Brutus och IngaBritt, ja alla konstiga namn har den fått….. Danne har noll koll på vad den heter 🙂

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: