Ronja far idag

Kl 07.10
🌑 -7°C

De dryga två veckorna har gått, Ronja åker hem idag. Blir nog lite tomt utan henne. Men de här sista dagarna har hon saknat sin matte och husse och familj. Hon har sett så deppad ut. Även om hon busat mycket, jagat katter och gosat i soffan men nu är hon less och vill nog hem. Dessa hundar är otroligt familjära och de älskar sin familj, de hatar att vara ifrån den. Vi är ju alla kända människor för Ronja och hon har varit här hos oss massor med gånger, hon är ju Dessie och Larrys valp men hennes egna människor är nu otroligt saknade. Hoppas jag är hemma när de kommer skulle så gärna vilja vara hemma och se hennes reaktion. Jag jobbar ju idag så de kan ju ringa när de är på väg så hinner jag kanske hem en sväng.

Vi har ju lite spec på jobbet denne helg. Vi har en person på korttids som inte går att lämna själv alls. Då rycker nog allt i lägenheterna. Så vi har extra folk och jobbar. Vi har en som är 50% sjukskriven och den som vickar den personen sjukskrev sig och det finns inga vikarier! Till slut fick de en av våra nattkillar att komma. Men 5 minuter innan han skulle börja jobba ringer han.
-Hej, har precis kört in i Happis så ringer de hemifrån att hundarna börjat slåss, han har nån typ av mastiffer så de biter sig fast och de släpper inte. Han var tvungen att vända hem och fara och hjälpa till och sära på dom. Den större hade bitit sig fast i huvudet på den andra. Pratade med honom när han kommit hem, då kände han en osäkerhet om den mindre kommer att överleva. Resultatet blev hål i öronen hos den större och en tand utslagen, den mindre hade massor med hål i huvudet men inga som tur var djupa hål. Men omplåstring hos veterinär var ju ett måste förstås. Men då satt jag där, ensam och 6 brukare, varav en du inte kan lämna alls och denna går inte att ta med hem till andra….. mediciner skulle delas, mat skulle lagas…. tänkte att vad fan gör jag….. ringde chefen och fick klartecken att ta ut vår egen personal och efter lite ringande fick jag ut en.

Morgon sysslorna är gjorda, det sprakar i brasan, djuren ligger i sina bäddar framför och sover…. allt är lugnt

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: