Börje Salming är död

Kl 06.30
🌑 -6°C

Täk att Börje Salming är död. För en vecka sedan var han med på hockeygalan och helgen innan i Toronto. Alla såg hur jobbigt han hade men han gjorde det, han gick fram hela vägen med stöd av familj och vänner men han gick. Jag har ju sett ALS på nära håll, en av mina bästa vänner krigade oxå mot i denna hemska sjukdom, jag såg hur hon tynade bort, hur funktion efter funktion försvann, muskelgrupp efter muskelgrupp. Jag vet hur slutet, det sista ser ut, när den som är sjuk vet att nu är det här, slutet. Vi träffades jag och Eva, Johanna ringde hennes dotter, mamma är hemma nu så kom om du vill se henne. Vi for dit, vi alla visste att detta är sista gången, nu ses vi aldrig mer. Vi kramades höll om henne, jag hjälpt henne att hosta ut allt slem, satt bakom henne på kudden och höll upp henne. Vi sa hej då. Några dagar efter det så fick jag ett telefon samtal, hon hade gått bort i famnen på Johanna. Börje slapp det här sista, att kvävas, att inte kunna andas, att kvävas till döds.

Vi har ju alltid kollat mycket hockey i vår familj, pappa skrek och gapade i matcherna, han coachade värre i sin fåtölj. Så man minns dom alla Börje, Göran Högosta, Vladimir Petrov, Tretiak, Krutov, Pelle Lindberg, Hardy Åström, Pekka Lindmark. Sen minns jag att det fanns flera ryssar men jag kommer inte ihåg namnen på dom just nu. Jag var ju inte gammal då men jag minns matcherna, vi tittade hemma, vi pratade i skolan, alla hade vi våra favvos spelare och vi här uppe så var det ju självklart Börje Salming. Och nu är han borta men han fick det bästa av avslut, han fick vara med om att bli hyllad av en hel värld och avslutade hemma i Sverige på Hockeygalan, så fantastiskt. Sov i ro Börje, en legend som aldrig dör ❤

Fick ett bra tips av Kerstin när man bli så där tungsint och man inte vet vad eller vem det gäller. Så det ska jag ta mig tusan testa. Man glömmer den andra delen av livet ibland, den del jag levt med sen man var barn. Det är dags att ta tag i det igen, den har försökt trycka fram men jag har hållit det tillbaka. Men kanske man skulle börja igen…. får se 🙂

Idag blir det lite träning på morgonen, sen utvecklingsamtal med Savannah och sen efter det ska i handla lite det vi behöver i morgon. Så förberedelserna startar, iorgon bär det av till Western farm, julbord, julshow och hotellövernattning ❤

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: