Invigningen Haparanda Arctic Ice Swimmers

Kl 08.00
☀️ 0°C

Klart och kallt när jag stiger upp, frost och is på backen.

Invigningen gick jätte bra, det öste ju ner hela dagen. De lovade uppehåll till kvällen och det blev det men då jäklar blåste det utan vara den!! Och nere på cementkajen kan man säga att det blåste rejält. Men Tero hade parkerat sin husbil så att vi hade lite skydd av den iallafall.

Jag höll ett lite välkomst, tack tal till alla som varit med och hjälpt oss på olika sätt. Berätta om hur allt började, lite om hur vi gått till väga, var vi är nu och vad som ännu ska komma. Pia berättade om sin reuma och vad badandet gjort för henne och Tuula pratade om andningen. Så vi hade alla lite att säga.

Foto: Stefan Haapaniemi

Meri Nikula invigde vaken, stackarn i tunn tröja men en tjock lång väst men ändå det var ju inte den varmaste dagen på året. Men hon gjorde det bra, cermonin blev inte så lång som hon tänkte men det var jätte bra tyckte vi, det räckte så ❤

Foton: Stefan Haapaniemi

Allt strulade innan vagnen var på plats, vattnet är för lågt just nu så det blev en redig lutning på landgången, strömbildren kunde vi inte sätt på plats för fästet tappades ner i vattnet, värmemattorna och gångmattorna är heller inte på plats, det har strulat så mycket så de hann inte med allt. Vi ville få ner vagnen och att den blir i ordning tills invigningen. Nå det räckte ju inte med det utan när vi ska koppla i elen så har vi fått fel kablar, så det var lyktor och värmeljus men precis innan vi skulle starta så fick vi rätt kablar och elen kunde kopplas på. Men det blev mysiga bilder av Stefan Haapaniemi innan elen kopplades på 🙂

Foton: Stefan Haapaniemi

Två badare, Katarina som badat mycket i Torneå och Johanna som var första gångs badare, alltså så modigt. Hon bara traskade ner, och klättrade ner för stegen, såååå modig!!! Jag blev lite inspirerad av dom och tankarna om att prova växer sig starkare 🙂

Foton: Annika S och jag

Men det blev lyckat trotts att det först såg ut som om vi inte kan släppa i någon att bada, vi hade ju ingen el och man måste ju se något när man går i vaken, inga mattor, eller så på plats. Men fick vi ju el så vi manade om försiktighet i och med att landgången kan bli hal när det inte fanns mattor på plats så de fick bada de som ville ❤

Kvällen gick sen åt att vara ut och käka med Danne. Rasmus och Emil var på krogen. Rasmus kom hem vid 03 och Emil tror jag efter 04. Rasmus var genom frusen, han hade gått hem. Jag sa att han skulle ringt, jag hämtar men han ville inte störa mig. Somnade om och vaknade sen 08 fast egentligen 09, vi har ju ställt tillbaka klockan.

Jag avslutar frm idag på FysioGym… ställer in morgondagens pass, jag har lite hosta, ont i lungorna och sen lite annat som fällde mitt avgörande men det tar vi någon dag då jag orkar….. just nu googlas det en hel del!!

Nä nu ska jag göra mig iordning, det är ju dags för att gå ner till vaken snart 🙂

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: