Uppe i ottan

Kl 04.30
🌑 5°C

Klockan ringde redan 04, men orkade inte upp. Kollade filmen om Elton John men orkade inte se klart somnade innan den var slut men klockan var över 24 innan jag somnade så det blev inte så mycket sömn. Det tyckte inte klockan heller men jag hade strax över 4 timmar så jag fick data iallafall.

Alltså jag har pratat med lite folk i veckan. Vad händer i stan? Polisen är på coop nästan dagligen. Här om dagen då jag var ner så var det ett stort gäng under 15 år och strax över som levde rövare. Jag pratade med personal i en av butikerna och hon sa att det är alldeles hemskt. De har haft möte alla affärer och just den affären jag pratade med sa att de ser sig om efter en ny lokal om de inte blir ordning på detta. Pratade med en annan jag mötte på stan och hon sa att det har eskalerat nått enormt detta, de har tillhyggen, de slår sönder flaskor och hotar varann och vuxna. Det är världens droghandel som pågår ofta runt coop och ja överallt i stan sägs det. En annan sa till mig, om vi tyckte det var mycket fr 4-5 år sen, innan den stora razzia månaden så är det inget mot vad det är nu! Vad händer? Vad kan vi föräldrar, anhöriga oh övriga vuxna göra? Vad kan kommunen, polisen göra? Ska vi acceptera detta? Vi behöver samverkan mellan polis, skola, socialen, vårdenheter, men det är sekretess emellan dessa. Vi behöver att det händer saker när man gör en anmälan. Nä man vet att det pågår droghandel eller att unga, minderåriga säljer sin kropp i utbyte mot knark, det på nu. Så svarar de, gör en orosanmälan, vad hjälper det!? Vi behöver hårdare tag eller vad behöver vi? Det behöver bli en reaktion när man ringer! Jag vet inte men så här kan det ju inte va, har vi förlorat greppet om vår stad!?

Det är kaos inom vården, det kaos inom skolvärlden och det är kaos bland ungdomarna, varför? Hur blev det så här? Jag vet inte men inom vården hade vi inte dessa problem då vi hade 3-3, vi hade de få vikarier vi behövde, vi hade inte lika stort sjukskrivningstal, det har väl typ gått upp från strax över 2 till 10! Folk går i väggen, folk blir långtidssjukskrivna, deprimerade. Tidigare då vi var mer lediga kunde vi vara ute mer och vara engagerade, vi hade tid att ta hand om oss själva, folk mådde bättre. Nu kan vi inte göra något av detta. Har du jobbat hela dagen och slutat jobba kl 22 så är man inte så pigg på att ge sig ut på stan och fälta. Man orkar inte, för det är ju inte bara en kväll i veckan, du har ju oftare kväll än dag turer och som vi vi jobbar 12 timmar, lördag och söndag, vad gör man efter ett sånt pass. Jag sa detta då när de tog bort vårt 3-3, detta får ringar å vattnet överallt.. Folk gapar på facebook, var är föräldrarna? Jo de är på jobbet!

Sen får ju långtidssjukskrivning en annan effekt oxå, ekonomin! Den drabbas hårt kanske i en familj där det redan inte finns utrymme för bara en dyrare räkning. Kanske det är en ensamstående förälder, då är den ekonomin körd. Bara inom LSS så är det flera som gått i väggen. Hos oss så tar folk tjänstledigt för att få mer återhämtning, sjukskriver sig för att få vila. Se nu kära politiker, detta är ert verk!

Ja ja nu ska jag fixa frillan och ge mig av mot jobbet, tar med mig det nya som jag fick serverat i mitt knä igår och ska titta igenom, fundera. är det något jag ger mig på 🙂

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: