Mitt ben!

kl 06.30
💨 9°C

Var så trött så jag orkade inte upp förrän vid halv 7. Men sen gick allt som en dans med mina morgonsysslor, 4 matstationer att diska ur och fylla på och 3 kattlådor att rensa. Det tar styva 20-25 minuter det med. Men sen är det gjort för dagen!

Jag ska ju vara med i modeshowen på Onsdag! Så igår var jag och luncha med Anne och sen drog vi iväg och provade kläder. Jag har ju aldrig gjort sånt här tidigare, jo en gång gick jag modell för mammakläder när jag väntade Jonathan för Mirja Segerlunds butik. Så det ska bli roligt. Jag ska gå med Karina Persson. Så det blir skit bra, hon är ju oxå spontan och inte blyg alls så det kommer att bli kul.

Jag hade flera telefonmöten igår, lättare än fysiska möten då kan man göra det hemma eller var man nu är. Man behöver inte åka iväg men det kräver ju ändå man har en tid att passa och se till att man är på lämplig plats för det.

Lagade mat och Rasmus kom förbi och käkade med mig. Jag ser faktiskt fram emot att han kommer hem, han är ju den som hänger med mig till mamma, Jonte, Dennis och sådant. Så det ska bli roligt att få hem honom.

Hade mitt toning pass igår, vi blev 6 tillslut. Det är bara så roligt, vi öser på utav bara den. Det var en kvinna som blev irriterad igår för att volymen var så hög…. men vad kan jag göra? I zumba har man hög musik, det är ju en av grejerna att musiken, beatet ska kännas och höras. Måste jag sänka förlorar jag en av aspekterna i träningen. Men jag bad om ursäkt på Fysios sida på facebook och förklarade mig och hoppas de har överseende med det.

Ett av mina telefon möten igår gav ringar på vattnet till idag. Jag fick ett glädjande samtal ifrån den ena jag pratade med. Jag har hunnit med en hel del redan fast att klockan bara är lite efter 10.

Upptäckte igår när jag att i soffan efter pass och bastu hur mitt ben ser ut. Svullanden har som halkat ner och ringlat sig från utsida vad till insida fot? Vaden är stel som fan, den är stenhård, jag är kall inne i benet fast att temperaturen är förhöjd utan på benet. Danne har en manick som mäter temp på ytan. Jag känner att jag är som kall i fotleden och neråt. Skumt men nog vet jag det ger sig så småningom.

Oooh vad kul, folk stoppar en på gatan, i butiker och lite var som för att prata om vårt vakbad och idag fick vi dagens toppen i Happisbladet ❤

Läser i Happisbladet om att vi hamnat lägst ner på listan över hur mpnga som inte blir godkända grundskolan. Alltså vi som föräldrar signalerar när något inte är bra, när vi ser att det börjar gå galet. Det finns stöd utan utredningar och ifrån BUP men det tas inte på allvar, man tar inte tag i problemen med psykisk ohälsa. Där måste man starta, psykisk ohälsa gör att man inte orkar gå i skolan, man orkar inte plugga, man kanske går det men sitter av tiden. Det är ju ett komplext och stort problem. man måste titta på varje enskild elev, vad är problemet här och hur kan vi stödja. Men det görs inte. Jo om du som förälder orkar stå på dig, orkar kräva det du har rätt till vet vad du har rätt till. Sen måste ju insatser utvärderas, har detta hjälpt, om inte så vad kan vi ändra på? men politiker ser bara kostnader och nu ser vi följderna av det!

En annan sak är respekten för eleverna. Jag har jag stått och hört när lärare kallar sina elever idiot, hur de skriker till sina elever. Och det har jag varit med om på Grankullen och Gränsskolan flera gånger. Jag har hört hur intendenter försökt övertala sina elever om att kräkningar bara är på skoj, var det verkligen allvar och är du verkligen rädd???? Jag menar var tog den gemensamma respekten vägen? Hur tror de att de ska få respekt när de själva inte ger den. På Tornedalsskolan fick min dotter höra -Du ska inte tro att du får bra betyg för att du är snygg??!!! Va fan, vad jag blev förbannad!!!! Jag tog upp det med mentorerna, den ena garvade och sa att jo det är ju XXX och han kommer från XXXXX den andra läraren sa -ojdå tänk om nån sagt det till mig och skrattade gott. Jag svarade, du är ju vuxen och kan ta det men det här är ännu barn i lagens ögon! Det såg inget fel i det?!!! Jag menar är det underligt att det går dåligt för Haparandas skolor???

Allt rasar skolvärlden rasar och vården rasar, vem bär ansvaret och vd tänker de göra åt det. Folk flyr vården- Lyssnade på radion här om dagen och Vanja Berglund (tror jag det var) som sa att 200 stycken har sagt upp sig inom vården de sista 3 månaderna! De börjar vicka för att kunna styra sin arbetstid. Jag hör hur folk börjar prata likadant i Haparanda. Var är allt på väg???

Savannah har ju problem med ständiga urinvägsinfektioner, hon äter en penicillinkur och den är tillbaka igen efter två veckor. Så håller vi på. Jag har varit på dom otaliga gånger, begärt att få komma vidare med en undersökning…. något beror detta på! Nu gjordes en undersökning av urinröret man ser att det är infekterat men varför? Hon fick en penicillinkur och två veckor senare var det tillbaka. Henne prov försvinner, nu har det sista urinprovet som skulle gå för odling försvunnit? Var? Jag sa till läkaren som ringde idag, ni har dåliga rutiner eftersom det här händer.

Jag som mamma försöker hjälpa henne på de sätt jag kan. Vi har en katt som har samma problem som Savannah. Hos veterinären tog de efter 3e gången vi var in, in Bamse på röntgen och urinblåsa och njurar en massa prover togs. Han fick mediciner och rekommenderat tranbärskapslar. Han blev bra av det. Så nu gav jag Bamses kapslar till Savannah i väntan på att hennes de jag beställde kom. Hon har ätit en vecka och det är bättre, tänkte att hon får äta en vecka till och sen efter det en veckan/månad. Dom gör sa Katja veterinär att det blir så surt i urinröret så bakterier inte får fäste. Så det låter ju vettigt iallafall. Man får ta till lite husmorskurer när man inte får hjälp.

Ja huvva nog med gnäll. Planerar för kidsens avslutning, vi ska vara i danssalongen på Folkan. Ungarna på scenen, det blir helt ok och föräldrarna sitter och tittar. Sååå bra ❤ Det kommer att bli kanon.

Ja ja nu måste jag sätta igång dagen…. jag har mycket ännu att göra. Helt slut i hjärnan av allt jag redan fått tänka. Den behöver lite zumba så den blir glad igen 🙂

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: