28 år sedan

Kl 06.30
💦 7°C

Tråk väder ännu där ute…. småregn och ruggit men det var redan 8 grader när jag steg upp. Så det blir en prommis innan jobbet.

Tänk att det redan är 28 år sedan Estonia sjönk. Jag minns det så väl morgonen den 29:e, hon sjönk ju på natten emellan 28 och 29 tror jag, jag kommer ihåg när bilderna började komma när man slog på tvn. Då fanns ju inte datorn i hemmen, utan jag satte mig alltid framför tvn på morgonen, slog på och skulle se om det fanns nått för pojkarna att se då sänder de om Estonia, fruktansvärt!! Siffrorna i tv rutan över döda, alla bilder, berättelser, usch så hemskt det var. Nästan alla dog, av 989 personer ombord överlevde endast 137!

Jag brukade åka Finlandsfärjorna men har inte gjort det sedan dess. Jag är livrädd för mörkt kallt vatten av någon anledning, det känns som om jag dött så nångång. Jag brukar fantisera när jag ska flyga om hur planet störtar och det störtar alltid i vatten och hajarna simmar in och käkar upp mig. Men det känner jag är en fantasi, en rädsla. Men det här med båt, mörker, kallt vatten, det känns som om jag redan upplevt det, något jag gjort. Det känns så äkta.

Kollade för skoj skull upp 911, det är oxå över 21 år sedan, nästan 3000 döda. Den dagen minns jag tydligt. Jag jobbade och vi satt i samlingen när bilderna på tvn började komma. Vi trodde först det var någon film men sen ser vi att det är en nyhetssändning! Det var ju gräsliga bilder, hur planen bara smäller in i twin towers, hur man ser det andra planet bara köra in i tornet. Hur människor hoppar från tornen, faller mot sin egen död hellre än att brinna inne eller klämmas ihjäl av de rasande tornen. Och bilderna när tornen föll…. man knappt tro dom är sanna, att det faktiskt hänt, det är inte en action film med nån hjälte som kommer och räddar alla, det händer i verkligheten! Och det var ju inte bara tornen, de attackerade ju även Pentagon och ett fjärde plan var tror man på väg mot Kapitolium tror men kraschade innan. Hemska händelser båda två.

Körde igenom mina korrar på förmiddagen igår, sen var det lunch med Nina, vi var faktiskt på Umppi tunneli och åt. Sen for jag med Pia och Tuula på en intervju med Happisbladet, på Fredag kommer den…. tror jag 🙂 Efter den var vi till mamma en snabbis. Sen var det handla laga mat och sen hann jag sova en liten liten skvätt. Och sen till FysioGym för Zumba Toning/ Body Toning och ja jäklar vilket ööööös det var!!! Vi blev helt plötsligt 8 deltagare, det rusade in två stycken precis innan vi började. Så jäkla roligt vi hade. Toningen är tuff men såååååå kul. Ni skulle se dom, mina deltagare. De är högröda i ansiktet men de ger inte upp, de pushar bara hårdare och hårdare. Hade en ny igår igen, roligt. Hon som kom för två veckor sedan har fortsatt och gör enorma framsteg i koordinationen. Otroligt vad det kan ge på bara två veckor.

Ja jag fick ju en steam tvätt av Danne när jag fyllde år. Har velat ha en sån och vet ni hur bra den var! Jag har ofta en enorm energi som far igenom kroppen efter pass, så då brukar jag börja skura och skrubba i bastun. Och igår började jag med ångtvätten, gud vad kul det var. Tog lavar, golv, avlopp, glas dörren, började i duschrummet med väggarna och lite av golvet. Fortsätter på torsdag 🙂 Ja ja nu ska jag in på facebook en sväng, sen dansa igenom Gold och sen hinner vi kanske göra nått jag och Danne innan jag ska iväg på jobbet.

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: