Det lät ju så bra

Kl 07.00
☔️ 10°C

Jobbade igår, började 07, tog rast och motionstimme på eftermiddagen och for till mamma. Hon är så klar nu igen, hon har börjat ringa igen. Ibland går det bra ibland inte.. Jag ska göra en ny skylt åt henne och plasta in så hon kan titta.

Körde zumban igår, så roligt, det är bara så, man bli på så bra humör. En av tjejerna log precis hela tiden, ett stort brett leende. Hon sa sen efteråt, det här har jag väntat på hela dagen, man blir så glad, you make my day ❤ Så fint, jag blir glad ända in i hjärtat när man hör sånt.

Funderade över valet och vem som säger vad och vad som är valfläsk och hur man lovar och sen blir tyst. Efter att 3-3 togs bort så sa ju en av ledamöterna i Socialnämnden att jag visste inte vad jag röstade i, hon röstade för att ta bort 3-3 men hon hade inte förstått ens vad schemat var för nått. Jag har fått höra från minst två olika politiker att vi trodde ju att hälsoschemat var bra, det lät ju så bra. Men hade de lyssnat på personalen då, vi såg ju planerna för schemat, hur det ska fungera, vi förstod att det kommer att bli gräsligt att arbeta efter. Sen bara upplägget, vi skulle inte få tycka i vårt eget schema, det ska göras centralt. Inga ryggpass, nä det är ju inte bra. Nä det kan man hålla med om, men vad är alternativet, jo att sluta 22 innan ledig helg, vill man det? Jag menar det är inte så att man har ryggpass varje vecka. Men att gå kväll innan ledighet betyder att jag får ca 6 timmar mindre ledigtid på kvällen, 6 timmar mindre ledigtid med min familj, 6 timmar mindre fritid. Hur hälsosamt är det? Men ingen vill lyssna, de bara klappade oss på huvudet och sa att det här är forskning. HRs chef sa när jag tog fram den forskning som bestred detta och bad honom googla på det. Så sa han, jo jag kan oxå googla och detta är bra!

Politikerna säger nu, jo men det var ju inte bra men då lät det ju så bra. Men om de skulle tänka efter på vad de gjorde, vad resultatet blev! Hur det ställde till i kommunen, vilken kaos det orsakade. En politiker sa då, ni sjukskriver er i protest….. vem fan har råd med det!? Han trodde stenhårt på hälsoschema. Redan då hade protesterna mot detta börjat göra sig hörda, idag finns en grupp som aktivt arbetar mot detta, det är närmare 7000 medlemmar i den och där får man läsa om hur de gör i andra delar av sverige. De har nu börjat frångå detta jävla schema som orsakat så mycket, folk har slutat, folk blev sjukskrivna, det finns inte en enda positiv stavelse i gruppen för detta. Nu rycker politikerna på axlarna och säger, ja det blev ju inte bra, vi trodde det då!

Hur ska det få ordning på allt de ställt till med bara för att det sitter folk i socialnämnden som inte vet vad de pratar om, som inte kan vård, som tror att man kan driva vård som man driver ett företag! Eller alla dagtidare på kommunen som inte har en susning om vad det vill säga att jobba skift, efter schema, de beslutar för oss, det ser bra ut på papper, jo men det här är ju bra. Men har de jobbat efter det? Det funkar inte alltid lika bra. De säger till oss att ni vet ju inte det här, ni förstår inte det här, ni kan inte det här. De klappar oss på huvudet och utövar ren härskarteknik! Men vad säger de nu, när vi är precis där vi sa för 5 år sedan att vi skulle vara, folk säger upp sig, folk är sjukskrivna, vi har inga vikarier, vi jobbar kort, sjuktalet skjuter i höjden, det är en vård i kaos. De pengar de trodde du skulle få, de infann sig inte. Då börjar man omplacera folk, omstrukturera tid för att täcka upp för alla sina misstag! UNBELIVEBLE!!!! Undrar om de sover gott om nätterna när de tänker på vad de gjorde, när de tänker på vad de orsakat flera hundra personer, all oreda och kaos? Delade turer infördes för att det inte finns personal, personal, de flyttat hit och dit! Det känns som om de tänker men ojdå det kunde vi ju inte veta, det blev ju inte så bra, rycker på axlarna och går vidare. Men det är bara det att dessa dåliga beslut inte går att återställa säger de, det blir för dyrt, det kostar si och så mycket. Var ska ni hitta de pengarna? Detta säger de som propagerar allra mest, som ställt till allra mest! Men vi då som lämnas i kaoset?

På tal om härskartekniker. Att bli utsatt för det, maktutövande är aldrig roligt. Att svara flyktigt när man vet att den andre är i beroendeställning är aldrig schysst. Att vara småaktig är något jag har svårt för i vad det än gäller. Jag försöker hjälpa så gott jag kan, jag försöker stötta, jag försöker ge mer än jag tar, det känns bättre så. Men blir jag nedvärderad eller behandlad på ett sätt som förminskar mig så då växer hornen. Jag kanske inte säger något, men jag blir på min vakt, jag passar mig, jag förbereder mig så jag har plan B och C. Det händer inte ofta men det har hänt några gånger i livet, 2 el 3 att jag bara vänder ryggen och går. Jag har inte ens svårt att göra det. Det kommer något som bara knuffar mig över kanten, det behöver inte vara något stort. Men i och med att jag samlat på mig ett tag så blir sen inte beslutet att vända den människan ryggen. Jag tänker inte ens mer på den personen, jag har bara suddat ut dom.

Min ork har sakta börjat återvända, livet känns lite lättare. Jag har ju haft ett högt tempo länge. Inte bara i det jag gör, utan i livet generellt. Det tar sin tid men nu börjar jag sakta sakta känna mig piggare, mer ork, ser annat i livet. Ännu känns vissa bitar, ännu har jag inte hittat tillbaka till glädjen i allt men jag är på gång och det känns bra. Jag vill inte erkänna det men fakta talar emot mig, inte för att jag vet hur det kan komma sig men jag har 3 år kvar till 60!! och det gör väl sitt det med.

Ja ja nu ska jag in på facebook, uppdatera där, ta ut en ny låt till ikväll. Sen ska jag iväg till Kalix med Savannah på eftermiddagen. Pia och jag hade tänkt åka och plantera på gravarna, undrar om hon kan tänka sig att göra det i morgon direkt på morgonen, om vi skulle åka vid 08, jag börjar sen jobba kl 12. Så den här dagen blev oxå full av göromål 🙂

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: