Vilket ös

Kl 07.00
☁️ 10°C

Få se vad gjorde jag igår??? Jag gick igenom mina korrar på morgonen, rantade lite på stan. For och jobbade kl 12. Hade ju som sagt halv dag. Kom hem, käkade och tog en power nap. Sen var det bara att hoppa i kläderna och dra iväg till FysioGym. Var där ganska tidigt för jag ville kolla att jag inte behöver plocka undan grejer, inte för att det gör något för min del, då får jag organisera samtidigt.

Som det är just nu så drar jag mina jätte fläktar fram och tillbaka, det funkar det med men det skulle ju vara smidigt om jag kunde stuva undan dom där nånstans. Dom är ju mina privata så jag ställer inte ut dom i lokalen. Sen har jag även mina zumba sticks så de skulle jag oxå vilja ha kvar i lokalen.

Nu är väggen borta, solariet är borta och vi har kunnat ställa några av cyklarna där det var. Så det blev genast mer plats. Får se då, nu ska det upp en gardin, det blir ingen vägg. Så det blir nog bra, Korpen har ju flera tjockare gardiner med öljetter så det är lätt att dra för dom. Sen är det bara en vajer spänd från vägg till vägg, funkar bra.

Under dagen idag så är jag ledig, har lite ärenden att göra saker att kolla och så där. Gå igenom Strong, har pass ikväll. Men sen byter jag till torsdagar som jag alltid haft.

Inget vidare väder idag, frös när jag var och körde Savannah till skolan. Covid hör man nu lite här och där, Savannahs Emil är kanon förkyld, hans bror hade covid så mest troligt är det väl det. Savannah kände sig risig igår men det blev inget mer än så. Så nu har hon gått till skolan igen.

På tal om skolan. Savannah och en av tjejerna i hennes klass valde Finska 1. Valet gick igenom och Savannah var jätte nöjd över det. Hon har försökt att få läsa finska sen hon gick i 3an men det har varit klassat som hemspråk så hon har inte haft möjligheten att få läsa det. Men nu äntligen fick hon det…… not!!!! De blev utskällda av läraren som sa ni kan ju inget vad gör ni här?? Det här är finska 2 och jag har inte tid att lära er från början, nä det går inte, lämna in böckerna och gå!

Hur är det möjligt att man får välja finska 1 när det inte finns finska 1? Det alternativet borde inte ha funnits. Man har bara finska 1 vartannat år? Det är ju knäppt! Man erbjuder spanska varje år men inte finska. Finska som man faktiskt behöver in denna stad för att få jobb. De första de frågar en är kan du finska! På arbetsplatserna blir du lätt utanför om du inte kan finska. Och då spelar det ingen roll att Haparanda har svenska som arbetsspråk, det fungerar inte så. Är det två finnar i rummet så pratar de finska. Jag tänker hur många behöver spanska i Haparanda? Är det för att hålla spansk läraren med jobb? Och man ska lära sig ett främmande språk, finska är verkligen ett främmande språk för oss. Jo det finns faktiskt ännu släkter i Haparanda som inte pratar finska och tyvärr är vi en av dom och min karls. Så varken han eller jag kan finska. Jag förstår men kan inte prata, Danne förstår inte alls. Så jävla dumt!

ja ja då har vi gnällt över det oxå 🙂 Nu ska jag göra lite nytta med och sen ta tag i frillan och korrar.

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: