Tomt i hjärnan

Kl 06.10
☀️ 10°C

Hjärnan är tom, jag vet inte vad jag ska riktigt skriva. Jobbar helg och vi har fått önskemål av vår korttidsgäst att fara ut i skogen och plocka blåbär så det ska vi väl göra. Sen blir det att baka muffins stod på önskelistan.

Matat alla djur, städat kattlådor och sopat undan. Bamse är lite dålig i magen, han får ju behandling till sin infektion i urinröret. Eller han har bakterier i urinröret tror dom så han får en behandling som innehåller tranbär, det ska minska antalet bakterier i urinröret. Igår trodde vi att han hade problem med pinkeriet men det var det nog inte, han hade lite diarré. Medicinen tar kanske på hans mage, sen äter han dåligt nu. Veterinären ville ju att vi går över till blötmat…… nope det gillade han inte, vi provade lite olika men han slickade bara bort såsen. Tog tillbaka hans kulor, vi ska börja ransonera dom istället. Så jag satte penicillin pulvret över kulorna, då åt han inte heller…. Nu blandar jag pulvret i lite vatten och suger upp i spruta. Rena kulor och ren skål men han har inte ätit, då vet jag inte om det luktar från hans matskål trotts att jag diskat den för han har varit dålig att äta fram till i natt. MNär jag steg upp i morse så var skålen tom. Finn kan ju varit och hjälpt till förstås men jag tror inte det. Nå Bamse skulle ju banta så han har valt den hårda vägen 🙂

Kattungarna äter iallafall riktigt bra nu, de går båda på lådan, så duktiga missar och man måste ha i tankarna att de är lite förvildade. Kontakten med oss är ju den första mänskliga kontakt de haft. Då har de ju rusat runt på renhållningen och sett alla människor men ingen har fått röra dom. När någon kommit nära så har de dragit snabbare än ögat. Nu är det mamman kvar, hon måste ju bli kastrerad. Jag har kontakta Kattakuten, kanske de kan hjälpa oss. Men annars tänkte jag att jag startar en insamling till henne på facebook och allt som ev blir över så har vi till mat åt henne. Hon övernattade förra vintern i kallförrådet, hon kommer in där. Jag vet inte hur det ser ut där men jag ska ta mig en titt i det och se, går det att bygga något till henne, hon måste ju få ett varmt kryp in till vintern. Även om hon är en vildkatt och är van att vara ute så fryser hon när det blir kallt. Kanske man kan ha nån typ liten varmbonad hundkoja? Jag vet inte om det ryms men skydd för väder och vind måste hon oxå ha. Jag får sätta exet i arbete, han är en stor djurvän 🙂

Ja ja nu ska jag vidare, in på facebook en sväng, fixa frillan och sedan är det dags att jobba…. slutar kl 22 ikväll, det är låååååånga dagar det!

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: