Finaste Bamsen

kl 07.00
☁️ 18 °C

Varmt men molnigt, det ser ut att det kanske klarnar upp lite, kanske det blir bättre till dagen.

Semestern är slut, Danne börjar jobba idag och det är min sista lediga dag, imorgon börjar jag. Vi har haft en skön och vad det känns lång semester. Vi har inte haft några måsten, inga dit och dit ska vi åka, det här måste vi göra, vi ska åka och bada här och där eller det här och det här ska byggas. Nej vi har bara varit, gjort vad vi velat, ätit ute mycket, umgåtts med nära och kära. Vi har helt enkelt bara återhämtat oss. Och det har varit skönt. Vi pratade igår jag och Danne att det känns som om vi haft semester länge på nått vis. Men samtidigt känner jag att jag hade behövt ett par veckor till. Min ork är inte på topp ännu heller.

Vår fina lilla Bamse har ju varit sjuk igen. Han har ju som jag nämnt något fel med pinkeriet. Alltid mellan varven pinkar han lite blodaktigt. Han gnäller och man märker att han svårt. Igår ringde jag veterinär och lämnade ett meddelande, de är så få veterinärer nu och det är jätte svårt att få tid. Men de ringde upp mig rätt snabbt och vi fick komma in. Guuud så skönt. Vi proppade in Bamse i en alldeles för lite bur men vi hittade inte gallret till den större i brådskan.

Men det funkade det med. Det var Katja som tränar med mig som blev vår veterinär. Hon var jätte fin med Bamse, hon fick tom raka lite här och där, alla knutor försvann. Just på baken får han som en kaka och det tog hon bort, han blev så ”fin” men jag konstaterade att det är ju tur att hon inte blev hårfrissa 😂 men det spelar ingen roll, bara han är av med tovorna. Dr tog blodprover och röntgade honom. Han har inga stenar, det misstänkte vi, alla prover var bra. Han var lite uttorkad och ändå dricker han mycket för att vara katt. Han har en stor skål inne och han har väl 4 byttor ute som han dricker ur. Hon misstänkte som de andra, det är stress. Han är en stressad katt, sen är han för fet! Han ska övergå till blöt mat. Han fick mer metacam och sen en ny lugnande medicin.

Han ska äta 260 gr av maten varje dag enligt vad det stod på burken. Jag blandade i den nya medicinen…. han åt lite, han gillade inte riktigt maten, så den smaken blir det inte mer. Han åt lite grann, kanske en fjärde del, jag hällde på lite kattmjölk, då åt han lite till men det finns mycket kvar. Jag tog bort skålen och tänkte försöka få honom att äta resten under dagen och sen till eftermiddagen byter vi sort. Men jag vill att han äter upp detta, medicinen är där. Imorgon gör jag så att jag bara tar lite mat och blandar i medicinen där så jag ser att han äter upp det. Sen om han vill vägra mat så spelar det inte nån roll direkt. Han har lite att ta av 🙂

Efter vi var klar hos vetten så drog vi till Granngården, jag har sett en katt säng som jag ville ha, Finn förbrukar sängar. Jag köpte inte den när vi var sist och ångrade mig men nu var jag och köpte den eller ja jag köpte faktiskt två. Tänkte att kanske Roffe oxå gillar den. Man kan aldrig ha får många sängar 🙂

Vi har ju två nya ungar inne nu, två mestadels vita, den ena blir kvar. Men vi har inte bestämt oss än för vilken. En kom i måndags och en igår. Järre tog den sista vita. Så fiiin. Jag tänkte att han får välja vilken han vill ha av de två, han är ju den som jobbat att få in dom men det syntes att han ville ha den vi tror är en hane. Så den tog han.

Den som kom in i måndags blivit mycket lugnare redan nu Visst spottar den och försöker skrämmas men den gör sedan inget. Det var bara på en dag stor skillnad på den sen måndagen.

Den andra är en riktigt Hilding vilding, får se då hur länge det tar innan den slutar slåss. Den sänkte tänderna i Danne en sväng igår. Men den är inte lika kaxig som den svarta Järre har. Men den har nu gjort framsteg den med, han får ta i den nu utan att ha handskar på sig. Det gick fort bara från en dag till den andra. Monica och Dannes unge är den som hittills har varit lugnast, den leker nu och alla får hålla i den, den har inte spottat på ett par dagar nu. Det är lite att göra med dessa ungar. Jag tänkte att de här två får nu vara hos oss. Sen när Savannah kommer hem får hon vara med och välja vilken som blir kvar. Sen börjar jag söka lämpliga människor till den andra. Man kan inte ha småbarn hemma, det kan tom bli farligt. Dt måste vara kunnigt folk som vet vad de gör och har tiden att ge den som den kräver. Jag kommer att vara jätte noga var den hamnar.

Annika och Tomas var förbi, vi satt och surrade och skrattade förstås ett bra tag. Sen efter dom kom Nina och Sara, så roligt att se Sara igen, Nina oxå förstås men extra roligt att träffa Sara. De stannade över en timme och vi uppdaterade varann om livet. Innan de for så kom Monica och Danne, de ville se de nya ungarna. Sen blev det lite av varje surr, spöken och annat 🙂 Kommer att sakna dom när de flyttar.

Ja ja nu ska jag ner och mata kissebebborna så de oxå får sin morgonmat. Sen dansa igenom nya warm upen, gjorde den igår med inspiration av the boss himself Beto Perez. Sen ska jag göra ny warm up till toning passet oxå. Men innan det ska jag beställa ny rakapparat till Bamse. Hon hade Katja en skit bra en liten en som inte lät mycket och han bråkade inte under rakningen. Så en sån tänkte jag att jag oxå köper. Vi har en dyyyyr en men den funkar inte riktigt på Bamse, den är för stor och för klumpig och sen blir han rädd när man startar den.

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: