En underbar dag

Kl 07.30
☁️ 💦 16°C

Steg upp halv 7 och då regnade det lite grann, just nu är det uppehåll men det lär komma mer. De har ju lovar mycket regn fram under dagen.

Just nu kom en saknad efter Ellen över mig. Jag sitter här och bloggar och tittar ut på hennes och de andras grav. Jag ska gå ut och ta bort hennes blomma som jag köpte, den drunknar annars. Jag städade i hörnet med djur saker igår och tog ner burken med Tintin och hennes fjädrar, luktade på dom, dom luktar Ellen ❤ Jag håller på att planera hur det ska bli där hennes bur varit. Jag måste som få det gjort, jag försöker hitta min väg ut ur det här, försöker se fördelarna med att inte äga en jätte goja. Men hon är här med oss, både jag och Danne hörde henne nysa till som hon brukade göra, jag hör henne knyppla på buren och sina grejer senast igår. Det är ju ljud jag hört i 16 år så man lägger som inte märke till dom direkt, sen kommer jag på, men hon finns ju inte, då slutar dom 😢 Tänk vi har haft gojor i över 20 år i ett sträck. Man märker att det inte är lika dammigt överallt, man ser inte fjunen rulla på golvet, man trampar inte i frön och luften i huset är en annan, den är lättare nu.

Vad hittade vi på igår….. ja just det vi var till Kalix, Danne hade läkarbesök, sen var vi på Granngården men hittade inget. Sen stannade vi och käkade i Sangis. Hämtade min byrå jag köpte på Resursverkstan, allt som jag haft i hyllan rymdes i, det är så djupt så allt gick i. Så då fik jag rensat oxå. Allt som ska slängas fr källaren, de har stått nedanför trappan åkte äntligen ut, jag drog dit poolen och alla ben och grejer. Så lite fick jag gjort igår iallafall. Sålde mina mattor till Ritva, dom är ju jätte fina de mattor vi hade i lokalen och många av dom är ju aldrig ens använda. Vi köpte in dom och pandemin kom, så folk fick ju ha med sina egna mattor om vi kunde ha träning i lokalen och nu mot slutet då de faktiskt fick låna dom så var alla så vana att ändå använda sina egna. Så det är ju några som varit i användning nångång.

Jag och Rasmus var iväg och hjälpte Nette att ställa iordning på bya gården, blåste ballonger, bar bord och stolar. Hängde ballongbågen, dukade fram muggar och tallrikar och sånt. Så nu är byagården redo för lilla Freya och hennes gäng ❤

Sen har vi umgåtts med kissebebborna, de har ju aldrig haft mänsklig kontakt så det är en bit att ta i. Järre kisse är riktigt fräsig av sig. Jäklar, den bet Järre igår så han skrek detsamma gjorde den med Danne. Så Danne tog svetshandskarna på sig igår kväll och faktiskt höll den. Och den lugnade ner sig snabbt, mellan varven slogs den och försökte bita men det går inte igenom. Men den lugnade sig och jag kunde klappa den. Den åt och drack lite. Så nog kommer det att gå, det tror jag helt klart. Men man måste ha tålamod.

Den andra kissen som grannarna ev tar är mycket lugnare, där behövs inga handskar. Den fräser och varnar men gör inget. Man får hålla i den, lyfta upp den och den blir inte arg för att folk kommer och går hos dom. Jag kan lyfta den från den ena famnen till den andra. Bara man är lugn och försiktig så går det bra. Men dom kommer att kräva sitt jobb, det är helt klart. Så detta är inget för en ovan människa.

Det är Rasmus som matar på bilden, den var jätte lugn med honom men han kom i renhållningskläderna så den kanske kände igen lukterna och hela Rasmus, han har ju matat dom där hela tiden. Rasmus hade ju sista arbetsdagen igår och han var nog lite nere, vad ska han göra nu? Han kan ju som inte bli arbetslös… han bor ju inte hemma. Men det är väl bara att säga upp lägenheten och komma hem, lösningar har vi alltid.

Grannarna var oxå förbi och kikade på den, Danne är ju jägare så han kan det här med vilt och visste vad han gjorde det gick superbra. Den stackarna vet ju inte om vi ska vara snäll eller vad vi vill den. Men den kisssen gör framsteg varje dag.

Sen var det bara att plocka iordning de sista här uppe innan jag satte mig på soffan för soffhäng och tv.

Idag blir det Freyas namngivning och 1 års dag. Klockan 12 åker vi till Vuono byagård, allt börjar kl 11 men vi åker till 12, då hinner mamma äta och göra sig klar innan taxi hämtar henne.

Ja ja nu ska jag ner och duscha, fixa frillan och kolla vad jag ska ha för kläder på mig. Så vi får se, jag vet inte än vad jag ska ta på mig. Sen måste ju presenterna slås in, köpa kort behöver jag göra. Men det tar vi på vägen dit. Vi ska glida gammel mersa ❤

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: