Ellen vinkade Hej Då

Ellen
2000-10-07- 2022-07-24

Vi köpte Ellen i juni 2007, då var hon 7 år, vi köpte henne av en kvinna i Sangis. Hon har alltid varit en lugn och fin tjej, aldrig gapat, jo när jag varit på jobbet och kommer hemåt, när hon hörde min bil, då har hon alltid gapat sa Danne. Fina fina Ellen, mattes goja som älskade Tina Turners Proud Mary. Mitt hjärta går i bitar……

Vad hände? Ellen hade jätte långa klor och vi skulle klippa dom. Vi har verkligen dragit oss för att göra det, för hon har verkligen hatat det, man måste ha svets handskar, en handduk runt henne och ändå lyckades hon alltid bita Danne. Men det var verkligen något som stressade henne något enormt. Igår eftermiddag tog vi tag i saken och klippte klorna. Hon blödde naturligtvis eftersom de var långa men slutade på knappa timmen att blöda, det droppade lite från ett par klor sedan. Vi försökte sätta blodstopp på de klor som blödde mest. Men hon blev så stressad av allt, hon var helt slut och till slut så hon trillade ner från buren. Efter första gången så tror jag det gick bra, hon tog en nöt av mig då. Vi satte sen in henne i buren på sina grenar… men hon föll ner därifrån med och då tror jag något hände i det fallet. Jag tog upp henne till mig, höll henne mot mig tätt och Danne oh Bejan städade golvet i buren så vi kunde lägga ner henne. Där låg hon sedan, som flämtade men bytte lite ställning då och då. Jag och Bejan la en handduk under henne och en över henne så hon inte skulle bli kall. Andningen kom till sig och blev normal, hon andades lugnt och fint och i jämn takt. Vi kom överens med Danne att åka in med henne idag om hon inte var bättre. Hon tog sig framåt lite ialf ett par gånger under natten och det såg jag som positivt. Jag kollade till henne flera gånger under natten, och halv 4 vaknade jag av att hon skrek till några gånger, som om hon ropade på mig. Jag flög upp och rusade fram till buren, jag klappade henne pussade på henne och lugnade ner den. Vände mig om och tog papper för att torka bort en bajs på handduken hon låg på…. då dog hon bara….. 😭 Jag lyfte upp henne till mig, höll om henne och rusade ner med henne i mina armar till Danne, hon dog sa jag, hon bara dog! Vi höll henne båda två, pussade på henne medans tårarna rann, lilla fina Ellen. Jag kan inte fatta att det hänt! Hon finns inte mer…..

Visst var jag less på allt skräp med henne, att ha henne mitt i köket jämt. Jag hade funderingar på vem jag ska kontakta om jag blir tillräckligt less. Men när Tintin dog, det var så tufft så hade jag ju bestämt att hon skulle bli gammal med mig, hon ska aldrig säljas och en dag begravas med tillsammans med mig. Nu blir det bredvid Tintin i trädgården istället ❤ Det finns som inga ord, jag vet inte vad jag ska skriva. Jag fattar inte att hon inte längre finns 😭

En låt till dig ❤️

Den har vi sjungit och dansat till många måååånga gånger ❤️
Hur ska jag kunna lyssna på den nu?

Sov i ro min fina älskade Ellen ❤️

12 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Britt-Mari Svelin
  Jul 25, 2022 @ 07:30:13

  Såå så tråkigt. Tårarna rinner. Älskade Ellen.
  Som jag fjäskat i alla år med godsaker som hon tog så försiktigt av mig. Första gången näbben tog tag i mitt finger var i påskas, de gav mig den största respekten.
  De är så tråkigt att Ellen har gått bort.
  Du träffar nog Tintin och får bekant sällskap i fågelhimlen.
  Sov i ro älskade Ellen❤

  Svara

 2. Jessica
  Jul 25, 2022 @ 08:06:15

  Sov I ro fina Ellen❤️😢
  Beklagar eran förlust❤️⚘️

  Svara

 3. Nina
  Jul 25, 2022 @ 09:27:10

  Men oj så sorgligt 😢 beklagar förlusten vännen ❤️ Sov i ro Ellen ❤️

  Kram på dig Anna ❤️

  Svara

 4. Pian
  Jul 25, 2022 @ 10:07:36

  Fina Ellenbellen, sov i ro❤😪

  Svara

 5. Petra
  Jul 25, 2022 @ 20:46:34

  Vila i frid finaste Ellen. ❤️❤️😥
  Beklagar sorgen❤️❤️❤️

  Svara

 6. Ethel
  Jul 26, 2022 @ 00:23:13

  ❤️All omtanke till er Anna

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: