Tornedalsrallyt

Kl 06.00
⛅️ 16°C

Vaknar kl 05 av att det regnar som om himlen vore öppen, det bara dundrade i plåtarna, helt otroligt!!! Faaaan tänkte jag, skit oxå vi som ska ha strålande sol idag, det har vi ju beställt! Men det regnade bara en kort stund, nu har det redan börjat torka upp. Och enligt klart kommer det vara lite mer regn mellan 11 och 12 sen ska det vara uppehåll resten av dagen och kvällen. Så det hoppas vi på.

Äntligen är det igång CMM!!!! Efter två års uppehåll så kör vi, äntligen. Det är ju årets bästa helg! Och gårdagen, vilken dag!!! Jag och Nina började 08 redan nere på stranden, ställde upp, gjorde iordning grejerna så vi kunde börja ta emot bilar, dela ut grejer till våra funktionärer osv. Strax innan 09 började det att små regna och efter 09 då vi börjat starta bilarna så öste det ner tidvis. 14 startande bilar hade vi. Efter alla var iväg så tog vi oss en kaffe och hoppade in i bilen och drog upp till Övertorneå. Där stannade vi på lite kaffe och fika, kollade hur deltagarna skötte sig i garagebackningen och det fick strålande. Deltagarnas första pitstop var i Kukkolankoski (de körde upp finska sidan) där skötte Pia, Bittan och Tuula frågesport och äggrace runt bilen. Stop två var då alltså uppe i Övertorneå. Därifrån bar det av till Pesulas Lantbruk där en glad Pelle ställt upp med en lite tävling i riktigt gamla verktyg, vad är det för något? Sen därifrån var det Kukkolaforsen och Johanna, frågesport och lunch. Efter 13 började de komma ner på strandplan igen. ALLT klaffade, inga missöden alls! Små grejer som behöver ändras, tydliggöras, göras bättre men inga missöden över huvud taget, helt otroligt!!!

Vi fick mycket positiv kritik från deltagarna, det tyckte det här var suuuper.

Jag och Nina tog lunch/middag vid 15, rättade svaren, hade överläggningar och utsåg våra tre vinnare. Prisutdelningen var vid 16.30, vi tidigare la den rätt mycket eftersom många ville det, vår speaker och europa bilars gäng ville det samma. Det var lite förvillande i pappren, det stod att vi från rallyt hade målgång 16,30 men så var det ju inte planerat. Vi siktade ju på målgång senast 13 för att folk skulle kunna ställa ut sina bilar oxå. Så något missförstånd var det där.

Jag var hemma strax efter 18, suuuper trött! Sov en timme, for och handlade lite och sen la jag mig efter 23, somnade direkt och sov som en stock.

Fan nått har hänt med min mobil, jag tappade ju den här för någon vecka sedan. Det kom en uppdatering igår, installerade den. Idag börjar min ficklampa att lysa eller jag märkte det på morgonen, kanske den lyst hela natten, och sen har jag tappat mitt mobila nät 😦 Så jag håller på att ladda upp min gamla mobil, får ta den och sen får väl Danne kolla först och sen skickar jag in den. Den är ju bara ett år gammal.

Ja ja nu ska jag in på facebook och fixa frillan som vanligt. Radio kommer och intervjuar oss idag kl 09 så jag måste ha hunnit fixa håret till det. Sen hinner vi inte hoppa in i våra kläder för dagen men vi har skickat in bilder från tidigare år. Nån finsk radiokanal intervjuade Nina igår ang Tornedalsrallyt och idag är det alltså intervju ang concours de charme.

Soooo Let’s do this, dag 2 av CMM startar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: