1a dagen

Kl 08.00
☁️ 16°C

Första dagen på semestern, inget vidare väder kanske, molnigt, det har inte regnat ialf, 16 grader….. men men jag är ledig iallafall.

Igår var en seg dag, allt extra jobb tog ut en ordentligt. Och natt är ju lite speciellt att jobba. Inte för att vi har stans tyngsta nattjobb men du måste ändå vara vaken, du gör ronder och har lite blöjbyten att göra….. och bara det att man ska vara vaken. Jag ha ringa problem med det jag är ju natt människa men det är ju inte samma sak som att vara vaken hemma. Gick och vilade på soffan vid 08 igår, blev väckt efter 10 av telefonen. Nå steg upp, drack kaffe och satt och glodde en stund. Gjorde morgonbloggen och lite sånt, fick all bokföring gjord. Annika kom på kvällen och vi gjorde min moms.

Dennis och Alicia kom hit, var barnvakt medans han tränade. Solen kom ju på eftermiddagen så vi var ute mycket fast fammo somnade sittandes i fåtöljen på altanen. Hon frågade mig massor av frågor och jag svarade vet jag hur som helst. Så jag var tvungen att fråga henne tillslut vad frågade du, fammo sover 😀

Dennis och jag var och tittade på ett hus igår. Jag sa att hade jag varit på jakt efter hus så hade jag köpt det direkt! Taket måste bytas, det är det, så det är ju sånt som blir dyrt! Men det är inte till salu riktigt än men det kommer att komma. Men vi vet inte hur längt borta det är. Han tittar ju på hus hela tiden, så vi får väl se, hinner han köpa nått annat, det beror ju på hur länge det kan dröja innan det blir till salu.

Gjorde även klart mina korrar till Zumba Kids, vi drar igång imorgon. De vill ha tema så det blir tema, vecka 1 Sjörövare, vecka 2 Djur, vecka 3 Cowboy. Fick göra några oxå, så det blir nog bra. Gjorde lite nya korrar, gräva fram korrar jag haft, hämta ner musiken och idag gör jag listorna. Måste gräva fram kläder, dialoger och idéer måste på papper…. Så idag måste det bli träning inför morgondagen!

Ska iväg och städa lokalen idag, orkade inte igår, jag var så trött…. så tar det idag på förmiddagen. Ska passa på att gå igenom mina korrrar för ikväll när jag ändå är där.

Jag har så jävla ont i en axel, vi är ju många som slitit ut våra axlar på jobbet, vi har en tjej som dunkar och drar, kan kasta sig när man är ute och går med henne. Hon håller en i armen så det blir plötsliga ryck och dunkar som sitter fint just i axel höjd…. det som pirrar ända ner i armbågen! Man kan inte sova ordentligt pga av att det värker hur du än gör och inga piller verkar hjälpa på det heller.

Savannah börjar jobba idag, spännande, hoppas hon kommer att trivas. Men vilken skillnad det är på henne nu. Hon har tagit reda på saker själv, kollat vilka arbetsuppgifter hon har, berättat om sina begränsningar, haft mailkontakt med sin handledare osv. Det är bra gjort, det är sånt hon inte kunnat göra tidigare. Det kan låta som världens självklaraste och enklaste grej för många men så är det inte för alla. Det finns massor med ungdomar nu som har det tufft av olika anledningar. Jag är så stolt över min lilla gumma. Hon är en kämpe utav dess like. Hon ger inte upp, hon tar tag i saken och kämpar vidare. Mellan varven måste man ju får koppla ner allt och bara ligga. Så gör ADHD peoples, de har sina fri zoner, aktiviteter som tillåter dem att sväva bort i en annan värld, spel, poddar eller vad det nu kan vara och då kopplar de bort allt annat.

Jag har hört av många men det är väl inget, de är ju ungdomar, så är det ju när hormoner hoppar, det är inget att bry sig. Jo så är det oxå MEN idag är klimatet mycket hårdare än för bara 20 år sedan, 10 år sedan, idag är social media så jäääävla viktigt, alla likes, hur många får jag och får jag ingen, de gillar inte mig, jag är ful, har fula kläder, är dum osv. I olika forum kan man vara så jävla elak med varann. Idag får man bilder på folks snoppar, Savannah får det typ dagligen och på olika sätt försöker de få henne att skicka bilder tillbaka, genom hot och andra skrämseltaktiker, de har försökt hota vår familj åt henne osv. Alltså skulle man få tag i ett sånt troll!! Oj oj säger jag bara!!!! Men sånt här är vardagsmat för dom, vi pratar om sakerna och hon har blivit så luttrad så hon slås inte ner, men säkert tar det. Men många slås ner av sånt här, många tar hårt på det, många försöker ta sitt liv.

Det gäller att vara observant, se ditt barn, se måendet och våga fråga, inte ge sig om man får ett snäsigt svar, det är ett försvar för att de kanske inte orkar prata just då. Vänta någon dag och fråga igen och igen, du visar att du har sett, du är orolig, du ser att något inte är bra, visa att du har koll. Helt plötsligt öppnar de sig och då är det bara att lägga undan vad man än håller på med, sätta sig ner och lyssna. Inte lösa situationen, inte komma med så här och så här gör vi, komma med lösningar, det är vi bra på, vi vuxna…. Bara lyssna, fråga, vara ett stöd och det är svårt när man själv är en ”görare” så att stå utanför och titta på är inte alltid lätt.

Ja ja nu är det dags för facebook, frillan och sen iväg till lokalen 🙂

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: