Dystert

Kl 06.00
🌥 12°C

Mulet just nu men det har växlat, hoppas det blir sol igen, ser så dystert ut där ute man blir dyster själv oxå 🙂

Jobb idag igen, bara en ledig dag. Det känns att det liksom inte håller riktigt, jag har jobbat 7 av 8 dagar med bla 12 timmars pass lördag och söndag. Man är slut, helt slut så semestern är välkommen. Jag är så trött i skallen, ibland känns det som om man inte kan tänka. Jag skulle lägga in mitt turbyte, öppnade programmet och öppnar vickbeställning, satt länge och tittade och sökte men var fan lägger jag in det. Inte underligt att jag inte hittade jag hade helt fel program 😀 Jag var tvungen att fråga Ida, hon sa men inte gör man ju det där! 😀 😀 Det gick ju genast lättare då man har rätt program. Jag har visserligen under semestern lovat att gå ut extra om det är KRIS och då tar jag natt, jag är inte intresserad av dag turer. Och endast om jag kan, har jag annat så komemr jag inte och inte hur mkt som helst heller,

Även vi har lite kris på jobbet, vi har just nu vikarier vad det ser ut som men om någon blir sjuk så är det kris och vi har haft rätt mycket korta sjukskrivningar sista tiden. Och vi fasta har fått rycka ut. Vikariepoolen är helt ställda mellan varven, folk som lovat komma kommer inte, vikarier som sjukskriver sig timmar innan osv. Men det här är resultatet av att man i politiken tagit väldigt dåliga beslut, kört över personal, tjänstemän som gapar så fort man ifrågasätter. De har verkligen sett till att vi ska veta att vi är underställda, vi ska göra som vi blir tillsagda, sluta drömma om bättre scheman, vi är här nu acceptera. Och dessa hemska scheman….. man ska inte jobba rygg mot rygg pass, nä inget kul att jobba sent och sen upp på morgonen. Men vad är alternativet?! Jo att jobba till 21 eller 22 innan ledig helg!! Vem vill det. Och det är ju vi som ska jobba, man måste väl höra med personalen inte bara besluta att detta har vi läst undersökningar på detta är inte bra och det förstår ni inte. Vi VET vad alternativet är, det har de som kommer på såna här saker tydligen missat….. Deras alternativ innebär att 4-5 timmar av min helg ledighet försvsinner, min fritid, min tid med min familj. Det beslutet måste väl vi som jobbar ändå få ta själva. Men det får vi inte, nä de har infört ett sk hälsoschema som är allt annat än hälsosamt! Folk orkar inte, man blir utbränd. Man orkar inte ha en fritid, man kan inte ha en meningsfull fritid, man hinner inte vara med sin familj, man kan inte jobba på sin hälsa heller. Och här är resultatet, kris och panik och dyrt som fan blir det!

Nu pratar politikerna om att införa arbetstidsförkortning men bibehållen lön! Jo hur mycket tror vi på det, det är bara valfläsk! De har lovat förr, fina löften innan valet men vad fick vi tillbaka för att vi röstade, jo tystnad och än värre scheman. Vi hade allt det de pratar om nu när vi hade 3-3. Vi sa var vi skulle stå om de tar bort 3-3 och precis där är vi nu. De har omplacerat folk, de har inte anställt på pensioneringar, de har snävat till schemat så mycket det bara går för att snygga till siffrorna. Vi förlorade två heltider i vår grupp och för att vi skulle gå med på det så sa man om inte ni gör det kapar vi allas tjänster med 20%!!!! Fatta hos oss hade det blivit 40% nästan hälften av våra inkomster….. man har ju byggt upp ett liv efter de inkomster man har, alla har lån som man tagit utefter de inkomster man har. Hur kan man som arbetsgivare göra så mot sin personal, komma med såna hot, de kallar väl dem förslag skulle jag tro.

Ja ja men nog gnällt om det….. Jag har bestämt mig för att inte bry mig men ibland liksom glömmer hjärnan det och ger signaler till bry sig centrat och den kopplar genast in munnen eller fingrarna och de rör sig utan att jag vet om det, helt plötsligt har jag tyckt till igen och jag som inte tänkte göra det mer. Jag har en plan, gå in gör ditt jobb på det bästa sätt du kan oavsett förutsättningar, sätt på dig skygglapparna, ha kanalseende, titta inte utanför ramarna, jag har inte så många år kvar.

Passet igår gick bra förutom låten Fire, den har jag haft länge nu och den ska bort men hjärnan har redan börjat koppla bort den, jag fick en bläcka 😀 😀 Men förövrigt gick det bra. Nä nu ska jag fixa frillan. Jag och Nina har möte ang allt som gäller CMM idag innan jag ska jobba.

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: