Körkortet

Kl 06.00
⛅️ 14°C

Alltså missa inte att förnya ert kort när det ska göras. Vi drog ju på det och vi skulle gå och vi skulle gå…. helt plötsligt så hade våra körkort gått ut! Och gissa vilket krångel. Som nu har jag beställt en blankett man måste skriva för att Rasmus ska få identifiera mig och skickade in den. Det står att man ska inte beställa den förrän man fått meddelandet att ditt kort finns på postnord. Japp samma dag jag fick meddelandet beställde jag blanketten och skickade in. Men då är handläggningen så lång så det gick ju inte i en handvändning, nu riskerar jag att inte ha fått mitt svar innan mitt körkort skickas tillbaka så jag ska ringa dit idag annars måste jag göra om kortet igen! Hellvete oxå! Sen går fullmakten ut oxå…..Ja ja vi får se hur vi gör då!

Det var så skönt att tvätta håret efter passet igår! Skulle tvättat i torsdags efter passet men då for jag ju och jobbade natt och sen började jobba helg, 3 dagar med start 07 och det tar ju sin tid att fixa det efter tvätt. Och det går inte att göra det hur tidigt som helst eftersom det är blött ännu på dagen efter tvätt. Men nu så nu är det tvättat, så skönt!

Passet gick kanon, en stegkombo som jag missade på ett ställe, typ 4 steg men sen satt allt annat, så skönt! 7 tappra krigare på plats, på timecenter stod 8 men Elena var dubbelbokad. Men vi levde nog om så det räckte för det.

Idag blir det Kalix för Savannah, sista gången, vi är här nu, det är hennes sista gång…. vi började springa där 2018. Päivi som hon haft har verkligen gjort allt för henne, det har känts att hon faktiskt bryr sig och samma med en av läkarna hon hade 2020-2021, Alexia. Hon var så jäkla bra, hon ringde oss privat och frågade hur det går för henne. Hon jobbade runt lite på olika ställen, tror hon var grekiska. Hon blev ju fast i Holland tror jag det var en gång för att pandemin härjade. Hon blev strandad när det blev utegångsförbud. Då ringde hon därifrån. Hon kämpade verkligen för henne för att hitta något som funkar. Hon sa till mig säg till Savannah att inte ge upp, jag ger inte upp, vi ska knäcka detta. Men idag är det alltså sista gången vi åker dit…. just nu. Sen får vi ju se hur det börjar gå. Hon behöver ju läkar kontakt ändå pga sina mediciner. Men då är det en gång/år. Inte 4 ggr/ månad som det var de här sista två månaderna och innan det planerade träffar två gånger i månaden i typ 2 år!

Nu gapas det efter vikarier, allt verkar krascha, det är sommar och vikarier behövs….. vi har men blir någon sjuk så är det kaos. Jag har lovat att jag kan ta lite extra om det absolut inte finns någon annan. Men inte hur mycket som helst, jag behöver min semester. Men nu sitter vi här, precis där vi sa att vi skulle sitta när det plockade bort 3-3. Pengarna de trodde de skulle tjäna infann sig inte, 15 heltider de trodde de skulle ha över fanns inte, sjukskrivningarna ökade, vikarier till allt fanns inte heller. Allt detta sa vi men de trodde oss inte, de trodde bara att vi ville ha vår arbetstidsförkortning, INGEN pratade om att vi faktiskt gjorde igen 127.5 timmar/ person och år, tänk hur mycket vikarier timmar det är. För att snygga till sina siffror infördes ett stenhårt schema som ingen orkar jobba efter, med så minimal återhämtning som möjligt. Personal omplacerades och de som slutade ersattes inte. Nu är det jävligt tyst om allt det. Men då har man börjat gapa om att införa en arbetstidsförkortning men bibehållen lön, jo tjeeena vem tror på det? Det är ju valår!!!! Det är bara att konstatera fakta…. ALLT blev ren kaos sen socialnämnden tog detta beslut om att ta bort 3-3. Då hade man en nöjs personal, en utvilad personal, en friskare personal, trygghet på enheterna eftersom vi gick in och jobbade skuldtimmar när våra kollegor var borta, vi behövde inte lika mycket vikarier. Även om de då påstod att 3-3 var så dyrt trotts att deras fina utredning som gjordes 2015 visade att man inte kan säga att det var 3-3 som kostade pengar, det var dålig planering från cheferna. Men trotts all så måste det varit billigare med mindre sjukskrivningar och mindre vikarieanskaffningar. Det måste väl varit värdefullt att ha en trygg, frisk personal som trivdes med jobbet? Trivs vi nu???

Det var så soligt och fint när jag vaknade men det drar in mer moln nu så hoppas det håller sig lite iallafall så jag kan gå ut och köra igenom mina låtar. Jag har ju mitt toning pass ikväll.

Ja ja nu är det dags att dra in på facebook en sväng, sen blir det ju frilla fix och så korrar

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: