Regnar

kl 05.00
☔️ 10°C

Stiger upp till ett regnigt Happis… usch vad trist. Livet är ju mycket roligare när det är sol enligt mig. Jobbet kallar idag igen, 07 börjar jag jobba.

Vi hade en bra dag på jobbet igår, vi var ute och grillade på E-villan, de har ny eldstad där, jätte bra sen finns gott om stolar och bord där. Så det var jätte bra att sitta där. Vi har en kille som strejkar rätt hårt på att gå nånstans men han kom oxå med och han gillade det. Mumsade på korven och sa att han gillar detta. Han ville grilla idag oxå men det brukar inte bli så men bara att han säger det är ju ett tecken på att han hade en bra dag.

När jag sen slutade for jag snabbt hem, packade min ikea påse med filtar och så drog vi till Karungi på teater, Kvinnorna på ön. Jessica, Freddes tjej hade en av huvudrollerna, den var jätte bra. 3 kvinnor blev strandade på en ö i torneälv på 40 talet efter att ha varit och köpt nylonstrumpor i finland. De hamnade mitt i ett oväder med åska och regn. Man fick höra deras olika livshistorier, det var mycket humor, men även allvar, spänning, politik, blickar mot framtiden.

Mamma var oxå med, vi hämtade henne med färdtjänst. Hon tyckte det var roligt att vara med men hade lite svårt att hänga med i växlingarna mellan svenska, finska och meänkieli, kasten var snabba men hon tyckte det var jätte roligt att vara med ändå. Sen var det ju släkt med, Jessica och så Rebecka som är hennes fasters barnbarn, Rebecka spelade Rauha, sitter vid bordet i blått och Jessica är Sirkka, klädd i grått. Så hon fick prata länge med Rebecka och hennes familj efteråt. Hon var säkert trött när vi lämnade henne på boendet men roligt hade hon haft.

Rasmus var här när jag kom från jobbet, han var och filade på sin ny gamla bil. Annika och jag hade lite nostalgitripper i den. Vi hade ju oxå en 65as mersa när vi var små. Detaljer som luftventilerna i sidan på instrumentpanelen eller vad man nu ska kalla dom, de som blåser ut luft in i bilen, de är ovala och har som ett litet lock man reglerar manuellt hur mycket luft som ska släppas ut. Vilka minnen de tog fram. När vi som små petade in våra fingarar i hålen och lekte med dom, hastighetsmätaren, ja den är speciell när det kommer till gamla Mercedes Benz.

Vi var och käkade i Torneå på Tasty Kitchen, jätte goda pizzor! Det kommer vi definitivt att göra om, trevlig personal och tjejen i kassan pratade jätte bra svenska.

Ja ja nu kallar jobbet, måste fixa frillan innan jag ska iväg, det har slutat regna så jag blir inte plaskblöt iallafall, kör ju sparkcykel, tacka gudarna för den. Jag har haft så mycket nytta av den nu sen jag köpte den. En av oss kör den till jobbet varje dag, sen tar jag den på träningen och andra små ärenden jag gör. Man sparar ju bensin, pengar och miljön oxå när man inte tar bilen på ärenden man egentligen inte behöver den till.

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: