Ont i höften

Kl 06.15
🌥 13°C

Soligt nr jag klev upp men det verkar dra in moln nu. Ser att det regnat i natt och jag har dynorna ute på den mindre altanen. Jag måste köpa en säck så det är lättare att få bort dom. Nu bär jag in dem under taket på stora altanen, liiite jobbigt känns det.

Gårdagen, ja vad gjorde jag…. inte många knop ska jag säga… solade en stund på förmiddagen. Det var lä på baksidan så det var skönt och bara vara. Jag ställde in gårdagens Strong, det var bara två bokade. Jag brukar ju köra ändå men jag var så jävla trött själv igår. Man är ju inte van att nattsudda så där med party och allt 🤣 Var sen och städade lokalen, dammsög men torrmoppade bara, vi har ju inte haft så mycket folk i lokalen förra veckan. Inte för att det nu var skräpigt heller på golven men man känner just på området framför dörren att det är sån fin sand där. Det är väl det som finns, ja och lite små cement eller vad det nu är som kommer från viktplattorna. Torkade damm och spritade ytor. Vi gör det än, men det känns som att det är nått man kommer att göra i all framtid. Det känns faktiskt rätt mycket hujja att inte göra det numer. Klippte gräsmattan, vilade lite, kollade tv mellan 17-19, tankade gräsklipparen och klippte klart. Avslutade kvällen med en kvällsprommis med Roffe.

Kollade min aktivitet i klockan nu i morse. Jag hade 1200 mer steg igår än vad jag hade i lördags trotts att jag stuffade tre timmar på dansgolvet, strax över 24000 i lördags, 25200 igår. Men då hade jag gjort av med 500 kalorier mer på lördag. Rätt bra stegmässigt båda dagarna.

Danne kom hem efter sitt helgpass. Vi satt och surrade ett bra tag. Rasmus har ju köpt en gammal mersa, han ska hämta den på torsdag. Danne ska med, jag är inget stöd där. Det kan ju hända saker efter vägen, bilen är ju ändå snart 60 år och sedan somnar jag. Jag kan inte köra längre än typ Kalix, sen är jag så trött så jag somnar bakom ratten. Kör jag till Luleå får jag verkligen skärpa mig. Dit vägen kan gå bra men sen är det hemvägen….. usch, då är jag helt slut. Jag vet när jag körde upp till mamma, 14 mil, då brukade jag köra upp till Övertorneå, stanna och käka på grillen. Då orkade jag upp. Men sen vägen hem, då fick jag stanna en eller två gånger för att faktiskt sova en stund. Och jag somnade på en gång, sov som en stock, 10-15 minuter det räckte. Tillbaka till mersan, det ska bli spännande och se bilen, det är en nästan sån vi haft när jag var liten.

Ibland är det bra att känna folk. Jag blev kontaktad för mååååånga år sen av en tjej som hette Pia, hon bodde i Umeå. Hon var från Yrttivaara, hon hade hittat min blogg och gillade mitt sätt att skriva. Fast att jag inte kan finska så märker jag själv att jag svänger på ordföljd ibland som om jag skulle översatt från finska, jag skriver ord som hujja och när jag skriver det ordet med u så uttalar jag det med o. Nå skit i det det var ju inte det ska skulle skriva om. Men bilen Rasmus köpt är alltså i Umeå och hur tusan skulle vi slippa en resa på 80 mil tur och retur bara för att titta på den? Då kom jag på Pia, vi har ännu kontakt med varann, hon bor numer i Yrttivaara, jag kontaktade henne och frågade om hon känner någon som skulle kunna hjälpa oss att titta på den. Och naturligtvis hade hon folk till det! Hennes ex håller på med gamla bilar. Han håller på med PV och duett och jag vet att han åkt på såna PV träffar och så. Så han åkte ut och tittade på den och den fick bra betyg av Anders, han hade gått igenom den och skrev en rapport med foton till Rasmus. Vi hade tänkt att ta hit den med trailer men Anders sa att det är nog inga problem att köra hit den. Han sa till Rasmus att det är absolut värt att köpa den som sin första veteranbil.

Nu hoppas jag att Rasmus kör denna sommar som den är, ställer av den och sen under vintern börjar fixa lite med den. Han pratade om att sätta ett tyg i taket eftersom det var angrepp vid sidorna av bakrutan. Men jag sa till honom att nu måste du tänka. Nu har du en veteranbil, du kan inte göra vad som helst, ersätta med vad som helst, vill du behålla värdet och få den att stiga så ska du nu tänka efter hur du gör när du repar. Börja köp upp delar på blocket, tradera osv. Det finns ju sidor där du kan gå in och köpa delar. Köpt lite i taget. Men känner jag honom rätt så kliar det i fingrarna och försöka göra det fint….. Det var samma med den bil han köpte när han fick körkort….. det blev karbon lite här och där som sedan åkte av. Nåväl det är ju hans bil och han gör ju som han vill med den.

Idag blir det jobb, tjänstledig halva passet och sen Zumba på kvällen. Jag har lite ont i höften känner jag och i ena knäet, hoppas et släpper till kvällen. Har ju problem med knäna sen tidigare så jag har väl gjort nått galet… säkert i lördags. ja ja men nu i på fejjan och uppdatera, sen fixa frilla och så korrar.

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: