Tråkväder

Kl 06.00
☁️ 8

Mulet där ute när jag stiger upp men det ser ut att det klarnar faktiskt. Men spela roll, jag jobbar! Men idag ska vi på IKEA och handla grejer till våra balkonger på jobbet, dom är så fula. Möblerna som stått där har en del faktiskt stått där sen vi öppnade. Så nu har vi rensat och städat, våra vikarier har städat och skrubbat båda balkongerna så nu är det bara att sätta igång. Danne följer med, han är ledig men han sa att han komma ändå.

Igår vad hittade jag på då? Satte fram alla dynor i utemöblerna. Fixade med tvätt, små joxade lite här hemma. Vi var och käkade men sen var det bara att ge sig av mot jobbet.

Mamma ringer ofta igen. Det är roligt att hon nu gör det igen, hon ringer men samtidigt så är det nu hon blir ledsen för att hon har tråkigt och vill inte vara på hem. Men hon hade inte sovit på dagen så hon var trött. Hon ringde mig 5 gånger på raken igår. Pratade med henne 3 gånger men de andra två fick ringa ut. Ringde Pia och bad henne ringa mamma så att det numret hamnar sist, jag jobbade ju och min mobil kan inte ringa hela tiden, sen tyckte jag ju synd om henne när jag inte svarade. Då hade hon sagt åt Pia att hon skulle då kasta mobilen i väggen 🙂 Pratade med Annika oxå så hon var förbi hos mamma sen en sväng så hon fick lite främmande och kunde lugna ner sig.

Annika skulle hämta henne idag hem till sig och sitta och fika och sånt, bara nu vädret tilllåter det. Det är ju svårt att få in henne när vi alla har trappor om man inte kan bära henne i stolen. Så hoppas de får fint väder till dagen då.

Läser tidningen om vikarierna inom vården och det står om att dessa tre timmars utbildade människor får mer betalt än vikarier som har vårdutbildning och jobbat i flera år. Och det är inte lite som de får mer i lön med. Det handlar alltså om såna som får över 2000 kr mer i månaden som nyanställd och en tre timmars utbildning än de erfarna. Det de försvarar sig med är att så ser arbetsmarknaden ut…. sen undrar de varför folk flyr vården!? Det är ju inte klokt, hur tänker de? Tänker de inte framåt överhuvudtaget? Hur kan man ge bättre lön till någon som är helt ny och har en tre timmar utbildning än de som jobbat i flera år och har en tre årig vårdutbildning??? Sen tycker de ännu att det är en bra idé! Politikerna har gjort allt för att folk inte ska trivas i vården. De sitter och bestämmer i saker de inte vet ett jota om, de stirrar sig blind på siffror. Det är val i år, de lovar och de pratar schemor, sänkningar i arbetstid. Vi hade ett super schema men de tog ju bort det, de fattade inte hur det funkade. De stirrade sig blind på vår arbetstidsförkortning men ingen pratade om våra skuldtimmar vi gjorde. Då orkade vi hålla oss friska, vi hade tid till återhämtning….. det har vi inte nu. Vi hade ju en arbetstids sänkning, varför går det nu, varför gick det inte då? Jag jobbar nu ibland 7 av 8 dagar, ledig en dag, sen jobbar 6 av 7 dagar efter det är jag sen ledig helgen. Men man är helt slut efter de veckorna och dom kommer på raken. De pratar om dessa rygg mot rygg pass, då vi jobbar kväll och sen morgon dagen där på. De får INTE finnas säger de, de tänker ju på den stackars personalen som ska jobba så. De passen kommer innan du går av för ledighet. Men vad är då alternativet? Jo att du kortar ner din ledighet, din fritid, din tid med din familj. ALLA, de flesta iallafall slutar hellre kl 16 än går till 22 dagen innan ledig helg. Men nej, folk som jobbar dagtid säger att det är inte nyttigt!! Är det nyttigt att få mindre återhämtning då? De ser bara hur det ser ut i schemat på papper, de ser inte hur det faktiskt fungerar!

Nu kommer valfläsket….. men tro mig det blir inget, det blev det inte sist heller trotts att de lovade både KD och Sjukvårdspartiet men vad gjorde de. De glömde allt efter valet, det hördes inte ett jota om oss vår arbetssituation och det har bara blivit värre. Sjukvårdspartiet hade inte fått så mycket röster som de fick om det inte varit för vårdfolket. Men vi lär oss läxan, det gör vi! Jag har då tappat tron på politiken helt. Så dåligt som det är nu vården har det aldrig varit någonsin och jag har jobbat i snart 40 år. De har tom tagit ifrån oss vår röst. Tidigare var vi medarbetare men nu är vi underställda. Förut lyssnade de på vad vi tycker och tänker men nu har vi tom fått papper på att vi ska jobba och vara tyst. Ja ja tur att man inte har så många år kvar. Jag fyller ju 57n i år och jag går så fort jag får.

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: