Helg jobb!

Kl 06.00
☀️ 7°C

Det är redan 10 grader, det stiger snabbt. Igår somnade jag i solen en stund innan jobbet. Det var så skönt, solen värmde ordentligt. Jag har ju haft ett plåster där de gått in med sina kablar och idag var jag tvungen att ta bort det, det började klia som bara den. Det skulle väl suttit en dag till men det gick fan inte. Jag har redan blivit brun på armen, tydlig skillnad från dr plåstret suttit.

Gårdagen var fantastisk!!! 4 förskolor med start kl 08 då var det Slingvägen i Marielund, sen åter till stan och Eleven, Framtidens förskola och slutligen Montessori ❤ Dom är så otroliga alla barn. Det är så olika från ställe till ställe. Slingvägen, litet och gemytligt, följsamma barn. På Eleven brukar det vara stora klaner, igår var det lite mindre men de lever om för flera, det var så roligt att köra Hulk där, det var ett himla growlande 🙂 Sen på Framtidens fskola, där är det oxå många barn, de är ivriga att få börja, där är åldrarna rätt skiftande men alla står med, en del tittar skräckslaget på mig men de flesta dansar och jag kan numer röra mig mitt bland barnen i dansen. Igår hade jag även fina Alicia som stod på ”scenen” med mig, hon är ju en zumba kids unge så det var inget att ställa sig framför alla andra. På Montessori har de alltid mycket att säga så även igår. Vi diskuterade kläder och mönster och alla ville visa sina fina kläder, så söta. En kille sa till mig men jag har ju inget sånt på mig…. och såg ledsen ut. Men jag fann mig snabbt och såg hans mössa, den hade typ dino huvuden med öppna munnar. Ja men det har du ju, din mössa har ju fullt med såna dinosaurier på! Han sken upp och sa joooo det har den och så drog han värsta dinovrålet och jag låtsades bli skrämd. Då var han nöjd. Har inga bilder än från gårdagen men jag brukar få det allt eftersom, så jag hitta säkert någon jag kan lägga ut.

Det gäller att se var är den här gruppen, hur mycket underhållning och fart kräver dom av mig för att orka ända fram, för att våga vara igång. För att köra zumba kids kräver en hel del, det är inte bara at dansa och hoppa där. Utan barn är krävande små varelser. För att de ska tycka det är roligt så måste jag vara fokuserad HELA tiden. Om jag inte är det så tappar jag några barn direkt. Sen finns det ju såna som bara står och tittar på, de har bestämt sig redan innan att inte försöka, att dans det är inget för mig. Men tom såna ser jag börjar röra lite armar och ben under vissa låtar. Men då brukar jag bara visa att bra, jag ser dig och inte göra för mycket väsen av det. För det handlar inte om att de är för tuffa, det är ju tvärt om. En del barn kan jag skoja lite med, andra inte, en del kan jag dansa lite med. En del är lite livrädda för mig när jag drar igång. Zumba är ju lite annorlunda, mycket liv, mkt dunk i musiken, hög musik! Men nu har jag bytt så att uppvärmningen var på svenska med en låt de känner igen. Jag har ändrat lite upplägg från förra året och märkte att det var bättre.

Efter montessori hade jag en stund innan jobbet kallade in mig så jag hann sitta i solen och ta det lugnt. Dricka kaffe och njuta, ja det var då jag tom somnade en stund. Det är bara en halvtimmes pass, effektiva minuter 25+ men det är jätte bra gjort av dom att orka, det är inte lätt för så små barn att orka till slutet. . Jag är imponerad ❤ Jag var utpumpad igår när allt var klart. Försökte ha Finn ute med mig på altanen men jag hade koppel och jag vet inte om det var det han inte gillande eller om det ännu är för kallt, han är ju naken men det det var inget han ville nu iallafall. Så han drog in efter ett par minuter.

Nu blir det facebook, frillan och sen ut i solen en stund. Finn vil ju ligga mellan mig och datorn, försöker hålla undan honom när jag bloggar men det slutar oftast med att han vinner. Först låtsas han att han gav sig, han ville bara att jag skulle hålla hans tass en stund. Så gör han ofta, han lägger sina tassar i min hand. Sen när mitt hjärta tinat upp så smyger han in mellan mig och datorn, datorn åker 40 cm längre bort så att han ska rymmas 🙂

Simma lugnt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: