1a varma dagen

Kl 06.00
☁️ 7°C

Började gårdagen med mina sysselsättningar här bakom skärmen, jag stiger ju upp tidigare bara för att hinna få det. Men satte dagen igång. Städade Ellens bur, dammsög övervåningen, plockade undan grejer, tömde tvättmaskinen, satte på en ny, skurade halva övervåningen. Sen var det dags att hämta mamma. For till lekparken på stranden, kollade lite islossning, ringde Petra, Conny var oxå här så de kom, Jonte, Nette, Dennis och Rasmus kom oxå. Annika, Tomas, Alle och Evelina var oxå med. Roligt att kunna umgås så, barnen fick sitt i lekparken, vi andra hann prata ikapp oss lite om hur allt är nu. Mamma fick vara med och sitta och umgås hon med. Hon njuter när hon får vara ute och hänga med oss. Vädret var perfekt, solen sken och vi satt i lä mellan Strandcaféet och lekparken, varmt och skönt. Och det var det här vi ville hon skulle få. Synd bara att hennes piggaste period blev där uppe…. men det kanske kommer igen. Fast troligt är det ju inte. Men hon vet ju ännu vem vi alla är, hon kommer ihåg saker vi sagt, gjort, hon känner igen sig. Det är roligt ändå att hon är här nu och att vi får ha med henne igen.

Vi har ju 4 generationer från två håll, pojkarna, barnen, morsan och jag. Så det passade vi på att fota. Tänker att vi får ta ett snyggare i sommar när vi kanske klär upp lite för det tillfället.

Jag kom på en underbar idé. Det finns ett foto på mamma, Pia, Bittan och Conny på parkträff från 1975, vi ska återuppliva det. Conny sitter där i vagnen, nu är mamma i rullstol så vi gör om lite men mamma knuffade Conny då, nu får han knuffa henne ❤

Ja på tal om Ellens bur så kommer den att förändras en hel del. Åsa gav mig en idé. Jag är så less på hennes shabrak till bur! Vi ska bygga ett träd av olika trädstammar, olika ställningar så hon kan klättra, stegar och rep osv. Den blir på en platta med hjul under. Får se då hur det kan bli men vi har en hel del som SKA bli färdigt först. Börjar Danne med det nu så lämnas allt annat.

Kom hem vid 16, Alicia kom hit, vi var ute och satte gungarn på plats. Jag putsade upp den lilla altanen med hink och borste. Men hade behövt få skölja av den ordentligt med slang…. men den funkade ju inte… skrev om skälet igår! Men nu har jag skrubbat den iallafall

Vi får ut och käkade efter det, jag Dennis, Alicia och Rasmus. Kom hem, skurade klart, joxade med tvätten. Så ringde Mona, det är en höna som smitit från smådjurstallet, den har rustat i Närsta i över en vecka. Vi har varit en gång i veckan och sökt den men vi hittade inte. Men nu så nu fick vi fast den med lite samarbete med alla runt i kring. Efter bara kanske 20 minuter så satt den i buren 🙂

Den är nu återförd till sitt rätta hem ❤

Kollade Eurovisionen, fast då var jag så trött så jag somnade en skvätt här och där. Spaniens bidrag SloMo den har jag faktiskt dansat redan ett tag på toningen utan att veta att det är ett av bidragen 🙂 Jag är inte så insatt i mello tjofräset. Sverige kom 4 fast jag tycker ju Cornelia var bäst. Ukraina vann, ingen vidare bra låt enligt mig. Men det sänder ett budskap, världen är enad mot Ryssland i detta krig. England tvåa, han var jätte bra, Spanien trea och så vi då. Men efter oss kom Serbien, jag tänkte att de kommer sist, jag missade nått i den låten tydligen 🙂

Ja ja nu blir det facebook, sen gå igenom dagens program, klockan 10 startar jag passet och efter det ska jag städa lokalen. Sen har jag inte så mycket att göra eller jo det finns massor men det jag bestämt mig för att hinna i helgen är gjort, altanen blev då inte klar men jag kan inte göra något åt det, det hängde ju inte på mig. Jag hinner ta det lugnt oxå innan min sista lediga dag är över.

Simma lugnt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: